Partyreport: Awakenings X Joris Voorn & Friends

Michiel | 22 oktober 2018
party reports

Party: Awakenings X Joris Voorn & Friends
Locatie: Gashouder, Amsterdam
Line-up: Joris Voorn, Bart Skills, Pan-Pot, Boris Brejcha, Stephen Bodzin, Sam Paganini
Datum: 20 oktober 2018

Awakenings X Joris Voorn & Friends

Ook dit jaar hebben we enorm veel mooie dingen gezien op Amsterdam Dance Event. Zo waren we zaterdag 20 oktober in de Gashouder te vinden voor Awakenings X Joris Voorn & Friends. Een feest om nooit meer te vergeten.

Gashouder

Het blijft iedere keer weer een beleving om aan te komen in de Gashouder, wat ons betreft de techno-tempel van Europa. Vanwege zijn rauwe karakter in combinatie met de verlichting en techno op high school level is dit eigenlijk de place to be tijdens ADE. Bij binnenkomst zagen we de mensen al bij de lockers op de grond zitten en voelden we de warmte van de Gashouder ons al tegemoet komen. Dit beloofde een ouderwetse knaller te worden. 

Hoofdgast

Joris Voorn was voor dit feest de hoofdgast en had daarvoor vrienden uitgenodigd die ook niet misselijk waren. Bij binnenkomst stond de Duitse producer en DJ Stephan Bodzin aan de draaitafels. De bekende melody tunes klonken door de Gashouder gevolgd door verrukkelijke beukbeats. Heerlijk om een echte rasartiest aan het werk te zien.

Awakenings X Joris Voorn & Friends

Rond 17:00 uur was het de beurt aan onze eigen Joris Voorn uit Moergestel die door de bekende MC van Awakenings groots werd aangekondigd. Je hoorde en voelde dat het publiek lang gewacht had op de man die een paar dagen geleden had gezegd 'zijn kunsten te willen laten zien aan de wereld '. ADE is hiervoor de aangewezen plek, aangezien de hele dancewereld deze dagen tezamen komt in onze hoofdstad.

Hij begon rustig met heerlijke laid back tunes met daaronder stevige beats. Halverwege de set werd dit bijgestaan door de bekende vuurpijlen en vuurwerk boven het publiek. Dit is altijd een zeer gaaf en magisch moment, de mensen gaan dan ook helemaal uit hun dak bij het zien hiervan. Twee uur later was zijn set al voorbij en stond er alweer een andere technogrootheid klaar.

Friends

Het was nu de beurt aan de Italiaanse dj Sam Paganini. Paganini staat bekend om zijn zeer harde techno en voldeed hier glansrijk aan. Waar Joris Voorn met kneiterharde beats afsloot, deed Paganini er nog een schepje bovenop. De temperatuur in de Gashouder steeg met zeker nog 5 graden en de druppels liepen van je voorhoofd. Op deze muziek kon je gewoon niet stilstaan. Het geheel werd in de zaal bijgestaan door CO2-kanonnen, laserstralen, een bewegend led-plafond, de supermooi opgebouwde stage en veel pyro.

LEES OOK: Partyreport: Amsterdam Music Festival 2018

Het leek wel alsof iemand de klok had gemanipuleerd, want na anderhalf uur was het alweer voorbij en was het de beurt aan het Berlijnse producersduo Pan-Pot. De tijd vloog gewoon voorbij. Links en rechts van de Gashouder werd af en toe door de beveiliging een nooduitgang geopend voor wat frisse lucht. De temperatuur had zijn kookpunt bereikt en we waren op weg naar de afsluiting van de avond.

Awakenings X Joris Voorn & Friends

Het duo werd visueel bijgestaan door de mooie led-schermen achter de DJ booth waarop knipperend hun namen werden getoond tijdens het draaien. Deze fungeerden als een soort equalizers waardoor je zichtbaar zag dat de set steeds harder werd opgebouwd. Het Duitse duo wist de zaal tot het laatste moment in extase te houden en sloot Awakenings X Joris Voorn & Friends waardig af. Wat een avond.

Joris bedankt

Awakenings is always a good idea. De Gashouder is een waar technoparadijs waar de temperatuur tot een kookpunt stijgt. Waar je altijd een gemêleerd publiek ziet van jong tot oud die samen op de heerlijke beats dansen. Waar ieder jaar weer nieuwe dingen worden geprobeerd op het gebied van verlichting en special effects. Joris Voorn had een super line-up gecreëerd en daarmee de juiste ingrediënten voor een onvergetelijke avond. Bedankt Joris en Awakenings!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws