Planet Rose Special @ Doornroosje, Nijmegen, 29 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Planet Rose mag dan geen gouden kabouter gewonnen hebben voor beste club-avond van Nederland, eigenlijk heeft ze deze wel verdiend! Week in, week uit staan er namen op het programma om je vingers bij af te likken. Het ene weekend een grote bekende, het andere weekend een jong talent. Ook het experiment wordt nooit geschuwd in de Nijmeegse technotempel. Zo ook vorige week zaterdag! Een line-up waar jong en onbekend talent gecombineerd werd met experimenteel. Joris Voorn, Marcin Czubala en Cristian Vogel mochten laten horen uit welk hout hun sound gesneden is.

Tekst en foto's:Stamp






Zoals altijd plaatste eerst een resident zijn plakken vinyl op de draaitafels. LL is oud programmeur van Planet Rose en tegenwoordig resident DJ. Zijn laatste paar platen klonken in elk geval Roosje waardig en aan de bewegende benen in de zaal was te zien dat menigeen het hiermee eens was.





Joris Voorn had vorig jaar rond deze tijd al eens in Roosje mogen bewijzen dat hij een zeer verdienstelijke liveset neer kan zetten. Iets wat de week hiervoor bij Sven Vath nogmaals bevestigd werd. Vanavond mocht hij proberen te overtuigen met een DJ set. Voorn kwam, zag en overwon! Een ijzersterke opbouw in een set gevuld met prachtige platen. Veel Detroit werk uit midden jaren 90, minimale Zweedse platen en hier en daar een puntje van herkenning. Allemaal zorgvuldig geselecteerd. Elke plaat had weer wat toe te voegen op de vorige en op het geheel! Doordat het tempo lekker hoog lag kregen oud gedienden weer een nieuwe glans. Aan het joelen en schreeuwen was te merken dat dit geheel in goede aarde viel. We mogen trots zijn op deze jongen. Voor Joris Voorn ligt een gouden toekomst in het verschiet!





De verassing van de avond was eigenlijk Marcin Czubala. Geen bekende naam. Niemand wist dan ook echt wat te verwachten van deze Poolse live-act. Gelukkig bleek alles goed uit te pakken. Czubala had een heel eigen sound, een eigen invulling van het concept techno. Veel diepe naar drum en bass neigende baslijnen en snijdende melodieen overgoten met een scala aan beats. Soms rustig en housy dan wat strakker en industrieler en veel electro/breakbeats. Het geheel klonk heel nieuw en verfrissend alleen was de opbouw van de set soms net iets te schommelig om de aandacht continu vast te houden. Samen met landgenoot Sienkiewicz lijkt Czubala voor een nieuwe generatie oost Europese live-acts te gaan zorgen!





En dan de klapper van de avond! Met een niet al te frisse blik in de ogen stapte Cristian Vogel achter de draaitafels. Vogel is bekend van zijn releases op Tresor en Novamute en natuurlijk zijn samenwerking met Jamie Lidell, Super Collider. Niet de meest makkelijke muziek en zo draaide hij ook deze avond. Complexe beats en melodielijnen. De ene onnavolgbare plaat na de ander kwam uit de boxen gedenderd. Veel offbeats, break- en electro beats. Vreemde geluiden en zware bassen. Heerlijke muziek om helemaal in op te gaan en te freaken!! Dat de mixkwaliteiten hier en daar te wensen over lieten was niet erg want vaak onhoorbaar door de gestructureerde ingewikkeldheid van de muziek. Het aanwezige publiek vond het allemaal prachtig en tot het einde aan toe werd er lustig op los geschreeuwd, gefloten en gedanst! In de verblindende lichten, omzwachteld door dikke lagen rook was je even in een andere wereld. Even op een andere planeet.... de Planet Rose!

Agenda Planet Rose, April

5 April Planet Rose vs. Drift: Dr. Bob (Drift), Rosal & Pitto (Drift, Mood EngenEEring)
12 April: Anthony 'Shake' Shakir (Frictional/KMS) + B-Tek
19 April Lo Mechanik showcase: Angel Molina (Minifunk/Florida 135) + DJ Hansz e.v.a.
26 April Special: Gayle San (Equator/Primate) + W. Jorg Henze (Danza electronica) + Pure


Meer info:Planet Rose

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws