Party blog: Hardcore Alliance [zaterdag 14 maart 2015]

Lucas Boon | 17 maart 2015
party reports


Wat: Hardcore Alliance
Wanneer:
zaterdag 14 maart
Waar:
Centraal Studio’s, Utrecht
Line-up:
Neophyte, Tha Playah, Nosferatu, Ruffneck en meer
Naam blogger:
Wim Neel

Dance 2 Eden heeft Ghosttown de afgelopen jaren hoe langer hoe meer uitgebouwd tot een bijeenkomst voor meerdere hardcore generaties, door naast de early en millennium ook mainstream te programmeren. Met hun nieuwste worp Hardcore Alliance komen ze tegemoet aan de vragen om alles mooi gescheiden te houden en de locatie in z’n volledigheid te benutten.  Zowel de mainstream, millennium als early kregen hun eigen volwaardige zaal.  Een veelbelovend concept en een erg sterke line-up maakten dat we hier al lang naar uitkeken en dit feest uitkozen als eerste uitstapje van het jaar.

Organisatorisch

Omstreeks 22:45 uur kwamen we aan en konden we vlotjes naar binnen voor de fouillering.  Voor een kluisje betaalde je €11, waarvan je €5 borg terugkreeg. Voor vier munten betaalde je €11. De security was duidelijk (en voor sommigen ietsje té) aanwezig en liep geregeld rond.  Een enkel keer kwam er iemand misschien ietwat chagrijnig over, maar we hebben toch ook meerdere medewerkers zien lachen en ‘verbroederen’ met feestgangers.  Echte uitspattingen hebben we niet gezien en er waren ook geen incidenten in de millennium-zaal.

Muzikaal

De millennium area was ons thuishonk voor deze avond, dat was al op voorhand duidelijk. X-Ess was al een tijdje aan zijn set bezig, maar werd hierbij geholpen door een ons onbekende dj.  Samen probeerden ze duidelijk een aantal mooie mixen te verzorgen, hetgeen niet altijd even goed uit de verf kwam. Er werd dan ook geregeld druk overlegd.  Er werden alleszins erg speciale nummers gedraaid in deze prima opwarmende set: na enkele industrial platen uit het millennium tijdperk, werd er teruggegrepen naar eind jaren ’90 met enkel tracks van Cixx & Vinyl Junk (‘Bounce & Shake’ en ‘The Tough Guys’) en zelfs het heerlijke (en niet grijsgedraaide) ‘Droppin’ Bombs’ van Shadowlands Terrorists.  Erg leuk ook voor MC Syco, die de host van deze area was.

Het podium stond dit keer in de andere weg, dus zeg maar naast de ingang. Dit maakte het wel vrij gezellig, maar volgens ons was de area daardoor (weeral) kleiner gemaakt ten opzichte van Ghosttown. Verder kunnen we van het podium nog vertellen dat de dj’s temidden een soort dambord-opstelling draaiden, maar dan enkel witte vlakken.  Hierop werd dan afwisselend voornamelijk blauw of rood licht geschenen.

Tweede set van de avond was in handen van Mindustries, wier set perfect aansloot op die van X-ess. Met een erg sterke openingstrack (T-Wisted met ‘Mark Me’) gaven ze meteen hun visitekaartje af: pure, duistere hardcore. Van hieruit bouwden ze verder op in jaartal met ‘Predator & Prey’, Ophidian met ‘Black’ en het stampende ‘Morphine Attack’.  Dione, gehesen in Australian-jasje, gooide het meteen over een andere boeg met Reactor & Raoul met ‘Hardcore Will Never Die’.  Ook ‘Bulletproof’ en ‘Let’s Get It On’ deden het goed, maar toen nummers als ‘I Want To Be A Hippy’ en ‘Gas Met Die Zooi’ passeerden, verspeelde hij zijn krediet.

Enzyme-X

Doordat er al een vagere set gedraaid was door Mindustries, kon het haast niet anders of Enzyme-X zou vertegenwoordigd worden door een eerder mainstream gerichte artiest of artiesten. Al snel werd duidelijk dat Ruffneck en Ophidian dit uurtje voor hun rekening zouden nemen. Over het algemeen viel de set tegen, maar uitblinkers als ‘Redemption’, ‘Yataah’ en ‘Lost In Music’ maakten dit deels goed.  Inmiddels stonden we voor het podium en was de zaal toch goed gevuld. Ook was de sfeer erg goed, je zag duidelijk dat veel mensen speciaal voor de millennium gekomen waren en genoten van de platen die je helaas nog maar weinig hoort.

Promo

Promo draait natuurlijk wel vaker zijn oudere werk en wordt hier ook vaak expliciet voor gevraagd.  Toch gaan nummers als opener ‘Seperated World’, ‘I Come Correct’, ‘Human Experiments’ en ‘Neighbourhood Crime’ nooit vervelen. Dat geldt niet voor de helaas vele overbodige nummers die Neophyte draaide.  Normaal zijn we erg te spreken over zijn millennium sets, maar vanavond was er een overdaad aan hits, zoals ‘I Will Have That Power’. Ook werd er geregeld goed meegeklapt, dus wat dat betreft een pluim voor het publiek. Met Tha Playah’s ‘Hit ‘Em’ en ‘Headbanger’s Theme’ konden we ook hier toch enkele platen noteren die we voorheen nog niet gehoord hadden.

Ook Nosferatu wist de avond tot een goed einde te brengen door iets nieuwere platen als het eigen ‘Knock Out’, ‘Your Choice’ en ‘Bloodstains’ van Angerfist te combineren met ‘Zoo’ en ‘Bombin’ Eardrums’. Zo ging de avond in sneltempo voorbij en kwamen we in de auto tot het besef dat we de andere zalen niet eens gezien hadden. Om maar te zeggen hoe gezellig het was in de millennium area en hoezeer we ervan genoten deze stroming ten volle te kunnen ervaren. Hopelijk komt er een vervolg op dit spannend concept, de scene kan het alleszins gebruiken want er komt steeds meer vraag naar millennium hardcore en ook andere organisaties zien eindelijk het licht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws