Party blog: Loveland van Oranje Festival [maandag 27 april 2015]

Rick Francissen | 29 april 2015
party reports


LovelandWat: Loveland van Oranje Festival
Waar: Meerpark, Amsterdam
Wanneer: Maandag 27 april
Line-up: Loco Dice, Pan-Pot, Matthew Dear, Secret Cinema, Egbert, Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Agoria, Steve Rachmad, Detroit Swindle, Melon, Boris Werner, Before.Now,After, Arjuna Schiks, Olivier Weiter, Miss Melera, Eelke Kleijn, Nuno Dos Santos, Tsepo, Beesmunt Soundsystem, Weval, Bram Fidder, Malbetrieb, Olaf Stuut
Reporter: Sasha Dijkhoff

Een aantal dagen geleden was het nog huilen geblazen. Het weer zou vandaag volgens de voorspellingen namelijk niet mee zitten. De Facebook pagina van Loveland stond vol met de vraag: Als het regent, zullen er dan maatregelen worden genomen voor tenten en/of overdekking van de stages?

Deze waren uiteindelijk helemaal niet nodig, want de slechte weersvoorspellingen verdwenen als sneeuw voor de zon! Een mooi zonnig dagje met af en toe een koud briesje. Voor mij is Koningsdag tevens de opener van het festivalseizoen. Met zin, enthousiasme en de oranje dansschoentjes aan ging ik op weg naar het Meerpark in Amsterdam, waar alle mooie techno deuntjes mijn dag nog mooier zou gaan maken.

Er waren drie stages te bewonderen. De Red Stage was de stage met de wat grotere namen en hardere techno. Deze kon ook wel gezien worden als de mainstage. De Blue Stage was een kleinere, donkere en overdekte stage. De White Stage was net als de Blue Stage kleiner, maar wel buiten. Dat allemaal met een line-up om je vingertjes bij af te likken!

https://www.youtube.com/O6Bf7dkmjCg

We zijn er bijna!

Vanaf Station Amsterdam Amstel reden er pendelbussen naar het festivalterrein. Als er een bus open ging was het letterlijk naar binnen beuken totdat de bussen stampvol zaten. Wat meer bussen voor zo’n groot event was wel op zijn plaats geweest. Gelukkig schoven er gauw weer lege bussen aan waardoor er toch nog wel tempo in zat.

Eenmaal aangekomen was het nog een klein stukje lopen. Een grote mensenmassa met hier en daar wat oranje aan het lijf begaf zich richting de de lange rij waar wij zo’n dertig minuten in hebben gestaan. Muntjes halen ging prima. Een kluissleutel bemachtigen ging echter alles behalve snel. Op zo’n groot festival had dit absoluut beter gekund. Ik voelde me namelijk net een platgedrukt sardientje in een blik. Maar als wij dan eindelijk een kluisje hebben gescoord, is het tijd om te gaan genieten.

Less drama, more techno

Precies wanneer De Sluwe Vos en Benny Rodrigues klaar zijn met hun b2b waren wij klaar om te dansen. Erg jammer dat wij deze set hebben moeten missen. Dit mocht echter de pret niet drukken. Matthew Dear mocht het overnemen. Die draaide voor ons wat te soft, dus besloten wij naar de stage te gaan waar Arjuna Schiks, Olivier Weiter, Miss Melera en Eelke Klein allemaal een b2b draaide. Zij draaiden wat harder dan de dj’s op de Red Stage, dus hier besloten wij even wat danspasjes te doen.

Hierna begeven wij ons terug richting de Red Stage. Vanaf nu zou het volgens de line-up tijd zijn voor het hardere beuk werk. Loco Dice nam het over en zette een hard setje neer. Weliswaar wat minder hard dan mijn verwachtingen, dit was waarschijnlijk zo omdat de absolute beuk helden Pan-Pot na hem mochten gaan knallen. Man man man, wat een harde en heerlijke set hebben deze heren neergezet! Vanaf de tribune boven had ik uitzicht over de hele Red Stage. Als ik het publiek op het grote grasveld helemaal los zie gaan krijg ik alleen maar meer energie en sta ik uit mijn plaat te gaan. Het was af en toe wat koud door de wind, maar het dansen hield mij toch warm. Voor mij was dit toch echt de set van de avond, wat een bazen!

We want more

Wij beseffen helaas dat het alweer tijd is voor de laatste set van vandaag. Wat was de tijd snel gegaan. Het enige wat wij nog konden doen is het laatste anderhalf uur flink doordansen op de b2b set van Secret Cinema & Egbert. Voor ons was dit ook weer een briljante set met behoorlijk wat harde platen, maar ook hier mocht het wel ietsjes harder naar mijn gevoel. Dit betekent echter niet dat ik teleurgesteld was, want over de muziek van vandaag had ik weinig te klagen!

Organisatie

Ik zou liegen als ik zeg dat het rond bewegen makkelijk ging. Ik heb hier eigenlijk zelf geen last van gehad en beschouwde het zelf als ‘gezellige drukte’. Ik denk altijd, meer bezighouden met het dansen en minder met de mensen om je heen, dan komt het wel goed. Een tip naar de organisatie is: grotere locatie of iets minder kaarten verkopen. Voor zo’n groot festival waren de aantal toiletten ook niet voldoende. Als de ingang dan ook nog eens de uitgang is wordt het al gauw weer een platgedrukte menigte. Hier heb ik echter later op de dag ook geen last meer van gehad.

Over het barpersoneel en voedsel dat er te verkrijgen was ben ik gewoon tevreden. Genoeg keuze en in ons geval werd er snel of vrijwel meteen geholpen. In de line-up zat veel variatie. Voor ieder wat wils. De timetable was goed opgebouwd, en de techno ging naarmate de dag steeds harder.

Op het festivalterrein waren wat leuke twists aanwezig. Links van de Red Stage kon je genieten van een rondje in de draaimolen. Daarnaast was er ook een ballenbak aanwezig voor de kindjes onder ons.

Jammer dat de tijd zo snel is gegaan, ik kon wel uren doorgaan op de heerlijke muziek en gezellige sfeer! Niet zo zeiken over de drukte, uiteindelijk was het feest zeer geslaagd! Ik zeg: Loveland, het was mij een waar genoegen, tot 8 augustus in het Sloterpark!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws