Phonocult @ Paard van Troje - Den Haag, 16 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Berlin underground


Phonocult is een enthousiast team van dj's en muziekliefhebbers. Afgelopen zomer vonden de feestjes van Phonocult nog regelmatig plaats in Mecca op het strand van Scheveningen, en vanaf september is de kleine zaal van het Paard van Troje elke maand het podium voor de minimale techno.

Tekst & foto's: Iddo


Programma: Perlon Label Night
Gezien of gehoord: Zip, Sammy Dee en een live optreden van Pantytech

Bijzonderheden: De opzet van Phonocult in het Haagse poppodium zal voorlopig louter uit Label-specials bestaan, waarvan de Perlon-editie afgelopen vrijdag de eerste was. Perlon is een toonaangevend minimaal technolabel uit Berlijn en is groot geworden met releases van Ricardo Villalobos en voormannen Zip & Sammy Dee. Sammy Dee mocht de Label Special openen en draaide rauwe minimale techno. Zip liet daarentegen de diepere variant horen en zorgde daarmee voor de beste set van de avond. Maar opwindender was het exclusieve live-optreden van beide heren onder het pseudoniem Pantytech. In februari waren ze nog de helden van Voltt in Paradiso en hadden ze veel apparatuur tot hun beschikking. Ditmaal beperkte het duo zich tot twee laptops. De muziek was er gelukkig niet minder door. Zodoende werden de bezoekers tot in de late uurtjes getrakteerd op bevlogen minimale techno.

Hoogtepunt: De Perlon live-act Pantytech
Dieptepunt: Om vier uur maakte de werknemers van Paard van Troje een abrupt einde aan de set van Zip. Bezoekers werden vervolgens op enigszins agressieve wijze naar de uitgang gewezen.
Decors: Uiterst minimaal, alleen een groot projectiescherm.
Bezoekersaantal: Rond de 250
Wat mag beter: De houding van de uitsmijters. Met zulk gedrag verdien je geen Nachttempel-award.
Oordeel: 7

Phonocult programma voor de komende twee maanden:
Vrijdag 14 oktober: Telegraph Label Night; Bart Skils, Branz, Sander Baan, Bruno Pronsato, Alexx
Vrijdag 18 november: Karmarouge Label Night; Gabriel Ananda, Branz, Sander Baan, Maik Loewen, Alex Multhaup

Phonocult
Perlon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws