Luv Dancin' @ Paradiso, A'dam, 15 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

'Excuse me if I fuck up'

Twee maanden geleden ging het wekelijkse Clubparadiso van start. Nu al blijkt dat deze avond door de gedurfde programmering, een echte aanwinst is voor het Amsterdamse uitgaansleven. Iedere vrijdag nemen om beurten 4 organisaties de avond voor hun rekening. Deze keer was het de beurt aan de mensen van Luv dancin' die de uit New York afkomstige Kerri Chandler hadden uitgenodigd.


Tekst en foto's: Ian




Denkend aan de naam Kerri Chandler is Beachbop het eerste wat in me opkomt. Afgelopen zomer stond hij als surpriseact bij strandtent 'De Kust' en draaide toen op een heerlijke, zomerse zondag de sterren van de hemel. Hij wist te verbazen met een mooie mix van zwoele Amerikaanse house met uitstapjes richting het jazzgenre. Ideaal voor die omstandigheden!

Als zoon van een DJ is dansmuziek hem met de paplepel ingegoten. Al op dertienjarige leeftijd start hij als DJ in de Rally Record Club in East Orange, New Jersey. In 1991 komt de eerste succesvolle productie van zijn hand (Superlover - Get it off) waarna en er nog vele zullen volgen. Kerri Chandler wordt gezien als een van de grondleggers van de hedendaagse deephouse en zijn draaistijl wordt omschreven als een combinatie van house, garage, jazz en soul.



Bij binnenkomst stond de Luvdancin' resident Cassie 6 achter de draaitafels. Hij stuurde warme deephouse-klanken de zaal in. De opkomst is op dat moment nog zeer beperkt en de dansvloer nagenoeg leeg. Jammer. Mensen leer het nu eens: ook voor 2-en is het zeker de moeite waard om binnen te zijn! Aan de dansbare muziek lag het in ieder geval niet. Cassie 6 toverde bij menigeen een glimlach op het gezicht.





De zaal is inmiddels wel volgestroomd als Kerri Chandler druk doende is met het aansluiten van zijn laptop en keyboard. Voordat de Amerikaan aan zijn liveset begint pakt hij de microfoon en vertelt hoe geweldig hij het vindt om in de Paradiso te staan, en wat voor goede herinneringen hij aan Nederland heeft. Vervolgens biedt hij bij voorbaat al zijn excuses aan ('Excuse me if I fuck up'). Wat hij ging doen kon wel eens verkeerd gaan... Na deze toespraak kan het feest echt gaan beginnen.

Zijn laptop speelt een begeleiding waarna meneer volledig losgaat op zijn keyboard. Het klinkt nog heel lekker ook! Orgelklanken voorzien van stevige basslijnen en af en toe zingt meneer zelf een stukje mee. Geweldig! Helaas laat de afstelling van het geluid nogal te wensen over deze avond en komt het geheel niet helemaal tot zijn recht. Het verdere verloop van zijn set is een bonte mix van house- en garageplaten, en een enkel jazznummer. Om de handen in de lucht in te krijgen worden er met de 'delay' knop vele climaxen gecreeerd, die uitbundig worden ontvangen. Even na vijven komt deze sfeervolle, geslaagde avond tot een einde.

De volgende Luv Dancin' is 13 december, dan zullen Cassie6, KC the
Funkaholic en Kindrid Spirits met DJ Wix langskomen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws