Party blog: St8ment [zaterdag 21 maart 2015]

Lucas Boon | 23 maart 2015
party reports


Wat: St8ment
Waar: Effenaar, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 21 maart 2015
Line-up: Noisecontrollers, Jack of Sound, Deetox, The Z, Energyzed, MC Dash
Naam blogger: Rens van Heesch

Locatie

De Effenaar is een centraal gelegen locatie in Eindhoven, dichtbij het station. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid rondom de Effenaar. Daardoor is het een ideale locatie voor een concept als St8ment, de evenementenorganisatie die hardstyle evenementen organiseert. St8ment is inmiddels een welbekend concept, dat altijd in de Effenaar plaatsvindt. Inmiddels bestaat St8ment drie jaar, vandaar deze 3 years edition.

st8ment

Voorzieningen

De voorzieningen zijn goed, zoals gewoonlijk in de Effenaar. Bij binnenkomst is er de mogelijkheid om je jas op te hangen en vervolgens kun je rechtstreeks naar de zaal. De verschillende barren waren gemakkelijk te bereiken en voordeel was dat je niet met munten hoefde te betalen. Hierdoor heb je op het einde geen last van munten die overblijven. Ook waren er voldoende wc’s, al waren deze niet heel goed bereikbaar.

Sfeer

De sfeer was tijdens het gehele feest top. Rond half twaalf begon de Effenaar in hoog tempo vol te stromen. Doordat St8ment plaatsvindt in een van de zalen van de Effenaar ontstond er al vlug een gezellig sfeertje. Dit sfeertje werd gedurende het feest alleen maar beter. Het was duidelijk merkbaar dat iedereen zin had in een gezellige avond met een top line-up. Ook aan de aankleding van de stage was gedacht. Hierin kwam het St8ment logo perfect naar voren en ook voorop de dj-booth stond met grote letters ‘St8ment’ geschreven.

Line-up

De line-up was zo neergezet dat er werd begonnen met early hardstyle en afgesloten met de snoeiharde klanken van Deetox. The Z begon de avond en had zijn oude platen meegenomen van thuis. Energyzed had daarna een set van euforische hardstyle. Noisecontrollers was de headliner van de avond en showde zijn dj kwaliteiten; zijn overgangen en muziekkeuze waren subliem. Alles wat een goede headliner moet hebben.


Jack of Sound was daarna aan de beurt en warmde het publiek lekker op voor de rawstyle heldin Deetox. Hij begon gelijk goed met zijn bekendste track: ‘Das Weite Land’. Het publiek wist gelijk waar ze aan toe waren met deze man. Daarna was het de hoogste tijd van de rawstyle queen of the moment: Deetox. Ze was bedoeld als vuurwerk op de avond en bracht daarom ook een flinke beuk erin. Ze draaide vooral nieuwere tracks en heel attractief.

De avond werd ondersteund door St8ment’s eigen MC Dash. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het een absolute top avond is geworden. De line-up sloot goed aan op het concept van St8ment, want er kwamen verschillende stijlen aanbod in het verloop van de avond. 

Conclusie

Al met al was het een gezellige avond met een top sfeer, waarin verschillende soorten hardstyle naar voren kwamen. Hierdoor was er voor ieder wat wils op hardstyle gebied!

 

Plus

  • Line-up
  • Opbouw van de avond
  • Aankleding van de stage
  • Garderobe
  • Barren

Min

  • Ver lopen naar de wc’s

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws