Voltt @ Paradiso - Adam, 12 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Vrienden van Villalobos imponeren


Een wachttijd voor de ingang mag geen enkel probleem zijn. Dat zijn nu eenmaal de consequenties van uitgaan in een veilige omgeving. Maar wanneer je honderden betalende bezoekers meer dan een uur in de regen laat wachten, tempert dat de feestvreugde aanzienlijk. Gelukkig vergaten de 'gedupeerden' - eenmaal binnen - de kou vrij snel. Maar wat wil je, met zulke fraaie muziek en zoveel enthousiasme op de dansvloer?!

Tekst: Iddo
Foto's: Frank





De organisatie had door het concert eerder op de avond weinig tijd om het decor van Voltt op te bouwen. Aankleding bleef dan ook achterwege, maar werd natuurlijk opgevangen door de op zich al prachtige locatie. Wel was er een groot scherm aanwezig waar continue prikkelende visuals op geprojecteerd werden. Over de plaatsing van het podium was helaas niet nagedacht. Normaal zijn de artiesten op een eiland midden in de zaal te bewonderen. Ditmaal stond alles uit het zicht tegen de muur, waardoor de chemie tussen de bezoekers en artiesten nagenoeg ontbrak.






Bart Skils verwelkomde de bezoekers met een opzwepende set. De avond was van korte duur, dus begreep hij als geen ander dat een subtiele opening niet gewaardeerd zou worden. Hij serveerde daarom direct de knallers. Pantytec, bestaande uit Dimbiman en Sammy Dee, leverde vervolgens een opwindende live-act af. Dimbiman, eigenaar van het kwaliteitslabel Perlon, draaide al eerder in Nederland. Evenals Sammy Dee. Hun act, dat nog niet zo lang bestaat, mocht er zijn. Met behulp van veel apparatuur presenteerde het duo een diepe, krachtige en meeslepende show, waarin de nadruk op minimal techno lag. Ricardo Villalobos bood vervolgens meer variatie, maar draaide voor zijn doen wel erg hard. Niet al teveel dromerige en fijnmazige minimale klanken, maar stevige techno die zijn set domineerde.







In de zaal boven was het genieten met het befaamde Minus-label. Weliswaar zonder Richie Hawtin, maar met Run Stop Restore, bestaande uit Magda, Marc Houle en Troy Pierce. Troy Pierce was enkele weken terug nog te bewonderen in de Now&Wow, maar kwam daar niet goed tot zijn recht. Ditmaal had draaide de Amerikaan voor meer kenners, en bracht hij de volgelopen ruimte in extase met zijn excentrieke platen. De Poolse schoonheid Magda draaide vervolgens een diepe maar opzwepende set die bol stond van de onbekende nummers. Maar niemand haalde het niveau van de nog uiterst onbekende Marc Houle. Hij bracht het publiek ontroerende, diepe en geestverruimende minimal die van begin tot eind spannend was om naar te luisteren. Ondanks de chaotische problemen bij de entree was Voltt wederom een legendarisch feest. Kort maar krachtig, maar van begin tot eind boeiend. Voor wie niet genoeg kon krijgen, was er na afloop nog een afterparty in de More waar de muziek zoals verwacht nog dieper ging.

Voltt
Run Stop Restore

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws