ADE zonder enige incidenten verlopen

Ivo Mollemans | 26 oktober 2016
events

Elk jaar weer is het Amsterdam Dance Event volop in het nieuws bij zowel het reguliere nieuws als bij het nieuws dat specifiek over de dance scene bericht doet. Niet zo gek, want er komen elk jaar enorm veel artiesten, fans en andere personen uit de scene richting de hoofdstad van Nederland om te discussiëren, nieuwe technologische ontwikkelingen te laten zien en shows te geven. Nu het ADE er op zit, is het tijd om de balans op te maken.

ADE 2016

Dit jaar waren er ruim 2200 artiesten en 550 sprekers aanwezig, verspreid over meer dan duizend verschillende evenementen. Daarnaast werd er op 140 locaties gefeest en gepraat over dance wat zorgde voor een bezoekersaantal van 375.000 personen. Dit aantal betekent een nieuw record volgens de festivaldirecteur van ADE Richard Zijlma.

LEES OOK: ALDA breidt verder uit naar Duitsland

Rustig maar succesvol jaar

Dit jaar verliep ADE zonder enige ernstige incidenten. Geen (drugs)doden, vechtpartijen of rellen en alleen maar goed gehumeurde mensen zorgden ervoor dat de organisatie kan terugkijken op een veilige editie. Naast dit goede nieuws kon de organisatie ook 4 nieuwe clubs toevoegen aan het rijtje locaties en dat zijn Shelter, De School, Depot en Claire. Ook een aantal nieuwe evenementen werd dit jaar voor het eerst gehouden. Onder andere de ADE Hackaton beleefde zijn debuut. Dit was een 24 uur durende sessie waarbij een hoop programmeurs binnen 24 uur oplossingen verzinnen voor problemen op het gebied van veiligheid, festivalbeleving en festivallogistiek. Ook werden locaties uit de stad omgetoverd om zo gebruikt te kunnen worden voor ADE. De NDSM-werf werd veranderd in een stadscamping gelegen aan de oevers van het IJ. Deze camping was voorzien van een eigen muziekprogramma, sauna en hot tubs.

Gevaarlijke XTC pil

Dat er geen incidenten zijn voorgevallen betekent niet dat er geen gevaar was. Vlak voor ADE werd door het Trimbos-instituut alarm geslagen over een zeer gevaarlijke XTC pil die was aangetroffen in het zuiden van het land. Gelukkig werden deze niet teruggezien op ADE en dat stelde menige organisatie van feesten en evenementen enorm gerust.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws