Party blog: Lowlands [21 - 23 augustus 2015]

Lucas Boon | 27 augustus 2015
party reports


Party: A Campingflight To Lowlands Paradise
Locatie: Biddinghuizen
Naam reporter: Ben Copeland
Line-up: Major Lazer, Interpol, The Chemical Brothers, Limp Bizkit, Caribou, Diplo, Years & Years, Dusky, New Wave, Tame Impala en meer
Datum: 21, 22 en 23 augustus 2015

Het was voor het eerst sinds jaren dat Lowlands níet uitverkocht. Waar je twee jaar geleden blij moest zijn als je door de poorten van Ticketmaster heen kwam, kon je nu op je dooie gemakje bij de ingang nog een kaartje scoren. Desondanks werden er ruim 48.000 kaartjes verkocht en was het wederom een legendarisch weekend. Tijd voor een terugblik op de hoogtepuntjes en missers van Lowlands 2015.

Back in Paradise

Zoals ieder jaar is het weer een feest om door de oud vertrouwde Lowlandspoort te lopen en het magische terrein weer te betreden. De eettenten en winkeltjes waren dit jaar iets anders opgezet dan anders, wat wel leuk is voor de mensen die er al jaren achter elkaar heen gaan. Ook onder de podia zat iets nieuws. De Titty Twister heeft plaats gemaakt voor nieuwkomer Oh Mega! waar overdag het wetenschapsprogramma Lowlands Science plaatsvond. ’s Avonds werd de tent gevuld met psychedelische indie-discomuziek en snoeiharde techno, en kon er tot in de vroege uurtjes  worden gefeest.

Knallen bij Diplo en Major Lazer

Dat feesten kon echter ook ergens anders. Vlak voor het festival werd bekend dat Diplo een eigen set zou hebben op de zaterdagavond, naast de afsluitingsshow van Major Lazer (waar hij onderdeel van is) op de zondag. Dubbel feest dus, want Diplo kan er in zijn eentje ook wat van. De Amerikaanse dj  trok aanvankelijk niet veel publiek in de gemoedelijke Bravotent, maar gedurende zijn set werden de bezoekers als magneten naar de dj-booth toegetrokken. Met heerlijke mixes van hits als ‘Turn Down For What’ en ‘Where Are Ü Know’ wist hij het publiek moeiteloos op te warmen voor wat er de volgende dag te wachten stond: een epische eindshow van Major Lazer. Het is mooi om te zien hoe Major Lazer zo gegroeid is in vergelijking met twee jaar geleden, toen ze de Grolsch (nu Heineken) net wisten te vullen. Ditmaal werd er in een overvolle Alphatent flink gesprongen, getwerkt, gestampt en met t-shirts in de lucht gegooid. Major Lazer heeft bewezen zeker thuis te horen op de grotere podia van de festivals.

Raven is leven

Een heel tof optreden in de technotent was dat van Tourist. De dj uit Londen trok niet veel bekijks, maar iedereen die voor hem naar de X-Ray was gekomen ging helemaal uit zijn plaat. Zijn hit ‘Tonight’ viel vooral in de smaak. Ook de sets van Four Tet, Âme en Dusky waren stuk voor stuk steengoed. Er was continu een goede sfeer in de Bravo en het publiek ging non-stop los. De enige set die enigszins teleurstellend was, was die van Joost van Bellen. Aan hem was de eer om het gehele festival af te sluiten in de Bravo, maar zijn rock-achtige capriolen tussen de techno-nummers door vielen bij het publiek niet echt goed in de smaak. Er werd wat ongemakkelijk rondgekeken in plaats van keihard dansend het festival af te sluiten.

Conclusie

Lowlands heeft het ook zonder uitverkocht te raken weer geflikt om een geweldig feestje neer te zetten. Een lekkere sfeer, steengoede acts en talloze andere activiteiten zorgden ervoor dat het weer een topeditie was. Het blijft een prijzig weekend met tickets voor 195 euro en muntjes voor €2,60 maar daar krijg je zeker wat voor terug.

Plus

  • Sfeer
  • Indeling festival terrein
  • Het weer
  • Line-up

Min

  • Kosten kaartje / muntjes
  • Eindshow Bravo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws