Awakenings @ Gashouder, deel 2

Partyscene Redactie | 13 april 2007
party reports

Techno, techno en nog eens techno

Alweer tien jaar geleden vond de eerste editie van Awakenings plaats. Inmiddels hebben honderden artiesten hun favoriete technoplaten gedraaid in de Westergasfabriek en/of tijdens het jaarlijkse gelijknamige zomerfestival. Afgelopen paasweekend liet Awakenings weer van zich horen. Dat leverde drie dagen techno in de breedste zin van het woord op. In navolging van het verslag van zaterdag, volgt hierbij de zondagreportage.

Tekst: Swan

Foto’s: Arjan

Awake-peopleAl ver van tevoren waren alle kaarten voor het driedaagse festijn over de toonbank gegaan. De echte diehards kochten voor alle dagen een kaartje. Gelukkig was dat geen verplichting, dus kozen wij voor zondag, met een gevarieerd, maar interessant programma. Van Duitse gefreakte minimal van de Wighnomy Brothers tot de Chicago georiënteerde technoklappers van Green Velvet.

Onderweg naar de Westergasfabriek voel je de goede sfeer al een beetje hangen. De stevige vierkwartsmaten pompen uit de auto’s die naarstig op zoek zijn naar een parkeerplekje en de laatste blikjes bier worden snel leeggedronken, voordat er voet wordt gezet op dat smalle bruggetje die toegang geeft tot de Westergas. Wanneer je dan daadwerkelijk ‘de Gas’ betreedt, en de eerste beats de trommelvliezen aan diggelen helpen, is duidelijk dat het een leuke avond gaat worden. Alsof je er nooit bent weggeweest. Er is in de loop der jaren natuurlijk wel het één en ander veranderd. De lichtshows, het vuurwerk, de bizarre visuals. Het hoort, in tegenstelling tot de eerste afleveringen, tegenwoordig standaard bij een productie van Awakenings.

Awake-madnessDe Wighnomy Brothers weten wel raad met de entourage rondom Awakenings. De twee dronkaards krijgen de handjes in de lucht met een remix van Underworld’s ‘Born Slippy’. Na de vuurwerkshow is het tijd voor Marco Carola. De Italiaanse dj/producer staat voor sommige newbies bekend als een minimal-dj, maar hij heeft zijn bekendheid toch echt verdiend met climaxtechnoplaten als ‘Avalanche’. Uiteraard ontbreekt dit schijfje niet. Ook collega Curtis Jones, beter bekend als de Green Velvet, heeft zijn oude dansvloerklappers niet vergeten. Immers, op een tienjarig bestaan, mogen er best oude kletsers uit de tas gehaald worden. ‘Flash’, ‘La La Land’ en Platikman’s ‘Spastic’ komen allen voorbij. Oscar Mulero gooit daar nog eens een schepje bovenop, maar voor velen wordt de vermoeidheid een boosdoener, te merken aan meer ruimte om te dansen. Als Gayle San haar eerste plakken vinyl tegen kwart voor zes op de draaitafels legt, en het aantal beats per minuut per seconde stijgt, is het tijd om te gaan.

Awake-tonAwakenings is meer dan een technofeest alleen. De lichtshow, het vuurwerk, de lasers en de heftige visuals maken van Awakenings een professionele dance-productie met nét dat kleine beetje extra’s.De entree is wellicht aan de hoge kant, maar als je je bedenkt welke kosten er worden gemaakt om de locatie feestklaar te maken, valt dat wel mee. Daarbij: alle bezoekers hebben na afloop een t-shirt meegekregen, dus wie zeurt er nog om een euro meer of minder?

Lees HIER ons verslag van de zaterdag. Check DEZE LINK voor meer foto's, filmpjes en muziek.

Awakenings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws