Party report: Stereo Sunday [5 en 6 juli 2014]

Peter Güldenpfennig | 9 juli 2014
party reports


Wat: Stereo Sunday – Free music festival
Waar: Julianapark, Venlo
Wanneer: 5 & 6 juli
Tickets: Gratis entree
Line up: O.a. Frontliner, Code Black, Focuz, In-phase, Mc Villain, Girls love djs, MOTi, D-Wayne, Peter van Hoesen, Sandrien, Wolfpack, Jacob van Hage, Dubvision, Sick Individuals, Thomas Newson, Mightyfools , Sam o Neall, Feestdjruud, David Ghetto, Java, Strijder Systeem Ft Sjaak, Abstract, Ade Kanon, Funkstille Kollektiv & Anja Schneider
Reporter: Hessel Hermans
Fotograaf: Bryan Belga

Stereo Sunday is het grootste gratis dance festival van Zuid-Nederland met elk jaar zo’n 25.000 bezoekers . Op voorgaande edities stonden artiesten als Hardwell, The Opposites, Don Diablo, Dannic, Dyro en Showtek. Ook dit jaar had de organisatie weer groots uitgepakt met de line-up. Met namen als Frontliner, Code Black, Wolfpack en Thomas Newson die op de line-up stonden was ook dit jaar weer indrukwekkend.

Stereo Sunday

Stereo Sunday keert jaarlijks terug in het Julianapark. Het is de perfecte locatie voor een festival, met diverse heuveltjes waarop je rustig kunt genieten van de muziek. De indeling van het terrein was anders dan voorgaande jaren wat we persoonlijk wel een goede zet vonden. Zo werd het hele terrein goed benut en had je genoeg ruimte om los te gaan op de set van je favoriete dj.

WK Voetbal

Omdat het Nederlands elftal moest spelen in de kwart finale tijdens het festival had de organisatie hier rekening mee gehouden. Naast de techno stage en op het middenplein was groot scherm geplaatst waar iedereen goed de wedstrijd kon volgen zonder dat ze het festival hoefden te verlaten.

Hardstyle

Voor de eerste keer was er dit jaar een hardstyle stage op Stereo Sunday te vinden, gehost door de Venlose dj Focuz. Het was er al snel vrij druk in vergelijking met de andere podiums. Het is merkbaar dat hardstyle enorm populair wordt. Daarnaast bestaan er niet veel gratis festivals waar je hardstyle kunt vinden.

Eten en drinken

IMG_8159Voor consumpties betaalde je 2,50 euro wat voor een gratis festival een uitstekende prijs is. Vaak zie je toch op festivals dat je, naast de al hoge entree, ook nog veel geld kwijt bent aan consumpties. Erg attent dus dat dat hier niet het geval was en de prijzen lekker laag bleven.

Conclusie

Ondanks het slechte weer was dit festival weer een topeditie. Hoe de organisatie het elk jaar weer voor elkaar krijgt om een dergelijk grote line-up bij elkaar te krijgen is indrukwekkend! De hardstyle stage was een goede toevoeging aan de line up en als je het mij vraagt mag de hardstyle volgend jaar zeker weer terugkeren.

Plus

  • Beeldschermen voor het WK
  • Hardstyle stage
  • Gratis entree
  • Snelle service bij de bar
  • Goed eten

Min

  • Slecht weer
  • Zacht geluid

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws