ADE Clubbing: O.M. Labelnight @ Supperclub Cruise

Partyscene Redactie | 27 oktober 2006
party reports

Bootfeestje wordt 'fiasco'

Geen instrument te gek voor Chuck LoveMet meer dan tweehonderd releases in tien jaar tijd, speelt O.M. Records uit San Francisco een belangrijke rol in de Amerikaanse dancescene. Tijdens het Amsterdam Dance Event werd de nieuwe Winter Sessions mixcompilatie van het label gepromoot. Plaats van bestemming was de Supperclub Cruise, waar Johnny Fiasco, Chuck Love (live) en Colette acte de présence gaven.

Tekst: Swan

Laatstgenoemde, een beeldschone dame uit Chicago, begint de avond en weet bij binnenkomst op het binnendek al meteen op te vallen. Ze zingt haar producties uit volle borst mee, en het kleine groepje fans voor de dj-booth laat op niet mis te verstane wijze merken het naar de zin te hebben. Al worden er meer foto’s genomen dan gedanst, net als wij genieten ze zichtbaar van de prachtige US-house die de blondine laat horen.


Druk zal het vanavond niet worden tijdens deze Supperclub Cruise, en dat is toch wel een smet op de avond. Ook op vrijdag was er simpelweg teveel te doen in de hoofdstad, waardoor een mooie avond als deze vergeten is. Ach, het bevordert de dansruimte, moeten we maar denken. En die was nodig bij het live-optreden van Chuck Love. Vanaf het moment dat de uit San Francisco afkomstige producer op zijn dwarsfluit begint te spelen tijdens het inmiddels grijsgedraaide ‘Funky Ass Beat’, is het genieten geblazen. Terwijl hij zijn producties vakkundig met elkaar mixt, speelt hij dwarsfluit, gitaar, trompet en een soort keyboard. Of dat nog niet genoeg is, zingt ook hij als een ware Robert Owens over zijn platen. Je wordt er al moe van als je er naar kijkt.


Ondertussen heeft de Supperclub Cruise een tour gemaakt over het IJ, en kunnen de eerste bezoekers het schip verlaten. Terwijl oudgediende Johnny Fiasco de avond waardig en professioneel afrondt, begeven de meeste bezoekers zich richting uitgang. Spijtig dat een avond als deze zo moet eindigen. Daar doen de dikke Chicago-beats van Johnny Fiasco helaas niets meer aan.

O.M. Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws