TDK Time Warp @ Maimarkthalle - Mannheim

Partyscene Redactie | 10 april 2007
party reports

Aftrap Europese festivalseizoen

Intro: Voorafgaand aan het slotfeest, stond de jarige stad Mannheim zeven dagen bol van de hedendaagse muziek en mediakunst. Op verschillende locaties konden workshops worden gevolgd, films bekeken en seminars bezocht. Met het slotfeest van dit evenement, de 21ste editie van Time Warp, werd de aftrap gegeven van het Europese festivalseizoen.

EntreeTekst: Martin

Foto’s: Met dank aan Jamez Goetheer

Programma: Onder andere Sven Vath, Richie Hawtin, Dave Clark, Felix da Housecat, Ricardo Villalobos, Chris Liebing, Monika Kruse, James Holden, Dj Murphy, Shinedoe, Anthony Rother, Martin Buttrich, Ellen Allien, Magda, Deichkind en Karotte.

Bijzonderheden: Echt bijzonder is het affiche van Time Warp niet, als je bedenkt dat er veelal dezelfde namen als voorgaande jaren op staan. Toch lijkt het feest ieder jaar populairder te worden. Het aantal area’s werd dit jaar uitgebreid van vier naar vijf. Uit heel Europa vinden de liefhebbers hun weg naar dit evenement. Ook uit ons eigen fijne kikkerlandje waren de bussen vol technoliefhebbers niet aan te slepen.

Het is Koze die met zijn laatste platen in een volle warme hal het Duitse biertje goed laat smaken. Hierna is het de beurt aan Ellen Allien geeft de ‘timetable’ aan. Echter deze Allien is niet zo groot als Ellen. Het is Magda die achter de draaitafels is gekropen. Holland Galore: ShinedoeZij heeft het vanavond op haar heupen en is erg lekker bezig. Met een uitstapje naar Chris Liebing is het na Magda dan toch Ellen Allien die de plaatjes gaat opleggen. Met een heerlijke plaat vol vocalen opent zij zeer sterk. De hoge kwaliteit weet ze gedurende haar set vast te houden. In een afgelegen Floor 5 draait Shinedoe inmiddels ook haar platen. De tent is volgeladen met uitzinnige Duitsers, maar natuurlijk ook veel Nederlanders. Tijdens haar technohit Dilemma ontploft de tent.

Uiteraard ontbreekt dit jaar Sven Vaths ‘Gude Laune’ niet. Na de vier uur van Sven Vath en een heerlijke live act van Anthony Rother, is het aan Richie Hawtin om af te sluiten. Maarliefst zeven uur kunnen de liefhebbers genieten van de Canadees. De intro,Lil' Louis & The World - I Called You (But You Weren't There) flink ge-edit, zorgt voor een kippenvelmoment. Als de hihats en baseline erin komen, gaat het Canadese handje omhoog en door het haar. Vooral de eerste twee uur zijn van hoge klasse, maar ook de rest van zijn set is boeiend. De live-act van Martin Buttrich is een van de hoogtepunten Woehoe!van de avond, maar ook Dave Clark weet een zeer goede set neer te zetten. Het is duidelijk: ook de 21ste aflevering van Time Warp is muzikaal een groot succes.

Hoogtepunt: Wellicht ietwat voorspellend is de set van Richie Hawtin het hoogtepunt van Time Warp. De tijd die hij krijgt in combinatie met het super geluid en de vibe lijken net dat stukje extra los te maken, waardoor zijn set naar uitzonderlijke hoogte stijgt.

Dieptepunt: Enig nadeel is dat de nacht zeer koud is. Voor een hapje eten of uurtje rusten in de Chill Out moet er door de buitenlucht gelopen worden. Naarmate de ochtend vordert, lost dit probleem zich op als het zonnetje begint te schijnen. Zoals ieder jaar blijken de toiletten een drama, vooral voor de dames. Ook de foodcorner is alleen te bereiken na een flinke rij.

Decoratie: Aan de decoratie was niet veel aandacht besteed. De visuals bij Richie Hawtin waren erg mooi. Het geluid is bij Time Warp altijd prima in orde. Daar kunnen de Meanwhile in the blue roompartyorganisatoren in ons land nog van leren.

Sfeer: De sfeer was over het algemeen prima. Sommige bezoekers liepen er al vroeg op de avond niet echt fris meer bij. Helaas waren er dit jaar wel wat vechtpartijen.

 

Wat mag beter: De damestoiletten, foodcorner en garderobe mogen wel wat beter geregeld worden.

Prijs/Kwaliteitsverhouding: Ongeveer 40 euro entree voor dit feest is niet duur. Drankprijzen waren aan de hoge kant, mede door het vervelende statiegeldsysteem.

Bezoekersaantal: Volgens de Mannheimer Morgen waren er tienduizend bezoekers op Time Warp afgekomen.

Oordeel: Time Warp still going strong!

Love2party Tip: StaticKoninginneweekender28, 29 en 30 april in 11 Amsterdam met o.a. Steve Bug en Onur Ozer.

Felix da Housecat

 

Richie Hawtin

 

Dj Murphy

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws