Party report: Summer Energy [31 mei 2014]

Rick Francissen | 2 juni 2014
party reports


summer energyWat: Summer Energy
Waar: Hamburgweg, Amersfoort
Wanneer: Zaterdag 31 mei
Line-up: Pieter Gabriel, Tim-Ber, Lucien Foort, Sidney Samson, Fajah Lourens, B-Wess, La Fuente, Vato Gonzales, MC Tjen
Reporter: Shirley van der Bilt
FotografieEsmee Biegstraaten

Nu we in de maand juni zitten, kunnen we wel zeggen dat het festivalseizoen van dit jaar in volle gang is. Nederland ‘Festivalland’ blijft zijn naam eer aandoen, want de festivals schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond. Wij willen natuurlijk graag zien hoe de eerste edities van deze festivals verlopen, dus namen wij zaterdag een kijkje bij Summer Energy.

Locatie

Summer Energy vond plaats in Amersfoort-Vathorst. Het festival was op een open terrein en was met de auto makkelijk bereikbaar. Hoewel we even moesten kijken waar precies, konden we uiteindelijk de auto praktisch naast het festival (gratis) parkeren. De meeste bezoekers leken al binnen te zijn op tijd van onze aankomst, want binnen vijf minuten waren we binnen. Hoewel het terrein in maart al was klaargestoomd voor het festival zodat er een grasmat zou zijn, was het gras nog niet volgroeid en was het nog een klein beetje modderig. Echter was dit niet storend.

Line-up

Summer Energy was het eerste grootschalige dance-event voor Amersfoort. En met een bezoekersaantal van bijna 4000 man niet verkeerd voor een eerste editie. Door een prima line-up met veel bekende dj’s van Nederlandse bodem zoals onder andere Sidney Samson en Vato Gonzalez kreeg ook jong en lokaal talent aandacht tijdens dit festival. En over jong talent gesproken; Peter Gabriel, die nog maar negen jaar oud is, kreeg de eer om dit festival te openen. Dit kleine mannetje schijnt een talent te zijn, want Spinnin Records houdt hem al in de gaten. Ook mocht de winnaar van de DJ Pioneer Contest, die werd gehouden door Dj Pioneer School die ook in Amersfoort is gevestigd, een uur lang het publiek vermaken op dit festival. En niet alleen jong dj-talent kreeg zijn kansen op dit festival, maar ook Lennard van Winsen maakte zijn eerste debuut als MC Lennie op dit festival. Hij wist het publiek lekker op te zwepen dus het was een geslaagd debuut wat ons betreft!

Muziek en sfeer

Bij binnenkomst konden we direct muntjes halen, die hier 10 euro waren per 3,5 stuks. We konden ons dus snel naar de stage begeven. Het was duidelijk te merken dat er voornamelijk lokaal publiek op dit festival was afgekomen. Iedereen stond meer te socializen. Een echt festivalsfeertje konden we nog niet echt proeven. Hoewel de stage prima was aangekleed, kluisjes en eten etcetera goed waren geregeld, vonden we het moeilijk te peilen wat de dag ons verder zou brengen. Qua muziek hadden we niks te klagen, deze stond in ieder geval lekker hard. Fajah Lourens was wat ons betreft een aangename verassing. Zij draaide een prima set. Helaas leek het nog publiek nog steeds niet echt los te gaan. Na Fajah Lourens was het de beurt aan B-Wess. Hij won de contest en mocht een uur lang zijn skills laten zien. En dit deed hij goed ook! Hij kreeg het publiek los en het festivalsfeertje kwam er in. Dames begonnen zelfs op de nek van hun mannelijke vrienden te zitten, maar deze werden door de bewakers er weer net zo hard afgestuurd. Een beetje jammer wat ons betreft, het festivalsfeertje begon er juist net zo lekker in te zitten. Na afloop mochten wij B-Wess nog even spreken. Deze jonge dj van 18 was blij dat hij uur op de stage mocht staan. Ook zijn vader stond trots in het publiek en vertelde dat zijn zoon het toch maar even geflikt! En dat vonden wij ook, want B-Wess heeft het feestje los doen barsten. La Fuente draaide op dit festival lekkere zomerse beats, de sound die we van hem kennen. Wel even een kleine omschakeling na B-Wess, maar hier had het publiek geen moeite mee. La Fuente draaide gewoon lekker. En ja, toen kwam Vato Gonzalez. En Vato en MC Tjen weten nou eenmaal hoe ze een feestje moeten bouwen, ook op Summer Energy.

Prima vermaakt

Van tevoren hadden we al verwacht dat het een vrij lokaal feestje zou zijn, maar ondanks dat hebben wij ons echt wel vermaakt. Het publiek moest aan het begin ook even aftasten, maar toen eenmaal de feeststemming er echt in zat was er niks meer op de sfeer aan te merken. Ook op de organisatie is niets aan te merken. Er was genoeg gedaan om deze eerste editie op de kaart te zetten. Lichtshow was prima, muziek stond lekker hard en met vuurkanonnen bij het podium en het gooien van opblaasbare strandballen werd het publiek wat extra geëntertaind. Daarnaast moeten we ook ons complimenten geven aan het barpersoneel. Deze waren erg leuk en vriendelijk en we hebben geen een keer hoeven wachten om een drankje te kunnen bestellen. Wij hebben ons in ieder geval vermaakt op deze eerste editie van Summer Energy.

Plus

  • Muziek
  • Barpersoneel
  • Goede organisatie
  • Mix van bekend en onbekend talent

Min

  • Sfeer aan het begin van het festival
  • Prijs van muntjes (€2,85 per stuk)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws