Back To Raw #2 @ Luvdancin - R'dam, 28 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Ruw zonder al te veel pit


DJ Chezz had hem nog aangeraden om vooral hiphop en broken beats te draaien. Maar King Britt sloeg de waarschuwing de eerste periode van zijn draaibeurt in de wind en kwam vooral met gladde gelaagde house. Daar zaten de Rotterdammers niet echt op te wachten. Luvdancin heeft als ondertitel 'Back To The Raw' en Rotterdammers willen dan ook wel echte rauwheid horen. Pas na een half uur leek King Britt dat te beseffen.

Tekst: JNR
Foto's:Jos Kottmann & Arjan

Het vrij nieuwe concept van Club Risk: Luvdancin, streek afgelopen zaterdag voor het eerst neer in de Maasstad. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de voormalige Blauwe Vis als onderkomen zou fungeren. De heren achter Bar P zijn al enkele jaren bezig met de verbouwing van de voormalige voetgangerstunnel onder het Weena dat voortaan Bumb zal heten, maar zijn daar nog niet helemaal klaar mee. Het feestje werd dus verplaatst naar het cafe van Club Las Palmas. Mede op aanraden van lokale contactpersoon DJ Chezz. De kleine zaal was enigszins verduisterd met zwarte doeken, wat de zaal intiem maakte. Op de schermen waren de foto's van love2party's eigen Jos te zien. Hij had speciaal voor de gelegenheid een selectie van foto's gemaakt die tijdens feesten van Club Risk waren genomen. De speciaal binnengebrachte geluidsinstallatie deed de rest. Want uit de boxen kwam een mooi warm afgesteld geluid, zonder oorverwoestende schelle tonen.




Chezz verzorgde samen met Gerd ook het eerste deel van de avond. Rond enen bleken ze al aan het einde van hun optreden toe te zijn. Gerd liet weten wel tevreden te zijn met de set die hij samen met Chezz had afgeleverd. Alleen waren er wat weinig mensen, zo zou het de rest van de avond trouwens ook blijven. Chezz was eveneens opgetogen over hun opening waarbij ze funk, broken beats en hiphop hadden laten horen.




Hij had King Britt dan ook aangeraden hetzelfde te doen, hij kent immers het Rotterdamse publiek en dat verlangt toch wat steviger klanken. Maar Britt begon met house. Bij elke mooie melodielijn die erbij kwam, haakte er een bezoeker af. En er waren er al niet zo veel! Een deel van de bezoekers vertoefde net zo lief in de naastgelegen hal om met elkaar te babbelen onder het genot van een cocktail. Zij konden Gerd zien vertrekken, die ging naar 'Da Circle of Sole'. Want tot dan toe was ook hij nog niet verrast.




Net nadat hij was vetrokken, was er echter opeens een remix van Missy Elliot te horen. Het publiek stroomde weer naar de zaal terug. De set van King Britt kreeg eindelijk diversiteit en pit. Broken beats van Bugz in the Attic, toegankelijker club, vette funk en Stevie Wonder. Het publiek leefde weer op, aangezien King Britt in dat deel van zijn set zijn naam waarmaakte.




Maar naar het einde toe, dwaalde hij weer wat af. Met als meest opvallende bijdrage een disco-nummer dat nog zoeter was dan de theme-song van Loveboat.
Gelukkig stonden Cassie6 en Leroy al klaar. Vooral Leroy was weer onnavolgbaar bezig. Hij hopt van de ene naar de andere stijl, maar het muzikale verhaal blijft lopen!


De eerste editie van Luvdancin was uiteindelijk geen onverdeeld succes. De opkomst was mager, zodat er maar af en toe sfeer in kwam. Maar waar het nou precies aan lag. Het weinige aantal mensen, de concurrentie van Da Circle of Sole, de locatie (veel mensen hebben Club Las Palmas blijkbaar al afgeschreven) of iets anders? Wellicht als een volgende editie toch in de Bumb plaatsvindt, dat alles dan samen valt.

Club Risk
Jos Kottmann
Arjan de Partyfotograaf

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws