Party report: Loudness [15 november 2014]

Eveline Meijer | 18 november 2014
party reports


LoudnessWat: Loudness
Waar: Maassilo, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 15 november
Line-up: Shellshock, Exit Mind, B-Front, Crypsis, Dark Pact, E-Force, Thera, Main Concern, Primefire, Brutality, Act of Rage, The Resistance, Sub Sonik, Thoqy, Artifact, Digital Mindz, Riiho, The Machine LIVE, Phuture Noize, Regain, Delete, Sick Sense, Bass Chaserz, Bouncing Ball, Fanteria, Project Exile, Jason Payne, MC Nolz, MC Tellem, MC Livid, MC Shizzler
Reporter: Luuk Ros

Zaterdag was het exact een jaar geleden dat ik mijn eerste editie van Loudness beleefde in de Maassilo te Rotterdam. Vooraf was ik altijd al fan van de hardere kant van hardstyle, maar na dat feestje was ik pas echt verliefd. Is het b2s dit jaar gelukt om mijn hart wederom sneller te laten kloppen en mij weer als een blok te laten vallen voor het hardste, rauwste en donkerste concept dat de organisatie qua hardstyle te bieden heeft?

Verrassing!

Dat b2s de zaken op orde heeft blijkt toch elk feestje weer, maar deze keer wisten ze alle gelukkigen die wél een kaartje wisten te bemachtigen voor het evenement uitverkocht was wel op een hele goede manier te verrassen. Zo wist de organisatie namelijk een compleet nieuwe area en een aantal jonge talenten aan het evenement toe te voegen. Mijn verwachtingen waren dit jaar daarom waarschijnlijk nog wel hoger dan vorig jaar, en daar heeft b2s dubbel en dwars aan voldaan.

https://www.youtube.com/73rN93h_twg?list=UUVLolPmtm4IPMHx5k0GISHg

Underground en hard

De Maassilo in Rotterdam is naar mijn mening één van de beste locaties om een feest als Loudness (maar ook Hardcore4Life) te organiseren. De industriële look van de oude graansilo, compleet met betonnen pilaren en oude graanmolens, zorgen ervoor dat je je in een ondergronds paradijs van harde screeches en rauwe kickrolls bevindt. De verschillende zalen en vooral de kelder zorgden voor een intieme vibe met een agressief randje.

Helaas is de Maassilo (nog) niet de perfecte locatie. Zo kon je, in de loop van de avond, bijna schaatsen in een bepaalde gang en moest je ontzettend uitkijken dat jij, of een andere feestganger, niet van de trap met veel te korte (en natte) treden af viel. Hier kan ik b2s natuurlijk niet op aanspreken, maar ik hoop dat de eigenaar van de locatie er iets aan gaat doen.

Intensity of sound

Omdat mijn vrienden en ik regelmatig festivals en feestjes bezoeken en we daar redelijk bekende namen zien, hadden we er deze keer voor gekozen om zoveel mogelijk nieuw talent, afgewisseld met een aantal gevestigde namen, te checken. Naast de standaard namen zoals B-Front en E-Force gezien te hebben, heb ik ontzettend genoten van mijn persoonlijke held, Delete. Zijn kickrolls knalden alle kanten op en zorgden ervoor dat vrijwel iedereen compleet uit zijn plaat ging. Het feit dat hij afsloot met een aantal hardcore-nummertjes was dan ook perfect.

De set van de avond was voor mij waarschijnlijk die van Digital Mindz en Riiho. Deze jonge gasten uit Finland hadden hun eerste officiële boeking in Nederland en ze wisten dan ook de hele zaal, welke tot de nok toe gevuld was met dedicated fans, plat te draaien met hun unieke sound en snoeiende kicks.

Dat brengt mij meteen bij het leukste van Loudness, namelijk de saamhorigheid. Iedereen komt van heinde en verre voor de harde muziek die zo kenmerkend is voor het concept, en daarom is het écht gezellig. Ik heb dit jaar dan ook weer ontzettend genoten het geweldige concept en zal dan ook mijn best doen om de editie in het Klokgebouw te Eindhoven bij te wonen!

Plus

  • Knallende line-up
  • Geweldige locatie en geluid
  • Sets van Digital Mindz & Riiho en Delete

Min

  • Erg gladde vloer & trap
  • Onlogische plek voor terugname kluissleutels

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws