Party blog: Qapital [4 april 2015]

Rick Francissen | 7 april 2015
party reports


QapitalWat: Qapital
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 4 april
Line-up: Adaro, B-Front, Crypsis, Dark Pact, DV8, E-Force, Exid Mind, Luna, Outbreak, Phuture Noize, Radical Redemption, Ran-D, Titanomachy, Warface, Act of Rage, Crossfiyah, Deetox, Delete, MC Livid, Sub Sonik, Xcite, Break Zero, Jason Payne, Kevin Kaos, Main Concern, Project Exile, The Resistance
Reporter: Kim van den Heuvel

Het was 4 april 2015, de dag waarop de Citizens of Qapital voor de derde keer herenigd zouden worden. Locatie voor deze aangelegenheid voor enkel liefhebbers van rauw en hard was de Ziggo Dome, (al dan niet) toevalligerwijs gelegen in de hoofdstad van ons kikkerlandje. Op het promo filmpje was al te zien dat een bijeenkomst van de luguber uitziende inwoners van Qapital leidt tot verpaupering en destructie. Met andere woorden: het feestkaf zal zich vanavond van het feestkoren scheiden en van de Ziggo Dome blijft niets heel. Wij waren er – met gevaar voor eigen leven – getuige van.

Rijen, rijen, rijen

Een flinke rij troffen wij aan bij de hoofdingang van de Ziggo Dome. Gelukkig liep dit vrij snel door en stonden wij na een strenge fouillering binnen. Het opbergen van de spullen verliep minder voorspoedig. Kluisjes waren reeds in gebruik, bij de garderobes was het veel te druk. Wij vonden het op z’n zachtst gezegd merkwaardig dat het personeel van de garderobe nog ingewerkt moest worden tijdens de jassen- en tassenspits. En als je dan eindelijk aan de beurt bent, pakt het apparaat je pinpas niet. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Uiteindelijk toch munten kunnen scoren voor het luttele bedrag van €2,85 per stuk. Ook voor het neusje poederen moest in de rij gestaan worden. Gelukkig liep dit snel door en waren de toiletten ook schoon.

Get the party started

De bijeenkomst van de Citizens was al even van start gegaan en wij voegden ons bij de rest. Bij het betreden van de zaal viel ons gelijk het prachtige decor op. Met een ronddraaiende dj-booth in het midden en het gewelf van een kerk naar de hoeken van de zaal, vielen onze ogen bijna uit hun kassen. Q-dance blijft op eenzame hoogte staan als het gaat om de decors, dat bleek ook vanavond weer de waarheid. De mooiste lichten en lasers sierden de kerk en het geluid was loepzuiver. Ran-D werd aangekondigd en hij opende met het Defqon anthem van komend jaar: ‘No guts, no glory’. De Citizens gingen heerlijk uit hun dak. Als hij dan ‘Pounding senses’ draait, bestaat er even niets mooiers op deze aarde.

https://www.youtube.com/ft0YSkoBmng

Dark Pact en Jason Payne

Om deze artiesten te kunnen zien moeten we op zoek naar area 2 en 3. Area 2 bereik je door een lift te nemen. Heerlijk rustig was het in deze zaal. Dark Pact was heerlijk op dreef: ‘Fuck the fake shit (Adaro remix)’, ‘Rockstar’ en ‘Your history’ zijn tracks die zijn set sierden. De sfeer zat er in deze zaal lekker in en de lichten deden goed hun werk. Op naar area 3, ook een verstopte zaal ergens in de Ziggo Dome. Leuke indeling, lekker intiem. Jason Payne draaide snoeihard en het publiek danste snoeihard mee. Wat ging het los!

Back to the church

Na ons uitstapje naar de tweede en derde zaal werd het tijd om terug naar de kerk te gaan. Bazen van formaat waren hier hun kunsten aan het vertonen. B-Front, Adaro en Titan als Titanomachy zijn zware jongens als het gaat om rauwe hardstyle. Heerlijk om iedereen zo los te zien gaan op platen als ‘Mysterias’, ‘Answers (Adaro remix)’ en ‘Flip uhm op z’n kantje’. Er hing een prima sfeer, maar niet zo goed als in de andere twee area’s. Wat een concept is dit toch, alleen maar kneiterharde tracks. De vloeren waren overal behoorlijk glad, maar als ervaren Citizens stampte iedereen gewoon door.

Eten

Ook moet er gegeten worden, zeker als je zoveel energie verbruikt. Van hard losgaan, krijgt de mens trek. En wat een heerlijk assortiment is de Ziggo Dome rijk. De keten La Place heeft haar eigen stands en wie kent de smakelijke belegde broodjes en de smoothies niet? Een ruime keus aan gezonde en verse producten zie je niet vaak op evenementen. Maar ook aan de vette hap is gedacht. Wij gingen voor een broodje kruidenkaas. Je werd meteen geholpen, dit was overigens ook bij de bars zo.

https://www.youtube.com/1li8m6XbXGU

Afsluiter

Nog even alle laatste beetjes energie eruit stampen, wat vliegt de tijd toch altijd gedurende zo’n nachtje. Q zette ook nog een keer alles op alles om de Citizens van Qapital een show om nooit te vergeten te bezorgen. Luna en Warface, een verrassende combinatie, stonden aan het roer. Wat een geweld en iedereen bleef maar gaan en gaan. Tot de lichten weer aan gingen en het tijd was huiswaarts te keren.

Conclusie

Wat een feest was dit weer. Ondanks de valse start hebben wij ons meer dan prima vermaakt. Show en muziek waren de absolute pluspunten van Qapital. Helaas waren er ook mindere aspecten, zoals de entree en de gladde vloeren. Al met al hebben we volop genoten, bedankt Q-dance.

Plus

  • Show
  • Eten en drinken
  • Line up
  • Concept
  • Sfeer
  • Area 2 en 3
  • Loepzuiver geluid

Min

  • Drukte
  • Gladde vloeren overal
  • Garderobe/kluisjes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws