Party blog: RAWdefinition - Where The Freq Are We?

Peter Güldenpfennig | 26 augustus 2015
party reports


Party: Raw Definition - Where The Freq Are We
Datum: zaterdag 22 augustus 2015
Locatie: Veluwemeerstrand, Kampen
Line-up: Frequencerz, Ran-D, Crypsis, E-Force, Hard Driver, Degos & Re-Done, Jason Payne, Regain, Hardcraft, Zentiments, MC Da Syndrome
Naam blogger: Robin van der Kooi

En wederom is er een nieuwe festivalgeboorte ontstaan! Natuurlijk moeten we dit niet te letterlijk nemen, maar Raw Definition is nu ook outdoor een feit. Na diverse indoor edities in Zwolle zou het outdoor evenement op een steenworp van Zwolle plaatsvinden, en wel in Kampen. De organisatie had toegezegd dat het een klein intiem maar reuze gezellig festival ging worden en niets bleek minder het geval. Met +/- 2500 uitzinnige festivaldieren was het festival nagenoeg uitverkocht en met mooi zomerweer, want dat is in Nederland ook elke week maar weer afwachten, werden de bezoekers getrakteerd op een mooie headliner: de Frequencers! Deze twee mannen moesten voor een eerste onvergetelijke outdoor editie zorgen!

De apart leuke locatie

Voor de eerste editie werd wel voor een heel originele locatie gekozen. Kampen, wat nou niet direct bekend staat om haar outdoor evenementen, biedt met het nabijgelegen Veluwemeer uitstekende ingrediënten om eens creatief uit te pakken. Waar Music Club Kampen zorgt voor de periodieke indoor evenementen, kon eraan vastgeplakt het outdoor evenement plaatsvinden.
Zowel de binnen- als buitenlocatie werd in gebruik genomen om er een leuke originele mix van te maken. Binnen kon je de wc opzoeken en je drankje bestellen. Tevens vond daar de entree plaats waardoor je direct een blik in de keuken van de nachtclub kon werpen. Buiten waren de chill-plekken, een verkapt terras en natuurlijk het festival zelf georganiseerd. Het decor was praktisch en klein maar kon ook niet veel groter vanwege de beperkte ruimte.
Het liep al snel vol en daardoor kon je zien dat de mensen echt benieuwd waren hoe deze eerste editie eruit zag en zou gaan verlopen. De line-up loog er niet om want er was grootst uitgepakt met alle ‘raw’ artiesten die de bezoekers een overload aan rauwere hardstyle setjes zou bezorgen.

RAWdefinition

Een rauw begin is het halve werk

Omdat wij rond 14:45 uur binnenkwamen konden wij direct volle bak bij Hard Driver. Zentiments en Hardcraft zorgen voor de warming-up van het festival waarna onze man, zonder racehelm, de beurt kreeg om het bpm gehalte al wat op te schroeven. Dat liet hij zich zeker geen twee keer zeggen want hij gooide al diverse rawtracks in zijn set. Inmiddels was het gezellig druk en waren de mensen nog grotendeels onder de indruk van de creatief ingerichte locatie. Nummers zoals Prison Riot en Shifting Gears (official Decibel anthem 2015) passeerden de revue en met dat lekkere zomerweer kwamen de mensen al vrij vroeg goed in beweging.

Tandje sneller

Na deze lekkere set van Hard Driver was het de beurt aan Ran-D. Deze nam het niveau van zijn voorganger moeiteloos over. Sterker nog, het bpm gehalte ging nog ietsjes omhoog. En het was pas 16:00 uur! Uiteraard weten we van Ran-D dat ie flink hard kan draaien maar het leek wel alsof het allemaal nog iets harder en sneller moest. Op zich niet zo heel gek als je weet dat Jason Payne vs Regain de volgende waren die stonden te popelen om het raw-kraante open te gooien. Met een goeie lift off naar dit duo konden we uitkijken naar, volgens velen, HET setje van de dag.

Tandje harder

En zoals verwacht werd het een setje dat zijn weerga niet kende. Wat een ongelooflijk rauwe set van die twee talenten. Want zo mogen we ze (nog steeds) wel omschrijven. Nieuwkomers binnen de wereld van de hardere stijlen maar zeker niet onverdienstelijk. Toen het nummertje ‘Push It To The Limit’ voorbijkwam was de menigte helemaal niet meer te houden. Wat een klappers en wat een enorm lekkere sfeer. Jason Payne en Regain gingen zelf minimaal zo hard uit hun stekkertje, dat ze meer met het publiek bezig waren dan met hun dj booth en toebehoren. Erg leuk om te zien en vooral goed dat ze niet als tamme kabouters achter de dj deck staan. Die passie en energie stralen ze over op het publiek en dat kwam de sfeer alleen maar ten goede. Langzaam ging het zonnetje onder en op deze manier werd een nieuwe dj-set geboren. E-Force, die niet direct bekend staat om zijn softe setjes, was de volgende rauwe man.

RAWdefinition

Een mix van Freaks at Night tracks en E-Force kreeg het publiek te verwerken. Omdat zijn voorgangers niet heel zachtaardig voor de oortjes van het publiek waren, bedacht E-Force om minstens zo hard te vlammen. Het bpm-gehalte ging zelfs nog iets sneller en de beentjes kwamen vervroegd in het verzuring stadium aan. Als het nog geen bakstenen waren dan zorgde de wereldhit ‘Seven’ er wel voor! Heerlijk om die toch weer elke keer voorbij te horen komen. Zo heeft elke dj wel een knaller van een track waarop het publiek nog een tandje gaat. ‘Seven’ is van E-Force en tegelijkertijd konden we ons opmaken voor de zevende dj op de timetable: Degos & Re-Done!

Kers op de taart

Omdat we na alle rauwe sets die we so far hebben mogen horen toch wel trek hadden in wat aangekochte energie in de vorm van een broodje hamburger, besloten we om even afscheid te nemen van de festivalarea en ons te verplaatsen voor een overheerlijk warm gerechtje. Hierdoor kregen we spijtig genoeg de set van Degos & Redone amper mee. Wel konden we zien dat er een extra artiest op het podium was gedropt. Een jochie van zo’n tien jaar mocht zijn eerste stage ervaring op doen. Uit welke koker dit jochie kwam is mij even onbekend. Ik begreep in ieder geval niet van MC Da Syndrome.

Vervolgens sloten we weer aan tijdens de afsluitende set van Crypsis en Frequencerz. Na een uur knaltracks gehoord te hebben van de man uit het oosten vs de headliner van het festival, mochten zij geheel op eigen wijze het festival afsluiten. Ik denk dat we zo’n beetje alle hits van Frequencerz mochten horen. Onder meer Psycho, Wolfpack, Men of Steel en Fatality werden verwerkt in de oortjes van menig visitor en met een mooi eindshow konden we de auto opzoeken.

Wat een mooie eerste editie van Raw Definition en wat heeft High Energy Events bewezen dat het mooie intieme kleinere festivals kan organiseren. Graag zien wij hier volgende jaar een mooi vervolg op en als het even kan weer op dezelfde locatie!

Plus

  • Zeer originele locatie
  • Hoge kwaliteit setjes
  • Topsfeer
  • 'Ontmaagding' Raw Definition outdoor

Min

  • Drukte toiletten
  • Overkill aan wespen bij de buitenbar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws