ADE Party blog: Circoloco at Loveland [zaterdag 17 oktober 2015]

Lucas Boon | 19 oktober 2015
party reports


Wat: Circoloco at  Loveland ADE
Waar: Mediahaven, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 17 oktober 2015
Line-up: Seth Troxler – Apollonia – The Martinez Brothers – Davide Squillace – Black Coffee – Kerri Chandler – Damian Lazarus – Art Department – Nicole Moudaber – Cassy – Steve Rachmad – Boris Werner – Petar Dundov – Dj W!ld – Sossa
Naam blogger: Michiel Nonnekes

Zaterdag 17 oktober 2015 stond ik op met een big smile van oor tot oor. Het was vandaag Loveland day! We waren vandaag aanwezig bij een supermooi feest genaamd Circoloco. Loveland en Circoloco hadden hun krachten gebundeld met als resultaat een super dikke line-up. Het feest werd gehouden in de nieuwe Mediahaven, dat debuteerde in 2014 als dancelocatie tijdens ADE. Mediahaven ligt in de Houthaven, in het hart van Amsterdam. Met zijn twee studio’s en de basement een waar vertier voor elke danceliefhebber. ADE beschreef de locatie als een van de beste qua akoestisch geluid en in combinatie met geen geluid beperkingen beloofde dit een knaller te worden.

Circoloco

Circoloco zal voor mensen die naar Ibiza gaan zeker geen onbekende naam zijn. Circoloco is een bekend fenomeen op Ibiza en is al sinds 1999 gehuisvest in de discotheek DC-10. Circoloco heeft een zeer kleurrijke geschiedenis. De sfeer is er altijd wild en vrolijk en met zijn iconische clown gezicht onmisbaar in het straatbeeld van Ibiza. De altijd sterke line-up van Circoloco vliegt dit keer speciaal in voor Loveland en wat hebben wij er zin in!

Dilemma

Eenmaal binnen was het even kiezen waar we eerst naar toe moesten gaan. De gehele line-up was erg goed. We besloten onderaan te beginnen, in de Basement. De Basement was zoals de naam al doet vermoeden onderin de Mediahaven. Het prettige aan de basement is dat het erg klein is van opzet, met een laag plafond en een kleine dj boot. Dit maakte dat je in de basement het echte underground gevoel kreeg. Je kon makkelijk bewegen en zodoende ook dichtbij de dj komen om te kijken naar zijn dj skills. Een zeer intieme ruimte.

Nicole Moudaber

We gingen een etage hoger en daar stond de charmante en ouwe rot in het vak Nicole Moudaber te draaien in de studio 2. Deze ruimte was niet al te groot qua opzet, maar drukker bezocht dan de basement. Nicole Moudaber had duidelijk een vaste groep techno liefhebbers want de studio zat binnen vijftien minuten nadat ze begonnen was vol.  De snoeiharde techno kwam door de speakers en iedereen genoot daar zichtbaar van.

Ze nam ons mee in een ware techno journey. Je hebt soms dat als je bij een dj gaat kijken en luisteren dat je momenten hebt waar de opbouw wat minder is en het je minder vasthoudt; niets is minder waar bij Nicole. We hebben de hele set onze voeten van de vloer gehad. Het publiek gooide vaak de handen in de lucht en juichte als er weer een nieuw deuntje werd ingebracht. Het is moeilijk uit te leggen op schrift maar die heerlijke duistere toontjes en melodieën die ze gebruikt, brengen je gewoon in een soort trance en maken je zo blij. We hoorden en zagen dat mensen met  de handen in de lucht gingen, klapten en Nicole werd op deze manier bedankt voor haar fantastische set en sloot af. Ze gaf de desk aan Dj Damian Lazarus en haar set behoorde al weer tot het verleden. Wat? Is ze al klaar?, vroegen we ons af. De anderhalf durende set van Nicole was voorbij gevlogen, time flies when you’re having fun. Dat ging zeker op bij de set van deze vrouw. Bedankt daarvoor. We waren net binnen, kon het hierna nog beter? We verlieten studio 2 en liepen naar studio 1 waar Apollonia op het programma stond.

Indrukwekkend

Studio 1 was de mainstage van de avond en had een zeer indrukwekkende dj-boot. Er hing een super groot led-scherm waarop diverse visuele effecten werden getoond. Het evenement was stijf uitverkocht en het was dus ook lekker druk in de zaal. Aan beide zijden was het mogelijk om met een trap op een verhoging te komen, waardoor je een goed zicht had op de  hele zaal. Bij binnenkomst stond Apollonia achter de desk. Als je net van Nicole Moudaber vandaan komt en bent getrakteerd op een techno set waar alles klopte, dan ben je bang dat alles wat je daarna hoort zal tegenvallen. Het Franse Trio, Apollonia teleurstelde allerminst. De mannen wisten de hele zaal in extase te brengen, de duistere tunes gevolgd met een harde beat waren heerlijk. De mannen werden afgelost door David Squillace en ook hij wist de zaal met zijn snoeiharde techno in beweging te houden. De mensen genoten zichtbaar en stilstaan was gewoon geen optie. Alles wat voorbij was gekomen was gewoon dj-ing van de hoogste techno plank. Dit alles werd bijgestaan door laser, co2 en confetti –effecten.

Gouden combinatie

Loveland, you did it again. Circoloco mag wat ons betreft een blijver in de Mediahaven met zijn line-up. Het mag duidelijk zijn: wat hebben wij genoten. ADE beschreef de Mediahaven als een van de beste locaties qua akoestiek, geen geluidbeperking en is samen met Circoloco wat ons betreft een gouden combi. Mediahaven in combinatie met Loveland is wat ons betreft niet meer weg te denken tijdens ADE. We moeten helaas weer een jaar wachten om hopelijk weer een dergelijke avond te beleven als deze. Circoloco en Loveland bedankt!

Plus

  • Free water
  • 30+ publiek
  • Line-up

Min

  • Geen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws