Party report: Into The Woods [6 september 2014]

Rick Francissen | 9 september 2014
party reports


Into The WoodsWat: Into The Woods
Waar: Openluchttheater, Amersfoort
Wanneer: Zaterdag 6 september
Line-up: Brent Roozendaal, Jean Pierre Enfant, Will & Ink, Function, Peter van Hoesen, Brian Sanhaji, Sandrien, Radio Noet-Noet, Mr. Scruff, Hunee, PBR Streetgang, Midland, Burt Control, Nuno dos Santos, Dauwd, Robag Wruhme, Melon, DJ Hell, Bonnefooi, David Douglas, Coma, Say Yes Dog, Pupkulies & Rebecca, Kombinat 100, Gallowstreet, Compact Disk Dummies, Andrew Pacific, Say A Say M, Scott Franka, Hellie Berry, Halve Soul, Maxi Mill
Reporter: Rick Francissen
Fotografie: Rick Francissen

Dit jaar is inmiddels de 5e editie van het in populariteit stijgende festival Into The Woods. Omdat de organisatie het kleine, intieme en speciale sfeertje van het festival wilt behouden is er besloten om dit jaar twee dagen te organiseren.  Niet groter, wel langer. Wij waren erbij op zaterdag 6 september.

Bizarre details

Wat direct opvalt op het festivalterrein is dat er overal wat te zien is. Van duizenden kabouters over het hele festivalterrein verspreid tot een gigantische eekhoorn waar rook uit zijn oren komt. Buiten deze gekke versieringen waren er ook een heleboel plekken ingericht waar je kon uitrusten. Zo was er een hele boekenhoek, twee hot-tubs, meerdere kampvuren en een enorme hoeveelheid zitzakken.

Indeling

Into The Woods kende elke dag vijf stages waar op iedere stage een andere muzieksoort werd gedraaid. Bij het Beukenbos kon je terecht voor harde techno, terwijl je bij de bosspot kon genieten van live muziek van bandjes. De meest bijzondere stage was toch wel ‘Into the Groove’. Hier bevond zicht namelijk een parcours door de bomen. Een erg leuk idee waar natuurlijk de nodige veiligheidsmaatregelen voor moesten worden getrokken in de vorm van een blaastest. De organisatie had zich echter beter moeten voorbereiden op de belangstelling voor dit parcours, want om drie uur werden de laatste blaastesten uitgedeeld.

Sandrien en David Douglas

Maar natuurlijk waren er goede dj's waaronder Sandrien die het beukenbos afsloot met keiharde techno. Verder was de live performance van David Douglas erg indrukwekkend. Hier werd ook met trompet doorheen gespeeld. Verder kregen alle dj's bij de takkenstage iedereen goed met zich mee omdat het publiek om de dj heen kon staan (ook achter/boven hem).

Into The Woods 2.0

Waar het festivalterrein overdag al vol leek te staan met decoratie bleek dat er in de nacht minstens twee keer zo veel te zien was. Door middel van blacklights en fluorescerende staven en stoffen versieringen had je op elke plek wel een bijzondere sfeer. Dit kwam vooral erg goed tot uitdrukking bij de berg naar de takkenstage. Buiten de bovengenoemde decoraties werd er ook goed gebruik gemaakt van rook in de vorm van een nevel. Door met lichten hierachter te schijnen gaf het bos een sprookjesachtig gevoel.

Conclusie

Door alle aandacht die besteed werd aan het festivalterrein zou je bijna vergeten ook nog van de muziek te genieten op het bijzondere festival. Door het ruime aanbod in muziek kon je echter ook daarop flink uitleven.

Plus

Bijzondere sfeer
Veel aandacht voor aankleding
Veel relax-plekken

Min

Organisatie parcours bij Into the Groove

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws