Party report: SummerDance Festival [9 augustus 2014]

Rick Francissen | 13 augustus 2014
party reports


SummerdanceWat: SummerDance Festival
Waar: Aalsmeer
Wanneer: Zaterdag 9 augustus
Line-up: Monoloog, Nista, Gregor Salto, Roul and Doors, La Fuente & MC Boogie, Artistic Raw, Girls Love DJs, Thomas Newson, Mightyfools, Erik Walker, Richard Royce, Ivan Burst, DJ Calisto, Darryl Devaio, Lady Bee, Glen Alexis, Thom van Riel, Gianni Marino, Kuddedieren, DJ Blacklight, Arron Chase, Erik Walker
Reporter: Dide Tilburgs

‘Flinke regen en harde windstoten’ was de weersvoorspelling voor deze dag. Echter niets was minder waar: de lucht was strakblauw en de temperatuur lag op een heerlijke 22 graden. Perfect festivalweer op een perfecte locatie voor de 15e editie van Summer Dance. Zonnebril op, slippers in de hand en heerlijk los gaan met je voeten in het zand.

Maya sfeertje

Alleen de locatie al was perfect en uniek voor zo’n zonnige dag: de twee podia waren gevestigd rondom het water van Surferseiland. Je waande je even in Ibiza met het zand en de aankleding van het terrein. Overal waren stoeltjes in het zand gezet en je kon met een cocktail in je hand heerlijk genieten van de zomerse vibe die er volluit heerste. Vooral de mainstage had een zomerse aankleding met een Maya sfeertje. De totempalen naast de dj-booth gaven net even iets extra’s. Het grote led-scherm dat hier tussen hing werd goed benut met zomerse beelden en animaties.

Het tweede podium dat aan het einde van de pier stond met de naam Knockerz, had ook een zomers tintje. Deze was opgebouwd als een beach cabin inclusief palmboom en surfplank. Doordat de twee podia schuin tegenover elkaar stonden en het in de middag rustig was weerkaatste de muziek tegen elkaar in. Vooral bij Knockerz werd het volume flink hoog gezet om boven de muziek van de mainstage uit te komen. Naarmate het drukker werd lostte dit probleem zich zelf op.

Vuurwerk en vette shows

Om drie uur gingen de deuren open, maar pas om zes uur begon het terrein vol te lopen. Zonde, want Gregor Salto was zeker de moeite waard om vroeg voor te komen. De zomerse tracks die hij draaide gaven meteen al een heerlijk relaxte lounge sfeer met zich mee. Ondanks een kleine technische storing in zijn set die net te lang duurde bleef het publiek gezellig. ‘s Middags had de muziek voornamelijk een lounge tintje, maar naarmate het donker werd, werd de beat steeds harder.

Ook op de Knockerz stage gingen de mensen los. Het enige nadeel van dit tweede podium was de ligging. Omdat het aan het einde van de pier stond was er weinig ruimte om te staan. De muziek die je hier vooral kon verwachten waren voornamelijk r&n en hiphop gericht. Vooral Lady Bee wist hier de show te stelen en was zeker de sterkste van de line-up. Het werd steeds drukker voor het podium en ze wist precies wat het publiek wilde horen.

Op de mainstage was het Artistic Raw die het publiek perfect mee wist te krijgen en de ene na de andere bekende dirty house track draaide. Vooral veel remixes van de hits van bijvoorbeeld Calvin Harris, Kraantje Pappie en Lil Jon’s ’Turn Down For What’ werden veel gebruikt.

Vooral van Thomas Newson werd veel verwacht deze avond, een naam die pas deze zomer veel op festivals verscheen. Wat een show wist hij neer te zetten! Om zijn set kon je niet heen. Voor de mainstage stond het helemaal vol met partygangers die de hele tijd volledig losgingen. Een goede opbouw van nummers met als afsluiter zijn klassieker ‘Flute.’ Totaal onverwacht werd achter de mainstage een grandioze vuurwerkshow afgestoken waar geweldig op werd gereageerd. De keuze om dit tijdens zijn set te doen was goed, maar daardoor kwam Mightyfools als een soort ‘afterparty’ over. Toch was de energie van deze twee jongens aanstekelijk en deze set was een knaller van een afsluiting. Ook een shoutout naar De MC’s van deze avond. Deze wisten precies wanneer ze het publiek moesten entertainen zonder dat het stoorde en afleidde van de muziek.

Drukte bij de bar

Rond tien uur stond het hele terrein vol met feestende mensen die qua leeftijd varieerde van 16 tot ongeveer 40 jaar. Toch gaf dit weinig problemen bij de bar, op een kleine minderheid van 16-jarigen die toch aan een biertje probeerde te komen door middel van slimme trucs met de gekleurde bandjes. Ondanks de twee brede bars aan elke kant van het terrein was er 's avonds veel geduw en was de wachttijd te lang. Dit leverde hier en daar een akkefietje op.

De prijzen voor munten lagen relatief laag. Voor 1 muntje betaalde je 2,50 euro en de meeste eet- en drinkwaren kosten niet meer dan 1,5 muntje. Gezien de grootte van het festival was er genoeg variatie om een hapje te halen. Naast de eettentjes op het terrein waren er ook standjes waar accesoires kon kopen tegen een klein prijsje. Dit zie je niet heel vaak en was zeker een leuke bonus als je bijvoorbeeld je zonnebril was vergeten met dit mooie weer. Voor het opbergen van je spullen hadden ze een perfecte oplossing gevonden, aangezien het terrein niet heel groot was. Aan de zijkant van de ingang hadden ze een container staan waar kluisjes in bevestigd waren. Tegen een kleine prijs van 5,- euro kon je hier veilig je spullen opbergen, want er was de hele dag iemand aanwezig die het in de gaten hield.

Plus

  •  Goede opbouwende line-up op beide stages
  • Lage prijzen
  • Een knaller van een vuurwerkshow die indruk maakte

Min

  • Later op de dag lange wachttijden door drukte, maar ook door de werknemers
  • Knockerz stage mag meer ruimte krijgen volgend jaar
  • Weinig parkeer gelegenheid
  • Weerkaatsing van de muziek van beide podia

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws