Party report: Sunset Festival

Jooshua Franssen | 7 oktober 2014
party reports


Sunset Festival 2014Wat: Sunset Festival
Waar: De Lilse Bergen, Lille
Wanneer: Zaterdag 20 september
Line-up: The Opposites, Yellow Claw, Sandro Silva, Vato Gonzalez, MC Tjen, THe Partysquad, Gers Pardoel, FeestDJRuud, Botnek, MegaMen, Mystique, Nano Bites, Billy The Kit, Coone, Frontliner, Da Tweekaz, Adaro, Hard Driver, Psyko Punkz, Wasted Penguinz, Italian Hardstyle, Partyraiser, Outlander, Audiotricz, ChuckyMC, Noisecult, Watermät, Secret Cinema, Egbert, Nico Morano, De Hofnar, The Million Plan Tofke, Ransbottyn, Babi, Declaim, FlatFish, Mark With a K, Dr. Rude, Bestien, Demoniak, Akyra, Playboyz, MC Toxicalz, Lowriderz, Pat B, Dr. Phunk, Saltzer, Qrank, Kid Rasal, Remento, Demolition Squad, Johan Gielen, Bonzai All Stars, The Darkraver, Dark-E, Pat Krimson, Danger Hardcore Team, Jan Vervloet, Yves DeRuyter, Ruthless, Def Toys, A-Tom-X, Miss Amy, Amics, Calictric, DB, Greg S, Georges Lieven, Toco, Hufkenss, Inner System, Mazzletov, Sniz, Project K, La Motta, Protex, New Generation, TekForces, S-Forcess, Lazy B, Clubkillerzz, Lethal Ace
Reporter: Shannon Bontrop

Het einde van het festivalseizoen is in zicht. Meestal is het weer op dit moment al aan de koude kant, maar dit jaar hebben we geluk en mogen we het festivalseizoen afsluiten met 25 graden en een lekker zonnetje. In Nederland was er alleen niet zoveel te doen, dus ga ik de grens over naar onze zuiderburen: België. Welkom in De Lilse Bergen.

Hallo Sunset

Na een lange autorit kwam ik aan bij De Lilse Bergen in België. Parkeren kost, zoals altijd, tien euro en het werd prima geregeld. Nadat ik de auto had verlaten, was het nog 15 minuten lopen naar de ingang. Waarschijnlijk was dat omdat wij laat aankwamen en daarom op P5 stonden. Ondanks dat ik zo laat was, kwamen er nog steeds ontzettend veel mensen aan.

Sunset Festival

Bij binnenkomst werden wij niet gefouilleerd. Mijn tas werd drie keer geschud en dat was het. Misschien was het toeval dat wij niet gefouilleerd werden, maar hopelijk deden ze dit niet bij iedereen. Goed, de entree overleefd, daarna was het even zoeken; we kregen geen plattegrond of timetable dus moesten wij op ontdekkingreis. Wat mij wel direct opviel was het jonge publiek. In Nederland zijn de meeste feesten 17 of 18 plus, maar in België zijn er nog vaak 16+ feesten en Sunset is daar één van. Na even korte tussenstop aan de mainstage ben ik richting de hardstyle stage gegaan. Deze werd gehost door Homebase Entertainment. Het leuke aan deze stage was dat het op het strand lag aan het water. De stage zag eruit als een kasteel en om de zoveel tijd werd er op de maat van de muziek achter de stage water de lucht in geschoten. Een klein detail, maar wel heel gaaf!

Het feest

Toen ik kwam aanlopen bij de hardstyle stage was Outlander net bezig met zijn laatste track. Het publiek stond heftig mee te springen, overal stonden mensen op elkaars schouders en vlaggen vlogen door de lucht; er was duidelijk veel energie aanwezig. De zon brandde fel, de stage zag er super uit, het publiek had energie en het geluid was goed. Ik had er zin in!

Tijdens de set van Coone was het ontzettend druk. Dat is niet gek, we hebben het hier wel over de beste dj van België. Hun trots stond op de stage en dan moet je natuurlijk wel los gaan. Vanaf de VIP deck zag ik hoe de menigte genoot van de set van Coone. Na Coone mochten de mannen van Audiotricz achter de draaitafel verschijnen. Het was jammer dat veel mensen de benen namen, want hun set was erg goed en ik heb heerlijk genoten. Een vriendinnetje van mij eindigde op iemands nek om zo de twee mannen van Audiotricz goed te kunnen zien. Wat hierbij wel nieuw voor mij was, was dat er iemand probeerde haar schoen te stelen, misschien dat het een grapje was, maar vreemd was het wel.

Na Audiotricz ben ik snel weer naar het VIP deck gelopen. De volgende mannen kwamen uit Zweden en draaiden onder de naam: Wasted Penguinz. Als ik aan hun denk, denk ik aan tracks met veel vocals en dat kregen we ook. Heerlijk om naar te kijken met een drankje in mijn hand en mijn zonnebril op mijn neus.

Om 19:00 was het tijd voor een groep die ik nog nooit heb zien draaien in deze opstelling: Italian Hardstyle Maffia. Deze act bestaat uit drie Italiaanse dj’s: T&T en dj Stephanie. T&T kende ik uiteraard wel en had ik ook al vaker zien draaien, maar Stephanie was eigenlijk altijd mijn pauze moment van de dag. En ook dit keer was ik, persoonlijk, niet onder de indruk van Stephanie. Wel heb ik groot respect voor haar dat ze op zulke hakken over een podium kan springen.

Daarna was het tijd voor twee mannen uit Noorwegen. Ze horen bij het Belgische label Dirty Works. Ik heb het natuurlijk over Da Tweekaz! Normaal kan ik al genieten van hun muziek, maar vandaag wisten ze er nog wat speciaals aan toe te voegen. Een aantal nummers werden zelfs live gezongen. Dat is een groot risico, want bij het ene nummer klinkt het super, maar een ander kan zo heel de sfeer verpesten als blijkt dat de stemmen zo zijn bewerkt dat het live nergens naar klinkt. In dit geval voegde het echt wat toe. Wat een geweldige set! In mijn beleving was dit de set van de avond. Kenth and Marcus: Well done!

De volgende set kwam van één van de grootste namen in de hardstyle scene en, om het dan nog mooier te maken, mocht hij ook nog eens LIVE! Handjes op elkaar voor Frontliner! Ik heb hem zelden zoveel energie zien geven op het podium. Hij stond op de dj booth, achter de dj booth, voor de dj booth, gooide met vlaggen, stond te springen; Frontliner was 'all-over-the-place' en daar genoot iedereen van!

Sunset Festival

Na zoveel energie te hebben verbruikt tijdens de set van Frontliner, moest ik toch echt even wat gaan eten. Eens kijken hoe ze dat hier hadden geregeld. Ik had al gezien dat er overal een bar stond, maar voor het eten hoefde je niet lang te lopen. Binnen tien meter kon je muntjes, drankjes en eten krijgen. Gelukkig waren er aan bankjes ook geen gebrek. Tijd om even bij te komen.

Halverwege de set van Hard Driver ben ik voorin gaan staan omdat de volgende dj er één was die ik niet wilde missen, namelijk ADARO!

De volgende dj die op zou komen was er een die ik niet zou willen missen: Adaro. Zoals de meeste wel weten heeft Adaro een tijdje niet kunnen draaien vanwege problemen met zijn oren, maar sinds een paar weken is hij weer terug op het podium. Zijn stage performances zijn out of this world. Elke seconde staat hij te genieten en kun je zien dat deze man een grote passie voor muziek heeft; het was echt 45 minuten lang genieten.

Sunset Festival Conclusie

Een feest waarbij alles lijkt te kloppen. De dj’s draaien goed, het podium ziet er mooi uit en het weer was heerlijk. Voor mij is de sfeer tussen het publiek erg belangrijk, helaas was het publiek soms te energiek en heb ik diverse knokpartijen gespot. Zonde, want het was een geweldig feest.

Plus

Mooie stage

Goede sets

Goed geluid

Min

Agressief publiek

Ver lopen van de auto naar de ingang

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws