Party blog: Major Lazer [3 oktober 2015]

Peter Güldenpfennig | 5 oktober 2015
party reports


Wat: Major Lazer
Waar: Heineken Music Hall
Wanneer: Zaterdag 3 oktober 2015
Line-up: Snakehips, Elliphant, Major Lazer
Party blogger: Danielle Sienema
Fotografie: Andreas Terlaak Photography

Na een zomer aan de top van de hitlijsten stond Major Lazer op 3 oktober in een uitverkochte Heineken Music Hall. Meer dan vijfduizend man kwam om te feesten en dat deden ze met hun shirts uit!

Take it off and throw it in the air!

Shirts uit zeg je? Ja, mannen en vrouwen werden opgeroepen om hun shirt uit te trekken, boven hun hoofd rond te zwaaien en zo hoog mogelijk de lucht in de gooien. En dat deden ze massaal! Het was een groot gekkenhuis in de Heineken Music Hall. Wie zijn shirt kwijt was geraakt, kon vooraan een nieuwe veroveren, want Major Lazer gooide non-stop shirts de zaal in. Zelf stonden de mannen opeens in Ajax shirts op het podium. Hello Amsterdam!

Peace is the mission

Major Lazer had een groot aantal nummers van hun nieuwste album in hun set gemixt. Elliphant performde de collab ‘Too Original’ live on stage, maar rammers als ‘Roll The Bass’ gingen er pas echt lekker in. Ook van de oudere hits ‘Get Free’, ‘Watch Out For This’ en ‘Bubble Butt’ werd de HMH blij. Tussendoor was er tijd voor Wiwek, Swedish House Mafia en House of Pain. Eva Simons ‘Policeman’ startte voor de gelegenheid met ‘Hey Major Lazer, I don’t want no trouble!’. Megahit ‘Lean On’ werd bewaard voor het einde van de show en riep zowel blijdschap als droevenis op. Is het nu al over?!

Slow start

Major Lazer draaide een uur en twintig minuten en die tijd vloog om. Hadden ze niet een set van twee uur kunnen draaien? Dan had de HMH waarschijnlijk al eerder vol gestaan. Nu druppelde het publiek rustig binnen tijdens het voorprogramma. Over het publiek gesproken: dit was een stuk minder urban dan je zou denken. Snakehips en Elliphant hadden dan ook moeite de mensen te bereiken. Gelukkig verdriedubbelde de energie toen Major Lazer het podium besteeg. Al met al beleefde de Heineken Music Hall een topavond!

Conclusie

Bij weinig feesten was de sfeer zo goed als bij Major Lazer. Na afloop wilde ik meer! Er waren duidelijk een aantal zaken vastgelegd, waardoor een grootse show kon worden gegeven. Dit deed voor mij niets af aan de ervaring, het voegde er juist aan toe. Ik zeg 'ja' tegen slingers, rookmachines en danseressen die vette dancehall routines doen! Na het Major Lazer concert was er een afterparty in de Q-factory. Hier kon je tot in de late uurtjes door voor een epische zaterdagavond.

MajorLazer2

Plus

  • Ongelofelijk veel energie
  • Hele dikke set
  • Supervette show (T-shirts overal!)

Min

  • Voorprogramma
  • Major Lazer set had langer mogen duren

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws