Clone Labelnight @ Tivoli De Helling, Utrecht - 3 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Clone, het neusje van de zalm

Tijdens het Nu Heroes Festival was zaterdag 3 april Tivoli De Helling het strijdtoneel voor een labelpresentatie van het Rotterdamse Clone label. Dit prestigieuze label heeft door de jaren heen internationaal veel respect afgedwongen en behoort tot de creme de la creme van elektronische dansmuziek. Serge en consorten lieten zich van hun beste kant zien en toonden dat zij garant staan voor pure kwaliteit.

Tekst en foto:Eelco en Bart

Aan het begin van de avond was de zaal niet vol, wat je wel zou verwachten bij avond van dit kaliber. Cosmic force bracht stuwende duistere electro ten gehore waarbij de Detroit-electro duidelijk ten grondslag lag. Zijn nummers waren up-tempo en vol gevoel waardoor het geheel volgepakt zat met energie. Dwingende, straffe electro beats schalden uit de boxen en dwongen het publiek om te dansen. Serge verzorgde het intermezzo tussen de live acts en deed dat met verve. Een welgeplaatste serie pareltjes varierend van lekkere funk tot diepe disco. De beats per minute werden iets naar beneden geschroefd en Alden Tyrell stond klaar om het roer over te nemen.


Alden Tyrell nam het roer over en zette de discocours voort. De typerende vrolijke italo zorgde voor een duidelijk opgewekte sfeer. Hierna kon de donkere disco tour beginnen: oogjes dicht, oren gespitst. Alden Tyrell had het publiek duidelijk in zijn greep en voerde ons de diepte in. De set bereikte een climax bij het aanbreken van favoriet 'Love explosion' en bleef tot het einde overtreffen. De alom aanwezige breed lachende gezichten waren het levende bewijs van de euforische sfeer die hij wist neer te zetten.

De kwaliteit werd opnieuw gewaarborgd toen Serge het weer uitstekend overnam en daarbij wat extra gas gaf op de ingeslagen weg. In rap tempo werden diverse platen tot een fris geheel aan elkaar gebreid. Strenge Drexciya electro, wonderschone Detroit-techno en regelrechte booty passeerden de revue. Jammer genoeg werd het wel steeds rustiger op de dansvloer. Tot aan het einde toe werd het nog aanwezige publiek op hun wenken bediend met de fijnste plaatjes om dan vervolgens te eindigen met 'Baby's got back' van Sir Mix-A-Lot.

Neerlands trots Clone heeft wederom bewezen waarom het tot de internationale muziektop behoort. Zeer prettige avond met het neusje van de zalm op elektronisch dansgebied.

Clone
Tivoli

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws