Party report: Monarck Festival [21 en 22 juni]

Peter Güldenpfennig | 23 juni 2014
party reports


Wat: Monarck Festival
Waar: Paleis Soestdijk, Baarn
Wanneer: Zaterdag 21 en zondag 22 juni 2014
Line-up:
Zaterdag: Rodriguez Jr, Tyree Cooper, Sidney Charles, Boss Axis, Monique Pascall, Estroe, UNISOL & MAYK, the glimmers, Tettero, Mike Mago, RipTidE, Steven van Lummel, Menno de Meester, Stijn Sadée, Boris Werner, Musclefarm, Pitto LIVE, William Kouam Djoko, Alex Salvador & Daan Groeneveld, Paul Niezen

Zondag: Niconé, Cleavage, dj set, Beesmunt Soundsystem, Dan Caster, Dayne S, Stijn Hosman,Geza Weisz
Quinten 909, SPACEGIRLS, Vriendje van Ferry, Jordy & Sander Huisman Disco Set, Les Deuxx, Walter Looks, Hope & Diapari, SUNNY, Sugarmoma’s, Darius Syrossian, &ME, Olivier Weiter, Prunk, Jonathan Hoff, Nachtbraker, Luuk van Dijk b2b Guy Johnson
Tickets: Dagticket: € 32,50, weekender: €59,-
Reporter: Cas Smit
Fotografie: Jeroen de Haan

Monarck Festival, een feest op Paleis Soestdijk. Het idee alleen al doet mensen zich afvragen of dit wel waar kan zijn. Als je naar de organisatie kijkt dan weet je dat dit geen grapje is. 12inchCity, de organisatie achter feestjes op bijzondere locaties heeft het voor elkaar gekregen om een feest te mogen organiseren op deze toch wel heel bijzondere locatie.

Welkom in de tuinen van het paleis

Met de zon die ons onverwacht vergezelde liepen we het terrein van het paleis op waar we omringd werden door natuur. Tussen de bomen door lopen we richting de 12inchCity Mainstage waar de muziek al heerlijk door de speakers knalt. Het valt op dat mensen lekker in het gras liggen en er nog niet echt gedanst wordt. Het doet een beetje denken aan een dagje Vondelpark maar dan met een flinke geluidsinstallatie in plaats van je eigen boxjes.

Eerst stonden we zeker 15 minuten in de rij om muntjes te halen aangezien er maar één hokje open was terwijl er toch aardig wat mensen stonden te wachten. Door het wachten werd iedereen dan ook lichtelijk geïrriteerd. Na muntjes gehaald te hebben gaan we eerst maar een ronde over het terrein maken. Op twee plekken op het terrein vond je wc's. Een minpuntje dat je hier een muntje voor moest betalen.

Monarck_2

Lopend door de gigantische tuin via geheime paden vinden wij de RAUW-stage waar heerlijk funky gedraaid wordt. Vergeleken met de Mainstage zijn de andere stages lekker klein en intiem en staat het dus ook lekker vol met dansende mensen. We gaan terug het bos in op zoek naar de volgende stage die we al snel vinden. Ook hier een kleine stage met losgaande mensen. Er wordt heerlijk gedraaid en een leuk detail hier is de pingpong tafel waar mensen rond de tafel spelen.

Na een potje tafeltennis gaan we op zoek naar de derde stage die we eerder niet konden vinden. Na een korte wandeling komen we eindelijk aan bij de derde stage in de vorm van een tipi. De tipi ligt lekker afgelegen en er wordt lekker gedraaid voor de mensen, die overigens ook lekker losgaan. Iedereen vermaakt zich prima maar het lijkt wel een beetje rustig op het terrein. Het is gelukkig niet te rustig waardoor je wel alle ruimte hebt en het ook gewoon gezellig is. Aan aankleding is verder vrij weinig gedaan, maar dat was in dit geval met het paleis op de achtergrond en de groene omgeving niet storend.

Rust en rondwandelen

Monarck_3Sommige feesten trekken wat ouder publiek aan, en ook op Monarck is dit het geval. Daar is helemaal niks mis mee, de sfeer is wat rustiger waardoor er ook ruimte is voor een goed gesprek. Als je even rust wilt heb je aardig wat opties. De Terapy-zitzakken bijvoorbeeld, met uitzicht op het paleis met de vijver. Of een lekkere wandeling door het bos. Voor eten kun je terecht bij de oranjerie of bij de tentjes bij de Mainstage. Helaas is er verder weinig tot geen randprogrammering. Zonde, want op een locatie als deze kun je juist zoveel dingen verzinnen om net wat extra’s te geven aan je bezoekers.

Zonsondergang op het paleis.

Na 19.00 uur is het tijd voor Sidney Charles op de 12inchCity Mainstage. De teleurstelling is groot als blijkt dat hij niet gaat draaien. Niets mis met de muziek of de dj die er stond, maar we hadden ons toch wel verheugd op Sidney Charles. Helaas, niks aan te doen. We dansen nog even door met op de achtergrond de ondergaande zon. De lichten op het terrein gaan aan en het laatste uurtje gaat in.

Monarck_chillen

Conclusie

Na een heerlijke dag in de paleistuin kunnen we volop zeggen dat het een zeer geslaagd festival was. Met een prima publiek, goede muziek en heerlijke wandelingen door de tuin. Als we een al kritiek hebben dan is dat op de muntjesverkoop waar de wachttijd toch wat aan de lange kant was, ondanks meerdere hokjes.

Al met al een heerlijke festivaldag die mede dankzij de locatie zeker onthouden wordt. Want eerlijk, wie kan er nou zeggen dat hij gefeest heeft op Paleis Soestdijk?

Plus

  • Erg gezellig
  • Gave locatie
  • Niet te druk, niet te rustig
  • Goede muziek
  • Gezellige tipi-stage

Min

  • Lang wachten bij de munten
  • Karige aankleding stages
  • Geen randprogrammering
  • Betaalde wc's

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws