Party report: Awakenings festival 2014 - day two [28 juni 2014]

Jooshua Franssen | 9 juli 2014
party reports

 

 

Wat: Awakenings festival 2014 - day 2thumb-awakenings-2014
Wanneer: Zondag 29 juni 2014
Waar: Spaarnwoude (deelplan houtrak)
Line-up: klik hier voor de line-up
Tickets: 40 euro (excl. fee)
Reporter: Michiel

 

 

Tickets

Vanaf Amsterdam Sloterdijk reden pendelbussen heen en weer naar het festivalterrein. We hadden hier online al tickets voor gekocht, 6 euro per stuk. De pendelbus tickets konden ook nog ter plaatse word gekocht alleen waren ze wel duurder: voor 10 euro kon je nog een ticket kopen. Eenmaal aangekomen op het festival stonden bij de 'North Entrance' aardige rijen. Met ongeveer een kwartier wachten waren we binnen.

Lockers en muntjes

Direct bij binnenkomst waren lockers aanwezig. Voor de kleine lockers betaalde je 6 euro en voor de grote 9 euro. Er waren diverse kassa's op het terrein waar je munten kon halen. Je betaalde 12,50 euro voor 4,5 munten. Bier was 1 muntje en barcardi cola was 2,5 munt, omgerekend 2,50 en 7,50 euro. De lockers en munten waren geregeld; de dag kon beginnen.

Eerste stage

Onze eerste bezoek was aan area W: drumcode stage. Daar stond niemand minder dan Ida Engberg achter de decks. De area was groot en mooi opgebouwd. Wat we van Ida gewend waren werd meer dan waargemaakt. Ze nam je van begin tot eind mee in haar set. Ze had interactie met het publiek en daar genoot zij en het publiek van.

Na de drumcode stage gingen we op weg naar area C, Jupiler stage. Daar stond dj Joris Voorn al te draaien. Ook deze area was groots opgezet en moest met een trap worden bereikt. Het stond bomvol voor de Nederlandse DJ Joris Voorn en de bezoekers gingen los op zijn beats.

Muziek break

Rond zeg uur lasten we een kleine muziek break in, in de vorm van een voetbalwedstrijd Nederland - Mexico. Awakenings had twee grote schermen geplaatst waarop de achtste finale live werd uitgezonden. Er kwamen veel feestvierders op af en er werd samen feest gevierd bij de winnende treffer van oranje. Erg gezellig en goed geregeld. Na het eind signaal van de wedstrijd konden we weer door.

Len Faxi

We gingen naar area X waar Len Faxi stond te draaien. Area X was een mooie grote tent. Veel mensen trokken deze tent in na de winst van oranje. Wie beter dan Len Faxi om dit feestje is goed te vieren. Wat een set! De opbouw ging van zacht naar hard, de duistere tunes waren fantastisch én hij wist de zaal helemaal in beweging te krijgen.

Keuzes

De timetable van 21-23 uur werd bijna als een Amerikaanse toerist doorlopen. Wat een line up die tegen over elkaar was gezet. We moesten keuzes maken. We kozen de route, Carl Cox, Adam Beyer, en Ben Klock

Carl Cox stond op de area V, een groot open stage. De bekende beats en de zinnen 'oh yes, oh yes' klonken door de boxen. Zijn set werd bijgestaan door CO2 kanonnen. Carl Cox draaide goed en combineerde oude muziek met nieuwe, zoals we van hem gewend zijn.

Baas

De volgende halte op de route was area W: drumcode stage. Daar stond niemand minder Adam Beyer te draaien. Wat een baas is Adam Beyer. Hij draaide een super harde set en was ongekend goed. Tijdens de set werden regelmatig CO2 en confetti kanonnen gebruikt.

We besloten ons festival niet af te sluiten op een open stage maar in een tent: area Z. Daar stonden Ben Klock en Marcel Dettman back to back te draaien. We hadden geen betere afsluiter kunnen kiezen. De tent was mooi aangekleed qua verlichting. De harde beats in combinatie met deze verlichting, wat was bevestigd aan het plafond, was te gek. De lichten veranderde iedere keer van kleur. Het leek alsof je in iets snels zat.

Green

Een leuk detail is dat tegenwoordig steeds meer feesten 'green' georiënteerd zijn. Awakenings ondersteunde de 'helden van nu'. Dit is een initiatief van vrijwilligers die plastic verzamelen op festivals door heel Nederland. Ze scheiden het plastic van het andere afval en recyclen dit, zodat het weer gebruikt kan worden voor iets anders. Awakenings had een 'leave no trace' beleid, waardoor het terrein na het festival schoon zou worden opgeleverd. Alle kunststof die werd gebruikt was gemaakt van 100 procent PET kunststof. De plastic flessen waren zogenaamde 'PlantBottles', de allereerste gerecyclede plastic flessen gemaakt van planten!

Voorzieningen

Er waren voldoende toiletten op het terrein aanwezig. Bij iedere stage waren toiletten in de buurt. Het waren schone toiletten en konden gewoon worden doorgetrokken met, weer een 'green' detail; gerecycled water.

Endshow

Het festival werd bij de open stages afgesloten met vuurwerk. De viertiende editie was weer ten einde. Het was weer fantastisch. De line-up een van de betere op techno gebied. Ze hadden het goed georganiseerd. Als je al van iets negatiefs kan of mag spreken had ik persoonlijk iets meer kassa's geplaatst en de pendelbussen iets dichter bij het festival laten stoppen.

Kort samen gevat: De viertiende editie van Awakenings was weer super en we kijken uit naar volgend jaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws