Lief Festival 2007

Partyscene Redactie | 13 september 2007
party reports

Klein, maar fijn!

Lief Festival, klein maar fijn!

Afgelopen weekend kwam de miezerige zomer toch echt ten einde met één van de laatste twee buitenfestivals, het Lief Festival in Utrecht. Dat niet heel Nederland ‘uitgefestivald’ was, bleek uit het feit dat Lief uitverkocht was. Met 3998 andere bezoekers konden we nog een laatste keer genieten van een festival in de buitenlucht.

Audiowhores op de mainstage.Tekst & foto’s: Susanne Woning

Nu zelfs Richie Hawtin in de voetsporen van Al Gore is getreden en heeft aangekondigd dat hij M-nus gaat omvormen tot een milieuvriendelijk label (filmpje!), kunnen wij nederige festivalbezoekers natuurlijk niet achterblijven. We lieten de auto dus staan en togen onverschrokken op de fiets naar Lief, totaal niet onder de indruk van de dreigende donkere wolken aan de horizon. Het bleef de hele dag overigens bij die dreiging, op een klein miezerbuitje na.

Dat was maar goed ook, want met slecht weer was dit festival met vier open podia waarschijnlijk behoorlijk in de soep gelopen. De Supersunday mainstage met house en tech house werd gedurende de dag het drukst Lief straaltje zon bij het Subculture-podium....bezocht, een vastbesloten harde kern was de hele dag bij de minimal en techno van het Subculture-podium te vinden, het hiphoppubliek liet het een beetje afweten bij de Dynamite Stage en ‘Heater’ knalde regelmatig uit de speakers bij de nieuwe talenten. In tegenstelling tot de berichten vanuit Den Haag bij ‘The City Is Ours’ bleek Utrecht en omstreken nog best zin te hebben in dit laatste festival en was de sfeer goed.

De festival facts

Waarom naar Lief Festival: Voor een klein festival was de line-up erg gevarieerd. Verder vond het plaats in onze eigen stad en hadden we wel zin om de hekkensluiter van het festivalseizoen mee te maken.

Wisseling van de wacht bij Erick E en Benny R.Hoeveelste keer: Eerste keer.

Van-tot: 16:00 tot iets voor het eind (flink omgefietst, want de ANWB-routeplanner is natuurlijk eigenlijk bedoeld voor auto’s, duh!).

Gezien/ gehoord: Nuno dos Santos, Audiowhores, De Stropstrikkers, Erick E, Danilo Vigorito, Benny R., Marcus Meinhardt, Bodyrox, Bart Skils en Secret Cinema.

Beste set: Hoewel de muziek van de Audiowhores eigenlijk iets te ‘piemelig’ was voor uw kritische reporterteam, kreeg dit enthousiaste duo het publiek wel helemaal mee met hun dikke feestelijke house. Vooral de latin remix van het oudje ‘Don’t you want me’ van Felix werd onder luid gejuich ontvangen. De mc’s van De Stropstrikkers hadden sterke lyrics en een goede flow; van deze dudes gaan we meer horen in de toekomst. Marcus Meindhardt draaide technisch sterk, maar zijn set miste vurigheid. Secret Cinema trok Lieve sandwichhet Subculture-publiek aan het eind van de dag helemaal los en zorgde voor een dikke afsluitende set.

Hoogtepunt: De gigs van alle dj’s en artiesten waren kwalitatief eigenlijk prima in orde.

Dieptepunt: Niet alle sets sloegen even goed aan. Zoals gezegd was het bij de Dynamite Stage bijna de hele dag onterecht rustig en bij het Subculture-podium leek halverwege de avond wat minimal-moeheid te ontstaan.

Eten/ drank: De keuze was beperkt, maar er hoefde geen honger geleden te worden met frites, kroketten en broodjes beenham. Het aanbod drankjes was okee: water, bier, fris, wijn en wat mixdrankjes. De prijzen waren ook redelijk, alleen vonden we vier euro voor een blikje ‘hoofdpijn-rosé’ met bubbeltjes wel erg duur.

Bart Skils en Secret Cinema waren ook erg lief.

Sanitair: Gratis, voldoende hokjes aanwezig en de toiletten werden gedurende de dag goed schoongehouden. Wel waren we achterdochtig over een wat oudere kerel die, onder het mom van partyfotografie, wel erg vaak foto’s stond te maken bij de toiletten!

Decors/entertainment: Doordat het niet zonnig was viel de plus van het natuurlijke decor (strand/meertje) een beetje weg. Drie van de vier podia waren verder versierd met grote gekleurde bloemen, wat toch nog een zomers gevoel opriep.

Wat beter mag: Bij binnenkomst bleken alle kluisjes al bezet, waardoor we de hele dag met onze spullen moesten rondzeulen. Aan de andere kant is het voor zo’n klein festival lovenswaardig dat er überhaupt kluisjes aanwezig waren.

Afsluiting op de mainstageMijn absolute ‘Lief’-gevoel: Nog één keer los in de buitenlucht met veel bekenden, voordat we met z’n allen weer de donkere nachten in de clubs opzoeken.

Oordeel: Lief Festival 2007 was een lieve, ongedwongen afsluiter van het zomerseizoen. De organisatie was, ondanks de kleinschaligheid, erg professioneel en op de vier verschillende podia was genoeg te zien en te horen. Het is wel echt een Utrechtse aangelegenheid; je zou er waarschijnlijk niet helemaal voor uit Friesland komen rijden, maar misschien dat dat in de toekomst nog verandert.

Volgend jaar: Gaan we waarschijnlijk toch lekker met de auto (Sorry, Richie!)

Lief festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws