Integrate @ 't Paard, Den Haag - 21 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Dj Rush grote publiekstrekker

Waar vorige editie van Integrate 'Johannes Heil' en 'Surgeon' nog op de flyer te zien waren, was het dit keer de publiekstrekker 'dj Rush' die uitgenodigd was in het Haagse Paard van Troye. Dat dj Rush een publiekstrekker is, mocht afgelopen zaterdag wederom blijken. Een lange rij voor de ingang was dan ook een feit. Supporting dj's van deze avond waren Sicco Bosscher, Petar Dundov, Cupatec, D. Diggler en Joris Voorn.

Tekst en foto's:Swan


Door de drukte was het bij de garderobe al behoorlijk dringen. Bij binnenkomst en bij afloop was het dan ook aansluiten in het rijtje en hopen dat je geholpen werd. Altijd vervelend natuurlijk, maar eigenlijk was dit dan ook het enige minpunt van de avond. Want eenmaal binnen, bevind je je meteen in de grote zaal vol met dansende en vrolijke mensen.


Opvallend was dat er veel aandacht was besteed aan de decors, visuals en lasers. Die waren dit keer verzorgd door het Dstruct collectief. De gehele avond zorgden de vette lasers en visuals voor een extra vibe. Ook waren er op het podium een aantal kunstenaars te zien die gedurende de avond aan een kunstwerk bezig waren.






De dj die het spits mocht afbijten deze avond was Sicco Bosscher. Deze 27-jarige Nederlander zorgde met wat diepe technoplaten voor een goede start van deze avond. De Kroatische dj/producer Petar Dundov, o.a. bekend van zijn producties onder het pseudoniem 'Brothers Yard', mocht het rond 01.00 uur van hem overnemen. De hoge verwachtingen die ik had van deze man (die overigens pas voor de tweede keer in Nederland te zien was) bleken uit te komen. Stevige, maar zeer energieke techno is wat we van hem voorgeschoteld kregen.


Maar waarvoor het meeste publiek gekomen was, was natuurlijk voor Major Rush. Gillende en schreeuwende mensen bevinden zich voor het podium zodra de dj zich op het podium bevindt. De man lijkt er behoorlijk zin in te hebben en begint zijn set met een rustige, vage intro. Erg gemakkelijk is dan wel om meteen in het begin van je set het publiek aan je vingers te binden door hitjes als Pontape van Renato Cohen en It just won't do van Tim Deluxe te draaien. Maar niemand leek het erg te vinden.


Diegene die juist meer in waren voor wat rustigere techno, konden hun heil zoeken in het kleine zaaltje. Waar Joris Voorn ondertussen mooie, melodieuze detroit-platen ten gehore bracht. Wat een verschil toch met het harde en rauwe beukwerk van Rush!


Dj Rush liet deze avond wederom blijken dat het momenteel in Nederland een van de geliefdste dj's is op technogebied. Terugkijkend op een zeer geslaagde editie van Integrate kan er weer worden uitgekeken naar een volgende editie en wel op 5 juni met o.a. Heiko Laux en een dj set van Technasia.


Integrate
't Paard
Integrate 1 nov 2003 @ 't Paard

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws