Eigenaar van Coachella zou anti-homogroepen steunen

Ivo Mollemans | 16 januari 2017
algemeen

Een festival is een plek waar alle mensen samen kunnen komen ongeacht ras, geslacht, afkomst of welke andere factor dan ook. Dat is ook een van de redenen dat festivals door de jaren heen zo zijn gegroeid en menig festival steunt dit. Er schijnt nu echter nieuws rond te gaan waarin wordt gezegd dat de eigenaar van Coachella, Philip Anschutz, groepen zou hebben gesteund die tegen LGBTQ zijn.

Eigenaar Coachella in slecht daglicht

LGBTQ staat voor ‘lesbian, gay, bisexual, transgender, questioning’ en dit duid in principe dus op iedereen die niet hetero is of een geen geslachtsverandering is ondergaan. The Washington Post heeft nu naar buiten gebracht dat Anschutz een sponsor is geweest voor een aantal van dit soort groepen. Tussen 2010 en 2013 zou zijn eigen Anschutz Foundation de groepen Alliance Defending Freedom, de Family Research Council en de National Christian Foundation actief financieel hebben bijgestaan. Alle drie de groepen staan erom bekend anti-LGBTQ te zijn.

LEES OOK: Sunburn representeert populariteit dance in India

Anschutz aan het woord

Een opzienbarend nieuwtje aangezien hij wel eigenaar is van een van de grootste festivals en veel bezoekers zich op verschillende manieren uitten op Coachella. Anschutz zelf heeft dan ook gezegd dat het nieuws niet waar is.

‘I unequivocally support the rights of all people without regard to sexual orientation… Neither I nor the Foundation fund any organization with the purpose or expectation that it would finance anti-LGBTQ initiatives, and when it has come to my attention or the attention of The Anschutz Foundation that certain organizations either the Foundation or I have funded have been supporting such causes, we have immediately ceased all contributions to such groups.’

De feiten

Toch laat Pitchfork via hun website weten dat Anschutz in 2015 zelfs nog geld heeft overgemaakt naar twee van de groepen. Er zou $75.000 aan Alliance Defending Freedom zijn geschonken en $15.000 aan National Christian Foundation in november 2015. Een woordvoerder van de AEG, de organisatie van Anschutz en organisator van Coachella, heeft gezegd dat al deze geldstromen toen ook direct zijn stopgezet.

‘Once we were approached and it was explained to us then the donations stopped.’

Of het nieuws ook gevolgen heeft voor Coachella is nog maar de vraag. Het festival was in zeer korte tijd uitverkocht en door de grootte ervan zullen weinig artiesten zich willen terugtrekken van de line-up.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws