Party report: MyHouse [zaterdag 13 december 2014]

Peter Güldenpfennig | 15 december 2014
party reports


Wat: MyHouse
Waar: Gebr. De Nobel, Leiden
Wanneer: 13 december 2014
Line-up: Surgeon, Sadar Bahar, Mark du Mosch, Deniro, MyHouse
Reporter: Patrick van der Spoel

Vanaf 1969 was het LVC een toonaangevend poppodium in Leiden, alvorens het haar deuren sloot in augustus 2013. Er werd daarna lang uitgekeken naar het moment dat de nieuwe LVC, Gebr. De Nobel, haar deuren weer zou openen. Op 4 december was de officiële opening en een week later stond er al een knaller van een feest op het programma, namelijk het concept van MyHouse met niemand meer dan onder andere techno-gigant Surgeon en disco-legende Sadar Bahar.

Prachtige locatie

Het is het lange wachten waard geweest, want Gebr. De Nobel mag met recht een modern poppodium genoemd worden. Alle facetten voor mooie avonden zijn hier aanwezig. Met een dikke geluidsinstallatie en een groot arsenaal aan lichteffecten in de grote zaal wordt er ingespeeld op een intense beleving voor de bezoeker. De hoofdzaal is niet zo groot en geeft ondanks het hoge plafond een intiem gevoel. De kleine zaal is logischerwijs wat kleiner, maar daarom niet minder de moeite waard. Ook dit is een mooie zaal met een lekkere intieme sfeer, wat duidelijk werd tijdens MyHouse.

De faciliteiten zijn goed geregeld bij Gebr. De Nobel. Zo zijn de garderobe, de kluisjes en de wc gratis. Voor een muntje betaal je 1,25 euro en een biertje kost twee munten. Er zijn drie verschillende verkooppunten voor munten. De garderobe is open aan twee kanten, waardoor de doorstroom goed blijft. Er zijn genoeg toiletten en bars aanwezig, wat er voor zorgt dat je vrijwel nergens lang hoeft te wachten.
Ook zijn er meerdere rookhokken, waarvan die op de tweede etage speciaal is met het uitzicht van bovenaf op de grote zaal. Minpunt is dat er geen eten verkrijgbaar was.

MyHouse

Er werd vanavond gedraaid in twee zalen, waarbij in de grote zaal techno werd gedraaid en in de kleine zaal disco. In de grote zaal opende Deniro met een twee uur durende set. Zijn set was opbouwend en van goede kwaliteit. De nog vrij lege zaal begon langzamerhand wat voller en wat losser te worden. Om 01:00 uur nam Mark du Mosch het stokje over en zijn set was op het laatste half uur na wat wisselvallig. Stevige platen met een diepe bass wisselde hij vrij abrupt af met wat softere platen. Het was daardoor best lastig om erin te komen. Zijn manier van draaien met vinyl was echter wel bewonderenswaardig. Het laatste half uur schakelde hij een tandje bij en dit sloot beter aan bij wat er daarna ging komen, namelijk hoofdact Surgeon. Het publiek werkte nog niet echt mee en de sfeer ontbrak daarom lange tijd. Dit in tegenstelling tot de sfeer bij de set van Sadar Bahar in de kleine zaal. Met groovy en funky discoplaten bracht hij 2,5 uur lang de menigte in beweging en er hing een geweldige sfeer in die zaal. Een menigte die finaal uit hun dak ging op de klanken van Sadar Bahar.

Surgeon

De afsluiting van de avond was uiteraard voor de internationale topartiest Surgeon. Het was in de zaal duidelijk te merken dat het publiek, dat steeds uitbundiger werd, voor hem naar MyHouse was gekomen. Het begin van zijn set was relatief soft voor zijn doen, maar het tweede uur kwam daar verandering in. Hij bouwde zijn nummers lang op, waardoor de drops vrij intens werden beleefd door het publiek. Surgeon won de zaal voor zich en draaide het laatste half uur nog een paar stevige en rauwe techno platen zoals 'FTone' (Truss edit) van JoeFarr en 'Corpus Delicti' (Blawan remix) van Chris Page. Daarmee sloot hij de eerste MyHouse editie in de Gebr. De Nobel in zijn geijkte stijl af.

Plus

  • Laatste uur van Surgeon
  • Sfeer in de kleine zaal
  • Goed geluid
  • Hele mooie locatie
  • Gratis wc/garderobe/kluisjes

Min

  • Er werd geen eten verkocht
  • Weinig sfeer in de grote zaal tot aan Surgeon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws