Creator @ Nighttown Basement - Rdam, 23 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Creator-publiek geniet van Spaans techno-offensief

Sinds enkele weken is de vrijdagnacht van de Basement in handen van Reactor Events. Geen gemakkelijke opgave, aangezien de Future-avonden van Michel de Hey voorheen ontzettend populair waren. Toch durft het jonge team de uitdaging aan. In de eerste weken waren het dj's van Nederlandse bodem die de muziek in de kelder van Nighttown verzorgden. Samen met de prima verzorgde visual van Vent65, leidde dit tot veel positieve reacties vanuit het publiek. Ondanks alle goede voorpret, moest het echte werk nog komen. En wel via een special editie met een buitenlandse artiest. Afgelopen vrijdag was dit het geval in de vorm van het optreden van de Spanjaard Christian Wunsch.

Tekst: Iddo

Na binnenkomst via de zij-ingang van Nighttown volgt er een hartelijk ontvangst door de organisatie. De passie en gedrevenheid druipt er aan alle kanten vanaf. Een goed teken. Reactor Events is er blijkbaar op gebrand om de avond succesvol te laten verlopen. Tegen middennacht is de dansvloer voor Rotterdamse begrippen al redelijk gevuld. Een enkeling waagt zich aan een dansje op de vriendelijke techno van Floornoiz. Velen zullen haar ongetwijfeld nog kennen van haar optreden een jaar geleden op Awakenings. Sindsdien is haar bekendheid aanzienlijk gestegen. Naast vele gigs door het land is ze inmiddels aangesloten bij Reactor-bookings. Daardoor is ze tot Creator resident gebombardeerd.


Na de blonde schone is het de beurt aan Greg Martini. Wederom een Nederlander die als nieuw talent te boek staat. Met mooie mysterieuze technoplaten voldoet hij aan het eisen van deze avond. De set neemt zijn beloop en de bijzonder duistere platen volgen elkaar op. Ondanks dat ontstaat er bij menig bezoeker een vertekend beeld op het gezicht. Men is geirriteerd over de mixwijze en vindt het slecht en onsamenhangend. Het lullige is dat Greg Martini hier zelf niets aan kan doen. Door de technische mankementen worden hem een te groot aantal beperkingen opgelegd. Naast uitvallende monitoren haperen de draaitafels en de mengpanelen. Het valt daardoor te begrijpen dat Greg Martini ermee stopt. Hij wil zijn naam niet ten grabbel gooien. Floornoiz moet het vuile werk opknappen.


Om klokslag twee uur is het tijd voor de live-act van Spanjaard Christian Wunsch. Ondanks de vele, sterke producties die hij al heeft gemaakt, is dit talent nog niet zo'n bekende naam in Europa. Tenminste: voor het publiek nog niet, want zijn werk wordt grijs gedraaid door collega dj's als James Ruskin, Oliver Ho, Oscar Mulero en Surgeon. Het afgelopen jaar is de uit het noordelijke provinciestadje Santander afkomstige Wunsch meer internationaal te zien geweest. Met een goed in elkaar stekende live-act weet hij de mensen in de basement iets bijzonders te bieden. In een redelijk volle kelder - waar overigens een beklemmende hitte heerst - is de hij erg op dreef. Ondanks het feit dat zijn werk een stevig karakter heeft is zijn sound vanavond nogal zweverig. Wegdromen op de dansvloer valt daarom ook niet uit te sluiten. Tijdens de uur durende live-act wordt er op een sublieme manier opgebouwd en loopt alles vlekkeloos en vloeiend door elkaar heen. Wunsch levert een techno-offensief met vrij pittige Spaanse pepers. Dit leidt tot veel enthousiasme en lof vanuit het publiek.


De laatste spanning van vanavond wordt geleverd door Stephan de Wit. Met vrij rauwe platen sluit hij doeltreffend aan op zijn voorganger. Daarmee weet hij de avond tot een gewenst eind te brengen. Zaterdag 5 juli staat hij overigens samen met zijn broer Vincent de Wit op het Awakenings festival. Dat gaat ongetwijfeld een geslaagde dag voor hem worden. Ondanks alle technische mankementen bij de dj's was het vanavond Christian Wunsch dat kwam, zag en overwon. Een zeer verfrissende live-act in een mysterieus en zweverig jasje. Creator heeft zichzelf vanavond definitief op de Rotterdamse kaart gezet.

Creator agenda:
30 mei: Mhonolink
6 juni: Joris Voorn dj-set
13 juni: Deetron


Reactor Events

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws