Andre Galuzzi @ Technootjes - Groningen, 17 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Dat men in het hoge noorden ook niet vies is van een potje techno wordt nogal eens vergeten. De meeste mensen concentreren zich qua uitgaan voornamelijk op de randstad en de meeste sites en bladen ook. Dat men er wel degelijk van kwaliteitsmuziek houdt bewees de Groningse organisatie Technootjes door Andre Galuzzi te boeken voor een vier uur durende set in het plaatselijke poppodium Simplon. Rede genoeg om eens een kijkje te gaan nemen.

Tekst & Foto's:StampBij binnenkomst in Simplon zo rond een uur bleek de tent maar matig gevuld. In de kleine bovenzaal stonden een paar mensen lekker te freaken op wat stevige techno. DJ Orchid kwam sterk uit de hoek met strakke mixes en stevige platen. Andere mensen hadden hun geluk gezocht en gevonden in het hiernaast liggende cafe wat tot het einde van de avond druk bezet bleef.

Het echte feest was echter beneden. In een half gevulde zaal stond Gronings bekendste dj K.Cee de pannen van het dak te draaien. Hij draaide een met electro doorspekte set met een typisch Duitse sound. Het aanwezige publiek kon dit allemaal wel waarderen en stond gemutlich te dansen. Een bijzonder publiek was het wel. De hippe vogels zoals die vaak op randstedelijke feestjes zijn te vinden waren hier in geen velden of wegen te bekennen. Iedereen was gewoon lekker zichzelf. Toch leek het alsof velen zich niet goed raad wisten met de hen aangeboden muziek.


Om twee uur was het tijd voor hetgeen waarvoor we gekomen waren. Andre Galuzzi! Deze Frankfurtse DJ uit de Cocoon stal heeft een lange staat van dienst. Onder andere recedenties bij Tresor en de nu gesloten OstGut in Berlijn. Op producerend vlak heeft hij naam gemaakt met onder ander het Taksi project dat hij in samenwerking met Paul Brtschitsch doet. Daarnaast is hij natuurlijk befaamd om zijn lange DJ sets waarvan wij er vanavond eentje zouden horen. Galuzzi begon het eerste uur rustig met veel platen van labels als Kompakt, Klang en Playhouse. Diep dus, rustig en minimaal. Het geheel klonk prachtig en was heerlijk om in weg te dromen. Langzaam aan bouwde hij op naar wat steviger werk. Hij deed dit al gekke bekken trekkend alla Sven Vath en eens in de zoveel tijd maakte hij er een waar klein showtje van. Zijn aanstekelijke dansje achter de decks zag er zo vrolijk uit dat een glimlach moeilijk te onderdrukken was.


De laatste twee uur van zijn set dook Galuzzi weer de diepte in. Hij keerde terug naar een volle maar minimale sound die als een prachtig geheel aan elkaar werd gemixt. Twee uur lang was het heerlijk wegdansen op zwoele warme melodieen aangevuld met lekkere funky beats. Wonder boven wonder liep het Groningse publiek zo rond een uur voor het einde allemaal weg! Galuzzi ging onverdroten verder en leek er zelfs een schepje bovenop te doen qua koppen trekken. Tegen het einde van de avond waren er alleen nog maar een paar verdwaalde (maar vriendelijke) drugskoppen en wat pure liefhebbers over. Een intieme afsluiting van de avond. Galuzzi vond het allemaal prachtig en er kon zelfs nog een toegift vanaf! Een top dj die een topprestatie afgeleverde maar die helaas op groot onbegrip van het publiek stuitte.Simplon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws