Party blog: This Is Raw [zaterdag 10 oktober 2015]

Lucas Boon | 12 oktober 2015
party reports


Party: This is Raw
Wanneer: zaterdag 10 oktober 2015
Waar: Harders Plaza, Harderwijk
Line-up: E-Force, Radical Redemption, Mythix, Requiem vs Regain en meer
Naam blogger: Robin van der Kooi

Afgelopen zaterdag had je de keuze om of je allerlaatste outdoor festival mee te maken of je volledig te concentreren op het indoorseizoen. Dit laatste is de keuze geweest van zo’n slordige 900 hardstyle freaks! Een hardstyle night voor de liefhebbers van hardstyle in zijn rauwste vorm, een mooie chique indoor locatie én natuurlijk uitnodigende dj namen die dit alles mogelijk konden maken.

The start

Omdat we in totaal (maar) zes uurtjes konden ‘hardstylen’ besloten we om lekker vroeg present te zijn op het toch wel nieuwe concept van Confusion Event. Een organisatie die zich normaliter meer op hardcore feesten focust en onder meer bekend is van de Pokke Herrie edities.

De dj die dit nieuwe event mocht aftrappen was Charter. De 31-jarige Jasper bracht een afwisselende dj set ten gehore. Het was nog rustig en dus kon je op je gemakje een drankje doen met heerlijke achtergrond muziek. We vonden ons plekje bovenin zodat je goed zicht had op hoeveel mensen er na elk nummertje weer bijkwamen op de dansvloer. De set kon ik omschrijven als prettig, afwisselend en hier en daar een recenter trackje. Enige nummers die ik me kan herinneren waren Double Dutch Darkies, Surge of Power en The Punishment (Frequencerz Edit).

Gezellig druk

Na deze set was het al gezellig druk en kon je daadwerkelijk van een ‘lekker sfeertje’ spreken. Nummer twee op het menu was dj Mythix. Deze wist zich waarschijnlijk nog de nummer één uit de Raw Hardstyle top 100 te herinneren want hij startte direct met een mooie knaller: MYSTERIAS! Wat blijft dat toch een geweldige track. Dit was wellicht ook het signaal om een tandje harder en recenter te draaien want we lieten de classic/early hardstyle achter ons en gingen door met tracks uit het huidige raw tijdperk. MF Psycho, Firestorm en Fatality waren heerlijke platen en tijdens deze set kon je spreken van een gezellige drukte. Op naar de eerste headliner van de avond: E-Force!

Van een grote dj naam verwacht men toch net ietsjes meer en die verwachting kwam helemaal uit. Weliswaar veel bekende hitjes, maar wel tracks waar je als hardstyle liefhebber wat mee kon. Denk aan ‘Open the Gates’, ‘Oldskool Flow’, ‘Crank It Up’ en ‘Mash Up 4.0’. De tempratuur had het ook heerlijk naar zijn zin en de warmte werd duidelijk voelbaar. Gelukkig was er een heerlijke airco aanwezig die voor de nodige verkoeling kon zorgen. Setjes van E-Force vragen gemiddeld toch meer van je energielevel en daardoor besloten we om wat vaker de bar op te zoeken.

Na deze heerlijke raw set konden we ons opmaken voor Degos & Re-Done vs. Jason Payne die nou niet bepaald van plan waren om het rustig aan te doen. Wat een knalset en wat een heerlijke sfeer ontstond er tijdens dit optreden. ‘Fuck The Drum Machine’, ‘The Baddest’, ‘Ghetto’, ‘The Realness’ en ‘West Coast’ waren voor de kenner heerlijke platen, grotendeels van het Theracords label afkomstig. Toch vernam ik wel een aantal vraagtekens binnen het publiek omdat niet iedereen bekend was hiermee. De meesten kwamen toch echt voor E-Force en Radical Redemption die doorgaans wat meer herkenbare tracks draaien, maar laten we zeggen dat ze weer lekker bijgeschoold waren.

Sfeerverhogend

En toen waren we alweer bij  Requiem vs Regain aangekomen. Het beste van twee werelden en wel die uit Polen en Nederland. Wat blijft het toch fantastisch om twee uitzinnige dj’s aan het werk te zien. Beiden werkten zij als een sfeerverhogend medicijn voor het toch al dolle publiek. Het dj vak is ook een kwestie van anticiperen. Welke sfeer hangt er, hoe uitzinnig of tam is het publiek, wat is er nodig om de sfeer naar een hoger level te brengen en ga zo maar door. Hier reageerden zij perfect op door middel van het draaien van tracks als ‘Brooklyn’, ‘Warzone’, ‘Broken’, ‘Pattern 2’ en ‘Collateral Damage’. Vooral de titel van de laatste track was een mooie vergelijking hoe je je als aanwezige voelde na hun set.

Wie nog benen over had mocht het nog een uur lang proberen tijdens Radical Redemption. The beast from the east draaide veel tracks van zijn aankomende nieuwe album en op deze manier kon het publiek een mooi voorproefje krijgen. Joey draaide tracks als: ‘Judge Me’, ‘Big Boys’, ‘Brutal 5.0’, ‘East Side Connection’ en natuurlijk het altijd fijne ‘Piece Of Shit’. Nu waren de beentjes toch wel op en konden we voldaan richting eindbestemming gaan. Hetzij direct, hetzij via een tussenstop. Al met al was het een heerlijke nacht en hopelijk mogen er nog meerdere volgen! Wat ik niet moet vergeten te melden is dat er op zaterdag 5 december een exclusieve Regain night georganiseerd wordt in Harders Plaza: Point of no Return! Een mooi Sinterklaas cadeautje voor de raw liefhebber.

Plus

  • Klein, intiem en gezellig
  • Vriendelijk (bar)personeel
  • Goede geluidsinstallatie

Min

  • Toch die eindtijd van 04:00 uur

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws