Strike One @ de Kuip - Rdam, 5 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


'Spierballensiliconenfeest' in de kuip


De afgelopen weken werd er met name op de bekende muziekzenders bijzonder veel aandacht besteed aan Strike One in de Kuip. We werden gewaarschuwd voor een onvervalst dance-event in een legendarisch voetbalstadion. Wie deze waarschuwing niet serieus heeft genomen, is afgelopen zaterdag getrakteerd op een onvervalste Rotterdam-zuid-party.

Tekst en foto's: de sherrif


Toch was er die gezonde festivalspanning voorafgaande aan dit feest bij ons. Het is immers toch een feest in de tempel van Nederland. "Wie kan zich zijn eerste wedstrijd in De Kuip met opa of papa nou niet herinneren?". Door dit gegeven had het feest bij voorbaat al een groot pluspunt. Al zou je alleen al een beetje gras mee naar huis kunnen nemen.


Grappig. Bij binnenkomst bij poort 12 van Ring zuid worden we begroet door de vaste steward die vrijwel alle thuiswedstrijden van Feyenoord menig supporter van onder tot boven foullieert en zijn kaartje scheurt. 'Ga je housen', zegt hij met plat Rotterdams accent. 'Ach, je moet wat hier, nu er de komende maanden geen voetbalpotje te zien is.'


Snel naar binnen, muntjes scoren, pintje pakken en een eerste ronde over het veld lopen. Geweldig gevoel gaf dat. Daar droomde je als ventje altijd van (alleen had je in die droom ook een bal aan je voet). Ruimte zat trouwens, het festival was bij lange na niet uitverkocht. Ondanks de vele free tickets waarmee vele bezoekers waren binnen gekomen.
Het eerste wat opviel was het gigantische podium, van cornervlag tot cornervlag. Met de dj-booth ter hoogte van de plek waar volgend seizoen oud Nac-doelman Babos de ballen moet keren.


Na een korte maar grondige inspectie kwamen we tot de conclusie dat De Kuip echt een waanzinnig decor is voor een feest. Maar wat de reclames op televisie deden vermoeden, was absoluut niet het geval. Geen Spin of web te bekennen. Sterker nog, de aankleding liet te wensen over. Verre van imponerend waren de ijzeren buizen ter hoogte van de middenstip. Leuk waren de vlammen die uit het podium kwamen zetten tijdens de set van trance held Armin van Buuren. Als je bedenkt dat de meeste aanwezigen voor een kaartje 45 euro hebben betaald, mag je er van uitgaan dat je iets speciaals voorgeschoteld krijgt. In de loop van de middag waren de prijzen overigens gewijzigd, het bleek dat je voor het stadion bij de illegale ticketboxen toegangsbewijzen voor 5 euro kon kopen.


In de VIP ruimte, waar de hele dag soulvolle house en funky techno werden gedraaid, hing een relaxte sfeer. De ritmische, funky houseplaten die Miss Monica ten gehore bracht, werden door de aanwezigen met luid gejuich ontvangen. De sfeer tijdens de set van de Rotterdamse was uitmuntend. Dat kwam ook door de opzwepende vocalen van MC Nova (Soulvation). Maar waarom deze veredelde voetbalkantine de naam VIP ruimte heeft gekregen? Wij zijn nog steeds op zoek naar het antwoord. En dan te bedenken dat voor een VIP kaart 100 euro neergelegd moest worden.


Het voorgevoel dat Strike One een kopie van 4 Elements zou worden, was niet onterecht. 4 Elements, een feest gehouden op steenworp afstand van De Kuip, trekt jaarlijks menig 'voetballiefhebber' en vele anderen die liever komen matten dan te dansen op de muziek. Veel vechtpartijen hadden we verwacht, maar die zijn - op een paar kleine incidenten na - gelukkig uitgebleven. Iedereen vond elkaar erg lief deze dag. En met dat gevoel verlieten wij de Kuip, natuurlijk met wat heilige graspieten in de hand.


Love2party-facts
Opvallend: de lage opkomst.
Drankvoorzieningen: Matig, maar voldoende voor dit publiek. Bier, wijn, fris en smirnoff ice.
Bartijden: Niets aan de hand.
Plastijden: reporters plassen in de vip. En wel in het damestoillet, want bij de herenafdeling had iemand een overstroming veroorzaakt.
Dieptepunt: de voedselprijzen. 6 euro voor een simpel broodje worst gaat echt te ver.
Hoogtepunt: Secret Cinema die met louter eigen producties de hele Kuip op zijn kop zet.
Beoordeling: 6,5

UDC

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws