Party report: Crazyland – Royal Splash [zaterdag 13 december 2014]

Peter Güldenpfennig | 19 december 2014
party reports


Crazyland Royal SplashWat: Crazyland – Royal Splash
Waar: Zwemcentrum de Tongelreep, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 13 december 2014
Line-up: Sjaak Koning, Yves Deruyter, Pat-trick, Ko-c, Mike S, Ruben Vitalis, Francois, Yves, Dr. Rude, Pavo, Rob, Deepack, Darkraver, Luna, Remco, Johan D, Lady Saxalott, Michael Roger, Marcel S, Johan D.
Reporter: Daniëlle Sienema

Een sexy zwemfeestje voor volwassenen, dat is Royal Splash. Wie als kind nooit is wezen discozwemmen heeft afgelopen zaterdag driedubbel kunnen inhalen. Glijbanen, bubbelbaden, lekkere hapjes en heerlijke lijven, de Tongelreep had het allemaal. Crazyland doet zijn naam eer aan!

Dresscode en deurbeleid

Crazyland staat bekend om haar themafeesten en vraagt bezoekers vaak om zich aan een bepaalde dresscode te houden. Voor Royal Splash hoef je echter niet lang over je outfit na te denken; het wordt een bikini of zwembroek. Toch? Een aantal vrouwen hebben hun beach look weten te pimpen met body chains en stiletto’s. Naarmate de avond vordert liggen er steeds meer hakken aan de rand van het zwembad. Nat haar is ook sexy! Over sexy gesproken: in sommige bubbelbaden wordt het wel heel warm. Dit mag en kan gewoon bij Royal Splash. Om vervelende situaties te voorkomen hanteert de organisatie wel een streng deurbeleid. Mannen mogen niet zonder hun vrouw naar binnen, dit staat zelfs op de tickets. Toch waren er single mannen die moesten worden tegengehouden bij de deur. Zouden ze verrast of gewoon koppig zijn?

Everybody is a VIP

Bij binnenkomst werden bezoekers verwelkomt met een glas champagne. Iedereen is een VIP bij Royal Splash! In het zwembad worden lolly’s, ijsjes en fruit uitgedeeld. Daarnaast is er een bar met een chocolade fontein, wat een feest! Het enige wat je hoeft te betalen zijn de drankjes. Bij de bar moet je soms lang wachten op bediening, maar er waren geen rijen bij de kleedhokjes of de kluisjes, dus al met al valt het mee. Wie toch stress heeft kan dit er uit laten masseren bij de hardstylestage. Deze stage heeft trouwens een aparte zaal gekregen in de ruime Tongelreep. Leuk detail is dat de dj’s hier in hun zwembroek staan te draaien. Darkraver houdt ook van zwemfeestjes!

Goed voorbereid

Alcohol en zwemmen lijken een spannende combinatie. Met behulp van een brigade zwemwachten let Crazyland op de veiligheid van haar bezoekers. Het diepe deel van het grote bad is afgezet voor shows. Het publiek dobbert in bootjes en banden en wacht met smart op wat komen gaat. Het is gewoon een flyboarder! Mag dat? Kan dat?! Het is ongelofelijk wat de watersport professional met een beperkte ruimte kan doen. Hij maakt salto’s en zorgt ervoor dat feestgangers flink nat wordt gesplashed. De apparatuur vangt per ongeluk ook wat water en het wordt stil bij de main stage. Gelukkig is de stilte van korte duur, want de organisatie is goed voorbereid. Terwijl dj Pat-trick de muziek weer aanslingert feest iedereen gewoon door. De sfeer zit er goed in!

Mike S

Later op de avond neemt Mr. Crazyland himself plaats achter de draaitafels op de main stage. Mike S draait net als Yves Deruyter, Ko-c, Ruben Vitalis, Yves, Pavo, Deepack, Dr. Rude en Luna zeer regelmatig op Crazyland feesten. Trouwe bezoekers weten hierdoor wat ze kunnen verwachten. Een mix van nieuwe hits en oude knallers doet het sowieso goed, want de gemiddelde leeftijd bij Royal Splash was 28 jaar volgens Partyflock. Er werd vooral house en hardstyle op het feest gedraaid.

All in all

Maar dan is het alweer afgelopen… Maanden geleden vroeg Crazyland haar Facebook fans of zij het erg zouden vinden als Royal Splash eerder zou beginnen. Het feest begon om 19.00 uur ’s avonds, maar het was de vooral eindtijd van 02.00 uur ’s nachts die vroeg aanvoelde. Door dansen af te wisselen met dobberen, bubbelen en loungen kon ik nog wel even doorgaan. De muziek was goed, de sfeer was top en ik heb me de ogen uitgekeken. Ik kijk nu al uit naar de volgende Royal Splash en hoop dat ik niet weer 1,5 jaar hoef te wachten!

Plus

  • Prachtig zwembad
  • Toffe glijbanen
  • Gratis fruit, ijsjes en lolly’s
  • De flyboard shows
  • Veel mooie mensen

Min

  • Minder centraal gelegen locatie dan voorheen
  • Vroeg afgelopen
  • Wie geen 50 cent had kon zijn/haar kluisje niet gebruiken
  • Zonder een tweede muntje van 50 cent geen borg terug (want dan kreeg je het sleuteltje niet uit het kluisje)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws