Party Blog: Grotesque [zaterdag 21 maart 2015]

Lucas Boon | 30 mei 2015
party reports


Wat: Grotesque Indoor Festival 2015
Waar: Maassilo Rotterdam
Wanneer: 21 maart 2015
Line-up: Marco V, Skypatrol, Giuseppe Ottaviani en meer
Naam blogger: Robin van der Kooi

PT Events, de organisator achter de Grotesque-feesten, gaat in 2015 weer vol nieuwe inspiratie verder met het upgraden van haar evenementen in zowel de lente als de zomer van 2015. Het moet allemaal nog strakker, vetter en nieuwer.  De start van 2015 belooft enorm vet te worden, omdat de organisatie ervoor heeft gekozen om een indoor festival te introduceren. Uiteraard onder de naam Grotesque Indoor Festival 2015. Deze 'Spring Edition' is al verspreid over diverse sociale media en de verwachtingen waren dan ook groots. Zou het indoor evenement net zo’n succes worden als de outdoor editie in de zomer? Kon er een strakke line up in elkaar gedraaid worden zodat de kaartverkoop net zo hard ging als de outdoor editie? Anyway, een innovatie in tranceland kan niets anders betekenen dan een evolutie. En daar was het trance publiek zeker wel voor te porren!

Nieuw sound system Maassilo

Alsof het nog niet genoeg is, besloot de organisatie van de Maassilo ook nog eens tot het overgaan op een nieuw geluidssysteem. Uiteraard is er bij een nieuw evenement alles aangelegen om de mensen een maximale belevingswaarde te gunnen, maar als daar als kers op de slagroomtaart ook nog eens een nieuw geluidssysteem bij komt, kon het niet anders dan een geslaagde dag worden. Een vette line-up, een underground locatie, een nieuw geluidssysteem en een kleine tweeduizend enthousiaste mensen kon niets minder betekenen dan uitzinnige gekte op deze derde zaterdag van maart!

Voorpret

Na een soepele en snelle doorgang voor de gastenlijst en de mensen van de pers konden we de magische Maassilo betreden. Wat blijft dit toch een fascinerende locatie om te betreden. Een oude graanfabriek die omgetoverd werd tot een locatie voor mensen die niets wilden meekrijgen van het daglicht en alleen maar elektronische klanken wilden horen met daaropvolgende 130-145 bpm beats. Het geluid was aangepast en kwam overal perfect tot uiting, al had ik het idee dat de organisatie nog voorzichtig begon, want in area twee kon men elkaar vooraan nog redelijk verstaan, wat normaliter toch niet zou mogen. Anyway, de speakers werden goed getest en ondanks dat het nog vroeg was, waren er toch al veel trance-addicts aanwezig. Men zegt wel eens dat je het op oudere leeftijd allemaal niet meer zo kan bijbenen, nou daar was in deze vroegte niets van te merken want of ze nou twintig of vijftig waren, ze waren er allemaal mooi op tijd bij! Na een heerlijke openingsset van Adam Seller, die wat sneller en harder draaide dan dat hij eigenlijk zou willen, werd het al vrij snel tijd voor één van de hoofdacts van de dag: mister Marco Verkuijlen beter bekend als Marco V!

Headliner

De man die onder andere de topplaten 'Godd', 'Indicator', en ‘Simulated’ produceerde, stond vandaag als eregast op de mainstage, die stage had de organisatie de naam ‘Sunset’ had gegeven. In de andere area vonden we deze onder de naam ‘Sunrise’ en tevens was er vanaf vijf uur 's middags een classic stage geopend die in de kelder van de Maassilo gestationeerd was. Drie stages met allemaal hun eigen sound waarvan de mainstage bestond uit grotendeels herkenbare sounds en bekende dj's. Terug naar Marco V, die inmiddels een volle area tot zijn beschikking had. Na een degelijke start kwam Marco rond een uur helemaal in zijn element. Met pompende techno-achtige sounds veroverde hij de harten van menig trancefreak en was de sfeer opperbest! Met een leuk degelijk aangekleed decor en de diverse confetti kanonnen werd de sfeer als maar beter en beter. Wat een ongelofelijk leuk en familiair publiek dat alles en iedereen in de armen nam. Na de 1:45 uur durende set met herkenbare sounds van Marco V was het hierna de beurt aan de Italiaanse man Giuseppe Ottaviani. Echter, Clublife Magazine besloot om naar de ‘Sunrise-area’ te gaan waar Skypatrol bezig was.

Sunrise

In deze area werd wat meer uptempo gedraaid en wisselde progressive trance en psytrance elkaar af. Heerlijk zwevende sounds met een pompende beat waren hier de gewoonste zaak van de wereld. Omdat we maar vijftien minuten van Skypatrol konden meepikken waren we vanaf minuut één present bij de set van zijn opvolger genaamd Simon O’Shine. Deze 23-jarige talentvolle dj uit Polen staat bekend om zijn psytrance-kunsten en werd zeer goed ontvangen door het aanwezige publiek. Wel liep dit publiek in aantallen wat terug, omdat in de mainarea RAM stond te popelen om zijn set aan te vangen. We bleven tot de laatste minuut bij Simon O’Shine omdat we deze wat minder scherp op het vizier hebben staan dan RAM die bijna elk weekend wel ergens in Nederland te vinden is. Simon sloot met pompende beats af en verdiende een terecht luid applaus, wat een set!

The basement

Omdat we veel goede verhalen hoorden van andere partylovers, besloten we een stapje de diepte in te gaan en ons te laten verrassen door classic melodieën. Een intieme, kleine ruimte, maar wat werd er goed gedraaid! Heerlijke oude tracks die je vandaag de dag nog amper zult horen op commerciële feesten. Op het moment dat wij naar beneden gingen stond onze Franse vriend Ferry Tayle los te gaan achter de decks! Het was er druk, gezellig en een gekke bende. Tracks zijn me even ontschoten, maar ik weet wel dat de sfeer en het enthousiasme van de dj genoeg waren voor diverse mooie herinneringen. De tijd gaat dan ook snel en voor je het wist was het alweer tijd voor Sneijder die mocht afsluiten in de mainarea.

Extase

Na, wat ik vernomen had, wederom een dikke set van RAM mocht Sneijder op een hoogwaardige manier afsluiten. Omdat RAM zo’n hoog niveau haalde, werd het voor Sneijder een echte uitdaging om het publiek in extase te houden maar, hij slaagde met vlag en wimpel! Sneijder, die ik eerder al had gezien op Transmission in Praag, draaide een heerlijke hardtrance set met enkele kippenvelnummers. Prachtige melodieën gevolgd door een lekker tempo aan beats zorgde ervoor dat het aanwezige publiek tot de laatste seconde flink los konden gaan. En omdat de organisatie zo trots en blij was met succes van deze eerste indoor editie, werd er ter plekke besloten om een uur langer door te gaan! Waar maak je dát nou nog mee? Gewoon impulsief en spontaan het publiek trakteren op een extra uur pompende trance tracks. Of de werkgevers van de visitors er blij mee zijn valt te betwijfelen, maar ik weet zeker dat elke aanwezig trance liefhebber daar keihard maling aan heeft gehad! Grotesque Indoor Festival 2015 was dan ook absoluut geslaagd, op naar de zomer!

 

Plus

  • de Maassilo!
  • opkomst trancefreaks
  • vernieuwde geluid
  • uitzinnige harmonieuze sfeer
  • extra party hour

Min

  • parkeren rondom Maassilo
  • dure prijs wc’s

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws