Extrema Outdoor

redactie | 21 juli 2009
party reports

Zaterdag 17 juli was alweer de 14e editie van Extrema Outdoor. Ook dit festival was weer voortijdig uitverkocht. Maar liefst 45.000 feestgangers trokken naar Aquabest om hier bij te zijn.


Voor sommigen is het festival te groot geworden, maar er zijn ook mensen die jaarlijks weer terugkomen. Na drie jaar achtereenvolgens naar Extrema Outdoor te zijn geweest en vervolgens 3 jaar niet, was ik erg benieuwd wat er allemaal was veranderd.


Na een wandeling langs Aquabest komen we bij de ingang. Binnen tien minuten stond je al op het terrein, dat was al meteen het eerste pluspunt.  Vanaf de rand van het meer aan de kant van de Lakeside heb je een goed zicht over hoe groot het wel niet is.


Het leek wel verdubbeld sinds mijn laatste keer. Vooral de Future Funk was uitgegroeid tot een enorme stage. Er was enorm veel aandacht besteed aan alle stages. De decors waren prachtig opgebouwd en ook de muziek was overal prima. Het was duidelijk zichtbaar dat Extrema hun bezoekers wilden verwennen. Eenmaal binnen begint toch voor iedere bezoeker hun eigen avontuur.


Want met 10 verschillende stages en zoveel dj’s ga je toch vaak je eigen muzikale weg uitstippelen. Toevallig kwamen we langs de “Ed Banger” stage, waar Joost van Bellen stond te draaien. Van Bellen is een dj die er al op de allereerste Extrema outdoor bij was en generatie na generatie mensen kan laten dansen op zijn muziek. Op deze stage knalde de hele dag dikke beats en rauwe electro uit de speakers. Daarna weer verder gelopen naar de techno, waar SLAM net zijn laatste twee plaatjes opzette.


Extrema Outdoor


Border Community held James Holden nam het over. Een twee uur durende set waar hij uitstapjes maakte naar techno, tech-house, electro en trance. Deze Brit verzorgde een geniale set met een verfijnde platenkeuze en een geweldige opbouw. Eenmaal weer buiten de tent wordt het duidelijk wat een geluk we hebben gehad met het weer. Nog geen druppel regen gevallen, en zelfs de zon laat zich zien. De organisatie had het meenemen van paraplu’s toegestaan door de onheilspellende weersvoorspellingen.


Na Holden’s  set en het prachtige weer was het tijd voor een bezoekje aan de mainstage. In het laatste half uurtje van Josh Wink kwamen er nog wat lekkere acid-plaatjes en nostalgische technoplaten voorbij. Ook de mainstage was een plaatje om te zien. Op alle plaatsen was het geluid zuiver en ondanks dat de mainstage vol stond kon je nog wel fatsoenlijk door de mensenmassa heenlopen.


Via de langste tijdelijke brug kon je snel naar de andere kant van het festival lopen werden de uiteindes van het festival aan elkaar verbonden.In het midden van deze lange brug was een extra stage gecreëerd gehost door Ille Bitch. Ook konden artiesten na het optreden nog een extra optreden verzorgen.


Na het oversteken van de 300 meter lange brug belandden we in de Lake side tent.

En daar stond Joris Voorn te draaien waar hij goed in is….dikke muziek! Natuurlijk kwamen er ook nog wat eigen producties voorbij zoals: Sweep The Floor en Let’s Go Juno. Na een 1,5 uur non-stop dansen even wat verkoeling gezocht aan de Future Funk area.


Vele internationale toppers stonden hier vandaag te draaien zoals de Spaanse Wally Lopez, de Australische Dirty South en the Swedish House maffia Axwell en Steve Angello.

Waarna het feest in stijl op de Furure Funk zal worden afgesloten door onze Nederlandse Housequake.


Uiteindelijk komen we dan toch in de Extrema Music tent terecht waar Warren Fellow een feestje bouwt. Als laatste komen we bij Benny Rodrigues die de mainstage afsluit.

Lekker dansbaar zoals altijd!


Om de drukte te vermijden liepen we net voor het einde richting de uitgang aan de lakeside. Ineens knalde er vuurwerk en scheen er een paarse gloed over het terrein. Een bijna 3 kwartier durende afsluiting zoals je nog nooit hebt gezien. Met meer Mac’s dan Madonna’s laatste tour, lasers, LED-verlichting, theater, dans en heel veel vuurwerk. Dit is duidelijk iets extra’s wat de organisatie aan alle bezoekers wil meegeven.


Extrema bewijst wederom een goede gastheer te zijn en organisatorisch een knap staaltje vakwerk. Kan nu al niet wachten op de 15e editie!


Nik

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws