Party blog: TIKTAK Eclectic Music Festival [zaterdag 18 juli 2015]

Anna Zhuravel | 21 juli 2015
party reports


Wat: TIKTAK Eclectic Music Festival
Waar: Arenapark, Amsterdam
Wanneer: zaterdag 18 juli 2015
Line-up: Dirty Audio, Glowithedark, Wiwek, Deorro, Feestdjruud, DVBBS, Sem Vox, Yellow Claw, Carnage, Wolfpack, Dimitri Vegas&Like Mike, Raynor Bruges, Tropikillaz, Siro, FS Green ft Fit, Dyna, The Flexican ft Sef, Girls Love Djs, Keys n Krates, Tchami, A-Trak, Dirtcaps, De Feestzusjes, Butterscotch, Johnny Popo, Ronnie Seks, Julio & Baby Jesus, Dabutes, Yung Tjalle & Sylvus, Ekte, Huisfissa Soundsystem, Mitta Kella, Off White, Zawdi MC, Roga MC, Uriah MC
Naam blogger: Anna Zhuravel

Afgelopen zaterdag barstte de zomerse editie van TIKTAK Festival helemaal los. Het Amsterdamse Arenapark werd lekker platgestampt door een paar duizend party animals. Zon, lekkere muziek, een hoop gezelligheid en nog veel meer zorgden voor een hoop TIKTAK vermaak.

Muziek in het middelpunt

Deze editie van TIKTAK Festival draaide vooral om de muziek. Naast muziek was er namelijk niet zo veel te beleven op het terrein, op een paar gok-attracties na. Ook het decor van de twee grote podia Mainstage en Arenastage was minimaal, al was de Mainstage uitgerust met co2- en confetti-kanonnen, lcd-schermen, lasers, vuur en vuurwerk. Het kleinste podium genaamd Huisfissa was wel grappig ingericht. Kleine kamertjes rondom de dansvloer stelden een appartementje na een bovenmatig geslaagd huisfeetje voor.

Er was genoeg plek om te chillen. Bankjes, rubberen kussens of gewoon gras, alles zat en lag lekker voor wie er even doorheen was. Een hapje eten hielp ook wel, zeker gezien de ruime keuze aan lekkernijen: van biologische patatjes en Chinese snacks tot luxe visgerechten, smoothies en eiwitshakes, uiteraard met de bijbehorende Amsterdamse prijzen. Vijf consumptiemunten kostten veertien euro en daarmee was je meer dan vier euro voor een patatje met mayo of een portie loempia’s kwijt, betaalde je bijna zes euro voor een mini-bakje poffertjes of chickenwings en ruim acht euro voor alle andere delicatessen.
Ook de merchandise was best prijzig. Een pakje kauwgom kostte twee euro en een mini-flesje zonnebrand vijf. Voor zeven euro had je een waaier en voor een paar tientjes een TIKTAK t-shirt. Yellow Claw merchandise was er ook en en dat was behoorlijk in trek, al lagen de prijzen tussen de 45 en 55 euro voor een kledingstuk.

https://www.youtube.com/On0kuQfW7Cs

Alle remmen los

Terwijl de eerste dj’s op menig festival slechts voor een paar mensen staan te draaien waren vele TIKTAK bezoekers ruim op tijd. Zon in combinatie met dorstlessende consumpties bracht ze al vanaf het begin van het feestje aardig in beweging. Danstempo ging vooruit naarmate de dag vorderde. Niets was te gek, maar één jonge meneer wist iedereen te overtreffen. Al vanaf één uur was hij vol gas stuiprekkerige capriolen aan het uithalen op het festivalgras. Tegen een uur of zeven/acht had hij een enorme kring kijkers met smartphones om zich heen verzameld. ‘Deze gast krijgt nooit meer een normale baan!’, riep iemand hardop. ‘Kijk wie dat zegt’, ging dan door mijn hoofd heen, gezien de grote pupillen en de strakke kaken van de meneer in kwestie.

Meteen vol gas

De muziek op TIKTAK was werkelijk van alle markten thuis. Op het kleinste podium ‘Huisfissa’ werd volop hiphop en r&b gedraaid met klassiekers van Sean Paul, Nelly en Rihanna. Op de wat grotere ‘Arenastage’ klonken alle stijlen door elkaar: van r&b en zomerse latin-house tot classics, edm en hardstyle knallers. Het is net wie er achter de draaitafels stond. Beide podia trokken aardig wat publiek.

De grootste happening was wel op het hoofdpodium. Terwijl menig festival de line-up opbouw van rust naar knallen hanteert was het op TIKTAK meteen vol gas. Dat kon haast niet anders met artiesten als Dirty Audio, Glowinthedark en Wiwek aan het begin. Na ‘My Heart Will Go On’ in de dancemix als afsluiter droeg Wiwek de muzikale estafette over aan Deorro die met Eminem’s ‘Purple Hills’ zijn set meteen goed inknalde. Daarin mochten ook zijn eigen platen als ‘Flashlight’ en ‘Five Hours’ absoluut niet ontbreken. FeestDJRuud wist met een mengelmoes van house, hardstyle en trap het publiek razend enthousiast te maken, ook mede door een paar gekleurde ballonnen die in de menigte waren gegooid.

DVBBS namen de draaitafels over en draaiden de helft van hun set in versneld tempo. Ze lieten de feestgangers lekker doorstampen op platen als ‘Colors’ van Headhunterz en natuurlijk hun eigen tracks als ‘Tsunami’ en ‘Immortal’. Sem Vox kwam met een stabiele set van de grootste edm hits van afgelopen paar jaar. Met platen als Showtek’s ‘We Like To Party’, ‘Summer’ van Calvin Harris en ‘Bounce Generation’ van TJR & Vinai zorgde hij voor muzikale afwisseling tussen de eclectische mixen van zijn collega’s door.

Interactie met publiek voorop

Yellow Claw zetten samen met zangeres Ayden zoals gebruikelijk een act met een hoog entertainment gehalte neer. Ze zorgden voor de mooie afsluiting van hun performance met de live-versie van ‘Till It Hurts’. Daarna wisten Dj Carnage en zijn opvolgers van Wolfpack het publiek aardig warm te houden voor de laatste act: het dj-duo Dimitry Vegas & Like Mike ook bekend als ‘Kings of Tomorrowland’ mochten TIKTAK afsluiten.

DVLM genoten van een koninklijk welkom zowel on stage als backstage. Daar hadden ze zelfs een aparte dixie-plee. Toen ze eenmaal op het podium verschenen, gingen alle handen de lucht in. Daar bleven ze ook gedurende hun hele set. Eigen platen zoals wereldhit ‘Tremor’, klassiekers als Darude’s ‘Sandstorm’ en toepasselijke nummer één hits van nu zoals ‘Drank en Drugs’; DVLM draaiden alles door elkaar onderlegd met een superenergieke uptempo beat. Ze schakelden snel van plaat naar plaat en hielden het publiek voortdurend bezig. Met vuur, vuurwerk, confetti, lasers, stoom en zelfs champagnedouche voor degene die helemaal vooraan stonden zorgden de dj’s voor perfecte afsluiting.

Special effects, video-installaties en alle bewegingen van deze artiesten waren perfect getimed en op elkaar afgestemd. Ingestudeerd of niet, mensen gingen volledig uit hun dak en dat is waar een dansfeest om draait. Stipt om elf uur bedankten DVLM hun publiek en was het feest voorbij, maar niet voor iedereen. De ‘doe mij maar nog maar één feestje’ diehards gingen door naar een afterparty in Amsterdam. Een douche vooraf zou wel handig zijn geweest, want na een dagje met z’n allen stampen in het Arenapark hield je een aardig grijs-zwart stoflaagje op je huid over. Maar ook dat hoort bij een geslaagd zomerfeestje. Voor menig party animal was TIKTAK festival daar zeker één van.

Plus

  • Makkelijk bereikbaar
  • Lekker weer
  • Genoeg dans- en chill-ruimte
  • Diverse line-up
  • Veel keuze aan hapjes

Min

  • Pittige consumptieprijzen
  • Weinig decor

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws