Party Report: Een weekendje techno op Solar [31 juli t/m 3 augustus 2014]

Peter Güldenpfennig | 7 augustus 2014
party reports


Solar Line-up technoWat: Solar festival
Waar: Roermond
Wanneer: 31 juli t/m 3 augustus 2014
Reporter: Denise van Riemsdijk

Solar, vier jaar geleden ben ik er verliefd op geworden en sinds dat jaar mis ik geen enkele editie meer. Afgelopen weekend was het weer tijd om een wereldreis naar Limburg te maken om drie dagen in Solar-sferen te verkeren.

Wereldreis

Vanuit Amsterdam ben je in 2,5 uurtjes in Roermond. Vanuit het station gingen pendelbussen (die dit jaar voor het eerst goed geregeld waren). We konden meteen instappen en 15 minuten later stonden we al voor de ingang. Incheck en controle gingen redelijk soepel. Doordat het festivalterrein donderdag open ging waren er al 5000 campinggasten, dus de beste plekjes waren al weg, maar toch konden we nog een leuke spot claimen om ons kamp op te slaan.

Camping

Misschien vind ik de camping nog wel leuker dan het festivalterrein. Op geen enkel festival ben ik zo’n sfeer tegengekomen. Art caravans en tenten, gepimpte tenten, en 1001 verschillende soorten decoratie en andere onzin zorgen ervoor dat je beland bent in een speeltuin voor volwassenen. Een mario-kartbaan, een campingkapper en een gezellig theehuisje, alles is aanwezig. Verder zijn er drie stages op de camping waar vrijdag en zaterdag ook tot 01.30 uur van alles te doen is. Jammer dat dit zondag niet het geval was, want zo was het wel een wat ’magere' afsluiter.

Techno op Solar

Zaterdag begonnen we met Warren fellow die b2b draaide met Joey Daniel. Door de regen was de tent al snel vol wat zeker bijdroeg aan de sfeer. Helaas werd tijdens hun set code oranje ingevoerd en moesten we naar buiten verkassen. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee en konden we snel weer naar binnen om nog even te genieten van deze twee heren. Bij Kölsch was het zo ontzettend druk dat we naar Ici Sans Merci op de Vage Gasten-stage zijn gegaan. Een heerlijke set waarbij iedereen los ging. Aan Joris Voorn de eer om de technotent de eerste dag af te sluiten. Nou, dat vergeet niemand meer. De tent stond stampvol en iedereen ging tot het allerlaatste nummer helemaal uit zijn dak.

Vervolgens zijn we nog even bij de afterparty geweest met Remy, maar dat was zo’n groot verschil t.o.v. Joris dat we daar niet echt goed in de sfeer kwamen. Na nog wat chillen op de camping was het tijd om te gaan slapen, want dag twee stond alweer voor ons klaar.

Zondag

De tweede festivaldag stond gelijk aan beuken met Dave Clarke, Marcel Fengler, Rod en Octave One. We zijn de technotent niet uitgeweest, en maar goed ook want de regen kwam met bakken uit de lucht. Daar hebben we gelukkig niet veel van gemerkt. Dave Clarke mocht de zondag afsluiten en liet niets meer van de tent over. De ene climax na de andere, het was bijna niet meer bij te houden.

Aankleding

Solar, de speeltuin voor volwassenen: als je een goed voorbeeld wilt hebben van een creatief festival dan is er eigenlijk maar een: Solar! Alles is tof aangekleed en er zijn toffe concepten. In elk hoekje is wel weer een verassing en elke rondje dat je loopt zie je weer totaal andere dingen: aan de ene kant onoverzichtelijk aan de andere kant een heerlijke chaos. Ook al zou je de muziek niets vinden, dan kijk je nog je ogen uit en vermaak je je met alle spelletjes, karaoke dingen en andere gekke dingen.

Maar...

Lieve lieve Solar, alsjeblieft, gooi er volgend jaar geen mensen bij. Het was vorig jaar al te druk, en dit jaar was het nog drukker. Dit zorgt voor irritaties met lopen van A naar B. Ik heb de afterparty op zondag echt gemist. Zo’n tof weekend kan en mag niet om 23.00 uur al afgelopen zijn. Ook al is de camping leuk om te chillen, we willen ook nog wat muziek!

Het laatste zeurpuntje gaat over de pendelbussen: heen waren ze voor mij goed geregeld, maar ik heb wel heel veel gezeur van anderen gehoord. De terugweg was weer een ramp. Eerst de brug over om vervolgens nog een paar minuten in de bus te zitten. Jullie hebben 10 jaar ervaring, dan zou je denken dat zulke dingetjes ondertussen wel goed geregeld zouden moeten zijn!

Conclusie

Van Solar is er maar één, en die wil ik never nooit niet missen. Volgend jaar vier ik mijn lustrum en dit ga ik zeker weten dik vieren. Ondanks de zeurpuntjes is en blijft het een topfestival met een unieke sfeer. Deze is lastig uit te leggen, dus eigenlijk raad ik iedereen aan om volgend jaar naar Roermond te komen en het zelf te ervaren, ik weet zeker dat jullie dan ook verkocht zijn.

Plus

  • Goede sfeer op de camping
  • Creatieve concepten op het festival
  • Ruime openingstijden douches

Min

  • Erg druk
  • Geen afterparty zondag
  • Korte afterparty zaterdag
  • Pendelbussen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws