Party report: Betoncentrale Festival [13 september 2014]

Rick Francissen | 15 september 2014
party reports


BetoncentraleWat: Betoncentrale Festival
Waar: Toetsenbordweg, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 13 september
Line-up: Joris, Ferro, Daan Donk, Leon Vynehall, Steve O'Sullivan, Mike Dehnert, Boddika, Moody Mehran, Kid Sublime, Alex Salvador, Daan Groeneveld, DJ Steaw, Brawter, Tink, Robert Bergman, Mr. Mendel, Antal
Reporter: Timos Krabben
Fotografie: Click Chick

Het festivalseizoen komt zo’n beetje ten einde, maar in Amsterdam was het dit weekend nog even volop genieten in de buitenlucht. Op het terrein van de Mebin Betoncentrale werd voor de verandering even geen beton, maar house geproduceerd. Kwaliteitshouse om precies te zijn. Het was dit jaar alweer de derde editie van het feest dat ieder jaar op geheel eigen wijze afscheid neemt van een zomer vol festivals.

Amsterdams’ purest

Dat het festival op muzikaal gebied hoge ogen gooit is voor een groot deel te danken aan medeorganisator Tomorrow Is Now, Kid!. Het Amsterdamse label hostte een geheel eigen stage op het festivalterrein. In de jaren '90 was het label, toen onder de naam TINK! Records, één van de pioniers binnen de Nederlandse house-scene. Na een tijdje weg te zijn geweest is het label vandaag de dag weer helemaal terug. Weliswaar onder een andere naam, maar Tomorrow Is Now, Kid! staat nog altijd voor house in de breedste zin van het woord. Een label dat de sound van toen weer helemaal terug heeft gebracht op de markt. En met succes. Want ook dit keer was stilstaan geen optie. Van Chicago tot Detroit met af en toe een vleugje techno swingde het zoals we van Tomorrow Is Now, Kid! gewend zijn weer alle kanten op.

Rauw en intiem

Hoe rauwer de locatie, hoe beter. Dat is al jaren de trend onder de liefhebbers. Ook festival de Betoncentrale geeft hier met succes gehoor aan. De Mebin Betoncentrale is alles waar je als houseliefhebber van droomt. De plek is rauw en bevindt zich midden in het industriële hart van de stad. Groot is het terrein niet, maar dat is nou juist ook één van de elementen die het festival maken tot wat het is. De intimiteit zal hier altijd gewaarborgd blijven.

Festival BetonCentrale

Absoluut hoogtepunt

Hoewel het eigenlijk de hele dag volop genieten was, kende het festival met de afsluitset van Boddika een absoluut hoogtepunt. Net als het festival zelf is Boddika iemand met meerdere geluiden. De man uit de UK is een ware kunstenaar, hij laat zich beïnvloeden door een breed scala aan genres. Van Boddika kun je op het gebied van elektronische muziek eigenlijk van alles verwachten. Op het festival had hij de eer om de boel af te sluiten. En dat deed hij zonder genade. Want was het overdag over het algemeen rustig housen met het zonnetje erbij, ’s avonds was dat wel anders. Boddika maakte de locatie nog rauwer dan hij al was met een stevige portie techno. Het publiek was de laatste twee uurtjes compleet in extase. Een afsluiter die het festival en vooral de Bentoncentrale verdiende.

Festival BetonCentrale

Conclusie

Het Festival de Betoncentrale heeft op een waardige manier afscheid genomen van het festivalseizoen. De organisatie biedt haar publiek house in haar puurste en breedste vorm aan. De locatie maakte het plaatje helemaal compleet. Festival de Betoncentrale is intiem genieten van een hoog muzikaal niveau op een rauwe industriële locatie. Zou het volgend jaar nog beter kunnen?

Plus

  • De Mebin Betoncentrale is een geweldige locatie
  • Intiem festival
  • Goede organisatie
  • De set van Boddika

Min

  • Betalen voor de WC

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws