Bugz in the Attic @ Club Imax

Partyscene Redactie | 25 oktober 2006
party reports

Vonk slaat over naar publiek

Met veel enthousiasme begon Bugz in the Attic het optredenIntro: In Londen zou broken beat al op zijn retour zijn, terwijl de sound nog maar net zijn intrede in de Nederlandse clubs heeft gemaakt. Mede-uitvinders van het genre, de Britse formatie Bugz in the Attic, gaf afgelopen zaterdag een wervelende show in het Rotterdamse Club Imax.

Tekst: Evert-Jan Hofland

Foto's: Jos Kottmann

Gehoord: Andre Dadi, WickEd, Pathless, Don Point en Bugz in the Attic (live)

Bijzonderheden: Met een fris en gevarieerd programma hoopt organisator Verse Geesten met Club Imax een toevoeging te zijn in het Rotterdamse uitgaanscircuit. Helaas wisten tot nu toe nog maar weinig mensen de club aan de Leuvenhaven te vinden. Met Bugz in the Attic op het programma, moest daar verandering in komen. Rond middernacht was de foyer dan ook al goed gevuld. Dj’s Pathless en Don Point draaiden op dat moment een relaxte mix van house, broken beat en soul. De sfeer zat er goed in en iedereen leek zin in het hoofdoptreden te hebben.

Opgewekte gezichten in Club ImaxOm half twee werden de deuren van de grote zaal geopend. Binnen een kwartier had iedereen zijn plekje op één van de traptreden van de grote zaal gevonden. Gerd kon vanwege ziekte niet aanwezig zijn op de door hem opgezette avond. Vervanger Andre Dadi wist met jazzy house en broken beats als geen ander het publiek voor te bereiden op Bugz in the Attic.

Al snel betrad de formatie uit West-Londen het podium: vijf mannen, gekleed in werkoveralls, en twee vrouwen. Nadat iedereen zijn plek achter zijn instrument of microfoon had gevonden, denderde de baslijnen van het eerste nummer - Once Twice - uit de speakers. Meteen werd duidelijk dat de band er zin in had. Vol overgave bespeelde de enthousiaste leden hun instrument, waarbij het stemgeluid van Sharlene Hector hemels klonk. Ook werd duidelijk dat de zaal van I-max uitermate geschikt is voor een optreden als dit. Door de trapsgewijze indeling kon iedereen de band goed zien.

Bijna het gehele album Back in the Doghouse kwam aan bodNatuurlijk kwamen bijna alle nummers van het album Back in the Doghouse voorbij, waaronder clubstamper Move Aside en de nieuwe single Don't stop the music. Tussendoor was er ruimte voor de meest succesvolle remix van Bugz in the Attic: Hold it down, afkomstig van 4Hero. De band leek af te sluiten met Booty La La, maar keerde na het nodige ‘We want more’-gejoel vanuit het publiek nog eenmaal terug op het podium, om met veel overgave het feestnummer Sounds Like te spelen. Nog eenmaal gingen de bezoekers los op de muziek van Bugz in the Attic, dat een prima live act blijkt te zijn. Het zijn sowieso goede muziekanten, maar hun enthousiasme dat vanzelf overslaat naar het publiek, is toch wel het grootste wapen van deze live-act.

Club Imax kon rekenen op de ware muziekliefhebbers

Helemaal ten einde was het feestje nog niet gekomen. Nadat WickEd zijn eerste plaat onder de naald had gelegd, kwam Bugz-member Daz-I-Kue terug het podium op om te laten horen dat hij ook een goede dj-set in petto heeft. Helaas was een groot deel van het publiek toen al naar huis gegaan. Het feest werd daarom voortgezet in de foyer, waar diezelfde Daz-I-Kue het publiek trakteerde op een geweldige dj-set. Met nummers als Focus - Having your fun en Abstract - We had a thing kreeg hij de overgebleven mensen, inclusief de overige bandleden, volop aan het dansen. Nadat Daz-I-Kue een mooie Fela Kuti cd in de Pioneer had geschoven, nodigde hij WickEd uit om nog wat plaatjes back to back te draaien. WickEd begreep goed wat er van hem verlangd werd, en mixte de kraker DKD - Future Rage perfect in. De twee mannen gingen zo nog even door en veel mooie muziek volgde. En met de shelter remix van Angie Stone’s I wasn't kidding kwam er een einde aan een gezellige avond vol mooie muziek.

Hoogtepunt: Het optreden van Bugz in the Attic.

Dieptepunt: Weinig te klagen.

Sfeer: Gezellig en enthousiast.

Oordeel: Een prima avond vol goede muziek en gezelligheid.

Love2party tip: 9/11 REMF in Club I-max met o.a. Rainer Truby, Colonel Red en Dijf Sanders

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S

Bugz in the Attic

Club Imax

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws