ADE Party blog: ZeeZout ADE / Voyage Direct

Lucas Boon | 19 oktober 2015
party reports


Party: ZeeZout ADE // Voyage Direct
Wanneer: zondag 18 oktober 2015
Waar: Undercurrent
Line-up: Tom Trago, Steve Rachmad, Benny Rodrigues, Elias Mazian, Awanto3 & meer
Schade: 15 euro(!) of minder via Ticketswap
Party blogger: Ben Copeland

Het Amsterdam Dance Event zit er alweer op. Terwijl op zaterdag de meeste feestgangers in onze hoofdstad te vinden waren (ruim 180.000 partyanimals!) was er op zondag, de laatste dag van het festival, ook nog genoeg te beleven. Awakenings, HYTE of nog even los in de Jimmy Woo met Sidney Samson & Friends. Op het laatste dagje ADE was ik daarentegen te vinden in Undercurrent bij ZeeZout. En man man man, wat was dat een waardige afsluiter van ADE 2015.

Koning Elias

De vierde dag van ZeeZout tijdens ADE begon al om vier uur ’s middags. Er werd afgetrapt met onder anderen Maxi Mill, Boris Werner en San Proper. Het was relatief rustig, maar toen de avond viel en Elias Mazian aan zijn set begon, stroomden steeds meer mensen de Undercurrent binnen. De Amsterdamse dj liet het publiek dat binnenkwam direct losgaan. Er was geen tijd om even rustig een drankje te doen: bij Mazian moest en zou er gedanst worden. Met name de Michael Jackson remixen vielen goed in de smaak. Elias Mazian heeft zich wederom weer bewezen als een van de koningen van de Amsterdamse techno scène.

Held van de avond

Na Elias Mazian was het de beurt aan de held van de avond: Tom Trago. Vanaf het moment dat hij de draaitafel aanraakt is de menigte niet meer te stoppen. Als Trago ‘Use Me Again’ inzet is echt niemand meer te houden. De handjes gaan in de lucht en iedereen voelt de funky vibes. Tom Trago weet iedereen in beweging te houden en stelt als headliner van de avond niet teleur. Voor de wat rauwere beats kwam Steve Rachmad nog even om het hoekje kijken. Na de ietwat rustigere nummers van Tra(a)go kon het publiek beukend ADE afsluiten.

Saai Stekkie

Undercurrent is als locatie niet heel bijzonder, het relatief eenvoudige gebouw dat op ‘t IJ drijft valt in het niet als je naar andere locaties kijkt in Noord. De Scheepsbouwloods bijvoorbeeld (waar ik vrijdag was bij DGTL) heeft een veel toffere sfeer en had een betere aankleding. Maar ondanks de simpele lichteffecten en karige aankleding, wisten de dj’s die samen een sterke line-up vormden een goed feestje neer te zetten in het pand aan ’t IJ.

Conclusie

De line-up was zó bizar goed en de tickets bizar goedkoop. De sfeer zat er lekker in ondanks de geringe aankleding van de locatie en het feit dat het zondag was. ZeeZout heeft tot op de laatste dag van het ADE er een feest van weten te maken, en dit partijtje was meer dan een goede keuze als afsluiting van ADE 2015.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws