Party report: Welcome to the Future [zaterdag 26 juli]

Eveline Meijer | 28 juli 2014
party reports


Wanneer: zaterdag26 juli265963_original_339889
Waar: het Twiske, Amsterdam
Line-up: o.a. Chris Liebing, Joran van Pol, Alden Tyrell en Tom Demac
Kosten: €46,50
Reporter: Denise van Riemsdijk

Wederom weer een mooi weekend in mijn festivalseizoen. Ik bezocht voor Clublife Magazine de achtste editie van Welcome to the Future, het festival waar duurzaamheid centraal staat en met misschien wel de meest gevarieerde line-up op techno- en housegebied.

Bereikbaarheid

Het Twiske is te bereiken met pendelbus vanaf Sloterdijk. Vanaf daar is het nog een half uurtje rijden. Vervolgens mag je nog een kleine tien minuten lopen en vervolgens kom je aan op het festivalterrein, in ons geval om 13.00 uur. Er stonden al flink wat rijen. Bij de lockers, de ingang en muntenverkoop moesten we wachten. Dat laatste was net in een hevige stortbui. Gelukkig waren dat de laatste druppels van die dag.

Met zeven stages is Welcome to the Future een redelijk groot festival. De meeste area's zijn in tenten behalve de main en de garden. De garden is een knusse stage in de buitenlucht. Dat het festival uitverkocht was, was te merken. Het was enorm druk op de looppaden en bij de bars en eettentjes. Ook bij de wc's stond er vaak een rij. Dit verpeste gelukkig niet de dag want uit eindelijk ben je er voor de dj's en met de line-up zat het wel goed.

Garden

Ik heb bijna de hele dag bij de Garden gestaan. Doordat het een kleine stage was ontsnapte je even van de grote menigte op de rest van het festival. Samen met de andere bezoekers van deze stage leek het bijna zo intiem als een clubavond. Hier stonden helden als Tommy Four Seven en Sandrien. Die laatste is met name een aanrader om een keer te zien. Elke gig weer knalt ze en geniet ze van elke minuut. Beiden draaiden ze zoals we ze kennen: heerlijke, beukende techno. Bij Tommy Four Seven werd het trouwens wel even iets te druk. Opvallend was dat het aantal aanwezige vrouwen ineens erg gestegen was. Dit heeft natuurlijk niets te maken met de looks van Tommy!

Set van de dag

Cinnaman draaide de set van de dag. Op de Future-stage kreeg hij ondanks de hitte heel de tent mee. Een heerlijk gevarieerde set van vrolijke deuntjes tot spacende beats. Het enige nadeel was de mc bij deze area. Die hadden ze wel thuis mogen laten, en ik was niet de enige die daar zo over dacht.

Publiek

Opvallend was de diversiteit van het publiek. Naast veel jong publiek waren er ook een hoop 30-plussers aanwezig. Op een of andere manier droeg dit enorm bij aan de relaxte sfeer van de dag. Iedereen genoot in ieder geval volop van de muziek en de zon.

Conclusie

Ik heb dan vooral bij de garden gestaan, maar het festival bood ontzettend veel diversiteit aan muziek. Welcome to the Future is een prima festival om nieuwe dj's te ontdekken of om al gevestigde dj's aan het werk te zien. Het is een gezellig festival, maar aardig groot. Keuzes maken tussen de verschillende area's is soms ook lastig, uiteindelijk kun je toch niet alles zien. Voor ieder wat wils, dat is Welcome to the Future zeker en daarom voor iedereen een aanrader om te bezoeken.

Plus

  • Gevarieerde line-up
  • Pendelbussen waren goed geregeld

Min

  • Erg druk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws