Less=More @ Off-Corso - R'dam, 9 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Zuid-Amerikaanse sferen in Off-Corso


Voor de liefhebbers van verfrissende elektronische dansmuziek was er afgelopen weekend bijzonder veel te beleven. In Haarlem vond het het Toon festival plaats, in Utrecht werd het Nu Heroes Festival plaats en het Nijmeegse Doornroosje had techno-organistor Traffic op bezoek. Sound Architecture presenteerde in de Rotterdamse Off-Corso een nieuwe aflevering van Less=More.

Tekst: Iddo
Foto's: Bart Langerwerf & Kirsten


Vier maanden lang was Sound Architecture inactief in het Rotterdamse uitgaansleven. De organisatie heeft veel van haar werkzaamheden verplaatst naar de Poema in Utrecht. Daar organiseren ze iedere maand een minimale techno-avond, aangezien daar veel animo voor is. Zaterdag bestond Less=More uit een betrouwbare programmering met Steve Bug en Luciano die er in september vorig jaar ook bij waren. Guido Schneider had zijn live debuut in Nederland.

Twee jaar geleden stond er iedere zaterdagavond een lange rij voor de deur van Off-Corso. Toen was Rotterdam nog in het bezit van een wekelijkse clubavond met een innovatieve programmering (clubavond 'On', georganiseerd door Sound Architecture en Silly Symphonies, red.). Vandaag de dag zijn er buiten de kleinschalige initiatieven om weinig locaties waar je op een vrijdag- of zaterdagavond kan amuseren met vooruitstrevende elektronische dansmuziek. Toch zal Rotterdam eind deze maand haar uitgaansleven gaan promoten in Londen. Voor de muziek hoeven de Britten in ieder geval niet onze kant op te komen, want in vergelijking met hun hoofdstad heeft Rotterdam een schraal aanbod.


Gelukkig heeft Sound Architecture altijd een kostelijke programmering. Alhoewel een lange rij voor de deur achterwege bleef, was de dansvloer halverwege de nacht goed gevuld en sprak iedereen vol lof over het optreden van Steve Bug. Na een prima openingsset van resident Joachim, draaide Bug net als zijn vorige performance in Rotterdam een zinderende set. Het repertoire werd gedomineerd door het geluid van zijn eigen Pokerflat label, dat garant staat voor een dosis pittige opzwepende house en minimal. Guido Schneider was tijdens Less=More verantwoordelijk voor zijn live debuut in Nederland. Hij is meer dan tien jaar als producer actief en staat nu op het punt bij het grote publiek door te breken. Afgelopen jaar verschenen er een aantal ijzersterke tracks en remixen van hem. Zijn optreden was hartverwarmend: van begin tot eind te boeiend!


Na de optredens van de mannen uit de Pokerflat-stal was het de Zwitserse Chileen Luciano die de avond mocht afsluiten. Als producer verrast hij vriend en vijand met prachtige muziek, waarvan veel op zijn eigen label Cadenza verschijnt. Tijdens de vorige Less=More-avond viel hij erg tegen, aangezien hij - als openings-act - voor de hitjes koos. Als laatste act kwam hij zaterdag veel beter tot zijn recht. Zijn start was vrij stevig, maar langzaam ging hij de diepte in om grenzen te verleggen en mensen te laten genieten van wonderschone minimale geluiden met warme invloeden zoals een harp, vocalen en prikkelende geluiden die de Zuid-Amerikaanse cultuur te bieden heeft. Dit was Luciano op zijn best en de dansvloer bleef dan ook tot het eind gevuld met de ware liefhebbers.

Sound Architecture
Pokerflat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws