Party report: I Am Hardwell [16 mei 2014]

Steven Wiertz | 17 mei 2014
party reports


I Am HardwellWat: I Am Hardwell
Waar: Sportpaleis, Antwerpen
Wanneer: Vrijdag 16 mei
Line-up: Hardwell, Kill The Buzz
Reporter: Steven Wiertz
Fotografie: Marcel van Dorst

Het Sportpaleis in Antwerpen krijgt op 16 mei bezoek van Hardwell met zijn 'I Am Hardwell' concert. Dat is wat wij lazen begin dit jaar, direct nadat het bekend werd moesten en zouden we er bij zijn, gezien we er niet bij hadden kunnen zijn toen Hardwell zijn concerttour startte in de HMH vorig jaar.

Sportpaleis Antwerpen

Het Sportpaleis in Antwerpen heeft een vrij centrale ligging waardoor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer (tram, metro, trein of bus) zeer goed is. Voor bezoekers met de auto waren de parkeerplekken ook duidelijk aangegeven, tevens was parkeren gratis op slechts enkele meters lopen van het Sportpaleis. Bij aankomst rond 20:30 staat er een enorme rij voor de ingang, de deuren gaan pas om 21:00 open en het voorprogramma programma begint pas om 22:20. Binnen zijn direct lockers te huren en kunnen er consumptiebonnen gekocht worden. Hierna is aan iedereen de keuze of men naar de hoofdzaal gaat of dat men op het eerste niveau van de balkons gaat staan of zitten. De zaal stroomt snel vol met bezoekers die er duidelijk al zin in hebben.

Kill the Buzz

Normaliter kan je in het voorprogramma bij een I Am Hardwell show wel Dannic verwachten, bij deze editie kon Dannic helaas niet aanwezig zijn en is deze vervangen door Kill the Buzz. Aan Kill the Buzz de taak om het publiek twee uur lang tot 00:20 uur te vermaken en alvast warm te krijgen voor heer en meester Hardwell zelf. Kill the Buzz draait een bijzonder goed opwarmende set, men zou zelf bijna even vergeten dat Kill the Buzz maar het voorprogramma is. Het geluid staat al op een redelijk niveau en ook de visuals deden de show al prima aan. Kill the Buzz draait voornamelijk veel vocal platen om het publiek al wat losser te krijgen. Om 00:20 uur is het zover, de muziek gaat naar een een minimaal volume, Kill the Buzz gaat achter de draaitafels uit en even gebeurt er helemaal niets. Het publiek begrijpt ondertussen wel dat Hardwell dadelijk de draaitafels gaat besturen en er gaan door de zaal al veel telefoons de lucht in om het eerste gedeelte van de opkomst te filmen.

Hardwell

Het moment waarop het publiek gewacht heeft is daar, de nummer één dj van de wereld staat achter de draaitafels! Hardwell begint zijn set na een korte intro met zijn recent nieuwe track 'Everybody Is In The Place'. Gedurende zijn drie uur durende set wisselt hij snel van nummers, van nummers zoals 'If I Lose Myself Tonight' van Alesso, 'Animals' van Martin Garrix tot een ode voor de Belgische helden van Tomorrowland Dimitri Vegas en Like Mike met 'Mammoth'. Ook kwamen natuurlijk veel van Hardwell zijn eigen tracks aan bod, 'Apollo', 'Spaceman', 'Dare You', 'Never Say Goodbye' en ga zo maar door, ze waren er allemaal bij. Gedurende Hardwell zijn sets wordt er ook breed uitgepakt met de visuals, achter de dj worden op een groot scherm animaties en beelden van clips afgespeeld. Ook zijn er veel vuurkanonnen aanwezig en vliegt met enige regelmaat verschillende confetti de zaal in van helemaal voor, tot helemaal achteraan. De lichtshow is ook voor de grote zaal enorm goed, ondanks dat de zaal natuurlijk vrij groot is is overal in de zaal duidelijk te zien hoe alle visuals perfect aansluiten op de show.

Kosten

De ticketprijzen voor dit avondvullend programma zijn relatief laag, voor een regulier ticket betaalde men €40,50. VIP tickets gaven toegang tot een extra balkon waar vandaan de hele zaal en de stage goed zichtbaar was, voor deze tickets moest je €75,50 neerleggen. Voor drank waren consumptiebonnen aan te schaffen, per 7 bonnen betaalde men 10 euro. Fris of een biertje kost twee bonnen, Redbull drie, mixdranken variabel rond de 4-5 bonnen. Raar is dat bij de 'kraampjes' waar eten gekocht kan worden niet af kan rekenen met de consumptiebonnen, hier moet gewoon contant geld gebruikt worden. Voor zover ons duidelijk was was het ook niet mogelijk om binnen het Sportpaleis te pinnen, enkel buiten het Sportpaleis was een enkele pinautomaat te bespeuren. Een merchandise stand mocht niet ontbreken, van armbandjes tot shirts en hoodies werden hier aangeboden.

hardwell2

Conclusie

De organisatie van I Am Hardwell heeft duidelijk laten zien dat het dit show is van wereldformaat en daarbij geen enkel puntje aan zijn lot over wil laten. De perfecte afstemming tussen de muziek en de visuals en de sfeer bij de bezoekers hebben er aan bijgedragen dat dit een van de I Am Hardwell shows zal zijn die vele bezoekers zich nog lang zullen blijven herinneren. De naam I Am Hardwell laat je anticiperen op een onvergetelijk goede show, en van deze perceptie heeft men in Antwerpen volledig realiteit gemaakt.

Plus

  • Perfecte afstemming tussen muziek en visuals
  • Relatief lage ticketprijzen
  • Goede sfeer bij bezoekers

Min

  • Geen mogelijkheid om te pinnen
  • Alleen met cash afrekenen bij kraampjes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws