Defected in the House @ Panama - Adam, 21 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Panama sluit te vroeg haar deuren


Tijden het Amsterdam Dance Event draaien meer dan 300 dj's in meer dan 30 clubs. Op donderdag trapten wij af in de Panama, waar een editie van Defected in the House op het programma stond. Defected, dat over de hele wereld bekend is en feesten organiseert, is met regelmaat terug te vinden in Nederland. Zo ook afgelopen donderdag, waar ze samen met Club Risk en Hardsoul een bijzondere avond neerzette. Niemand minder dan Frankie Feliciano, Sandy Riviera, Simon Dunmore, in het bijzijn van Roog, Cassie 6, Leroy en de 8 maanden zwangere Lex Empress, stonden op het programma.

Tekst en foto's: Jos kottmann

Omdat ondergetekende vanavond de Bob was, kon er van tevoren niet lekker geborreld worden. Maar al rijdend naar Amsterdam met een live set van Feliciano uit de autoboxen, werd duidelijk dat het vanavond niet om de alcohol zou gaan, maar om de meest mooie deephouse. Na een kleine 10 minuten in de rij voor de Panama te hebben gestaan, konden we naar binnen. In de kleine zaal stond dj Leroy te draaien. In de grote zaal gaf Simon Dunmore - eigenaar van van Defected - acte de presence. Op de grote zaal kwamen de meeste mensen af. De plek waar niet Frankie Feliciano zou draaien, maar Sandy Riviera, Simon Dunmore en onze eigen DJ Roog.


Terug naar de kleine zaal. Het is er nog steeds niet bijzonder druk, ondanks dat Leroy heerlijk staat te draaien en Lex Empress met haar mooie vocalen een extra dimensie aan het optreden geeft. Rond een uur of half 1 zou de man van de avond komen draaien. Nadat hij alles had gecheckt, verscheen hij dan achter de draaitafel. De mensen in een halfvolle zaal, voelden het al aan komen. De mc van de avond, Gary, pakt de mic. en kondigde - alleen zoals hij dat kan - Leroy af en Frankie Feliciano aan. Kippenvel, zo'n indringende stem!


Frankie Feliciano ging verder met de soulvolle vibe waarmee Leroy was geeindigd, en nam ons direct mee in een wereld vol mooie muziek. Anderhalf uur lang hield hij ons in de soulvolle housegreep. De mixtechnieken van Feliciano waren heel bijzonder, zo verfijnd en zijn platenkeus was zo diep en mooi: fraaie pianosolo's met de vocalen van Lex Empress zorgde voor vuurwerk in de kleine zaal. Na Feliciano draaide Cassie 6. Hij draaide helaas niet al te lang, want de kleine zaal moest, wegens 'gebrek aan vergunningen', al om half 3 dicht.


Dan nog maar even naar de grote zaal. Daar stond Roog inmiddels te draaien. De mensen in een bomvolle zaal gingen helemaal los op zijn typische housesound. Nadat Gary het publiek vroeg om nog harder te juichen en te klappen, galmde het laatste nummer door de speakers. En vervolgens klonk het allerlaatste nummer en het aller-allerlaatste nummer. Uiteindelijk stopte het gebeuren al om half 4: een abrupt einde aan een prachtige avond.

Sorry voor het kleine aantal foto's. Door de mooie muziek is onze Jos er niet aan toe gekomen om er meer te maken

Club Risk
Panama
ADE

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws