Gers @ Off_Corso, R'dam, 7 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports




Gers Eclectic Circus


Na een week school of werk barst op vrijdagavond het weekend los. Dit was afgelopen vrijdag te merken in Off Corso. Tijdens de korte warming-up heerste er een soort 'klasseavondgevoel'. Iedereen stond langs de kant en slechts een paar meisjes durfden te dansen. Echter al snel was de zaal genoeg gevuld en begon het te komen. Erg grappig was de popcorn- en suikerspinnenkraam met leuke kermisdames erachter. Ik heb met veel interesse bepaalde mensen erotisch suikerspinnen zien eten. Misschien een idee voor een futloos geworden sexleven? De toepassingen zijn onbegrensd... Ook stond er een groot berenspringkussen midden op het podium, waar het dus springen geblazen was.

Tekst:FF Erik
Foto's:Mister T



De muziekkeuze van het gelegenheids-dj-duo Sgt. Paul en Leroy Starr was inderdaad een Eclectisch (een veelvuldig gebruikt Ted-woord) Circus. In de grote zaal was er muziek uit de jeugd van 30-ers, 20-ers en van de tieners van nu. Afgewisseld met nieuwe hits zoals bijvoorbeeld van Justin Timberlake waarop je zo lekker kan meebleren. Het leek of er aan een grote groep partypeople tussen de 16 en 39 jaar gevraagd was om drie favoriete dansplaten op een papiertje te zetten en deze allemaal in de hoge 'circusdirecteurenhoed' te gooien. De dj pakt er dan telkens geblindeerd een papiertje uit, wat het volgende liedje gaat worden. Was het dan een onsamenhangend opgeraapt zooitje aan stijlen en tempo's? Neen, in deze op hol geslagen diaprojector met een doos vol met alle mooiste of gekste muziekdia's zat een rode draad van sfeer, herkenning en vooral plezier. Wel herkenning, maar zonder al teveel nostalgie. Niks te 'vroeger was alles beter/leuker', wegwezen! Our Time Is Now. Ik heb 19-jarigen zien dansen op platen van ver voor hun tijd. Zonder dat ze het zelf wisten.



Niet alleen de muziek was eclectisch (Van Dale: eclectisch (bn.) het beste uitkiezend). Er was van alles te zien. Het schijnt altijd zo met het vrijdagpubliek te zijn. Prachtig modieuze partypeople maar ook jongens met truien en instappers, Now & Wow-indo's met asymetrisch haar en spijkerjasje, 30plussers die een oppas konden vinden, onzekere steeds aan de rok trekkende meisjes (te kort? nee juist niet!), Lijnbaan Homeboys, Binnenweg-kledingwinkelklanten, Vlaardingen-Holy-bakvisjes en allerlei oude bekenden en nieuwe onbekenden.

Langs de kant werd er later in de nacht wat gehangen. Maar dat is niet raar na een lange werkdag, als je al 20 uur non-stop wakker bent en je geen hulpmiddelen hebt gebruikt. Maakt allemaal niks uit. Ook in verleidelijk ontspannen poses in de kussens liggen en glazig rondkijken of flirten is uitgaan. Als het maar niet overheerst. Maar daar kregen de bezoekers bijna geen kans voor vanwege het besmettelijk enthousiasme van een sterke Leroy Starr.



In de lounge deed het dj-duo Chezz & Deep Diggin' hun stinkende best de kou te verdrijven. Met succes, vooral nadat de deur beneden dicht bleef. Er werd gedanst en gesjanst in deze ruimte. De twee jongens hebben een lekkere funky platenkeuze die zich lastig laat mixen. Respect! Ik heb wel een tip voor jullie. Kijk wat minder serieus naar het etiket van je plaat en probeer interactie met het publiek te hebben.

Wat mij al langer opvalt is dat het Off Corso-personeel erg vriendelijk is en snel werkt. Ze hebben er duidelijk allemaal plezier in. Zo zou het ook in de andere clubs moeten zijn! Ik wil apart nog de liefste toiletjuffrouw van de Randstad e.o. noemen. De moederlijke professionaliteit waarmee Thea een bloedneus stelpte (springkussen ongelukje) en het geduld waarmee ze geld wisselt voor de sigarettenautomaat. Ze verdient een compliment voor het met een prachtige glimlach aanhoren van al die wauzekousenprietpraat van de toiletbezoekers.



De volgende GERS (2 mei) gaat weer een feest worden voor de vrolijke partyganger die het heerlijk vindt om te socializen tijdens het dansen. Er werd ook opvallend veel gepraat. In het begin van de nacht overstemde de gesprekken soms een stiller stuk in een plaat. Grappig om te horen. Dat hoef je bij 1,2,3,4 rampestamp-techno niet te proberen. Dan staan mensen onverstaanbaar elkaars oren vol te spugen totdat ze het maar opgeven en in zichzelf keren. Af en toe therapeutisch LOS is hartstikke goed voor de mens, maar ik merk al langer dat er een hang is naar feesten gevarieerd met weer wat echte muziek, maar waar je wel kan dansen. Ik bedoel niet het Loungen (te gezapig) dat gelukkig weer voorbij is, of de melige easy-tune van half jaren '90, maar het lijkt soms op de feesten uit de tijd van onze ouders. Vraag hen maar eens hoe het vroegah ging. Ik vind dat zelf een goeie ontwikkeling. Als 'het beste er maar uitgekozen' wordt. Uitgaan is een sociale gebeurtenis en is vooral voor je plezier. En dat was er hier volop!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws