Thursday Shuffle @ Off Corso, R'dam, 26 september

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

'The Wide Spectrum', een van de vele concepten van de Rotterdamse techno-organisatie Sound Architecture, staat voor een muzikale avond zonder grenzen. Zo ook deze donderdag in de Off Corso. Voor slechts 5 euro kreeg je een avond vol disco, electro en techhouse, maar liefst 3 'back to back' dj-optredens en een foto-expositie van fotografe Petra van Bennekum.

Tekst en foto's: Kirsten



Van groovy disco...
In de grote zaal van Off-corso werd het eerste 'back to back' optreden verzorgd door Steve Rachmad vs Steffi. Steve Rachmad heeft weinig toelichting nodig. Steffi beheert samen met Dexter het electro-label Klakson. De meesten kennen Steve Rachmad van zijn strakke techno-sets, echter diegenen die ook een dergelijke set in de Off Corso hadden verwacht, kwamen bedrogen uit. Beide dj's draaiden veel disco (ken uw klassiekers!) en af en toe een electro-plaatje tussendoor. Een relaxed begin van de avond.


...via funky techhouse...
Rond een uur of half 2 verschenen twee van Rotterdams bekendste techhouse dj's op het toneel: Benny Rodrigues en Joachim. Voor Joachim, de man achter Sound Architecture en de succesvolle ON-avonden, was het een thuiswedstrijd. Vanaf het moment dat beide heren begonnen met hun set, ging het dak eraf. Het in grote getalen aanwezige publiek (en dat voor een donderdagavond!) ging er helemaal voor. Of Benny en Joachim een ideale combinatie vormen voor een dergelijk optreden valt te bezien, in ieder geval kwam duidelijk naar voren dat beide dj’s niet voor niets zoveel enthousiasme bij het publiek teweeg brachten. Ze draaiden allebei gewoon goed!


...naar diepe electro!
Voor het laatste 'back to back' optreden van de avond was het de beurt aan Seutek vs David V. Met 'Emerge' van Fischerspooner werd de toon gezet. Beide dj's waren prima op elkaar ingespeeld en wisten de aanwezige goede sfeer nog lang vast te houden.


En ook nog...
Grote feesten in de Off Corso draaien altijd om de dj's die geprogrammeerd staan in de grote zaal. Afgelopen donderdag was er echter in de lounge ook het een en ander te beleven. Dj's Juha, Isis Valentine, Leroy en Djeremy waren te bewonderen achter de draaitafels. Over de laatstgenoemde nog even dit: een prima set met zwoele en aparte platen, zelfs zodanig goed dat dit een behoorlijk aantal bezoekers uit de grote zaal weglokte. Jammer dat het geluid in de grote zaal zo hard stond dat dit af en toe de muziek in de lounge overstemde. En wat betreft de foto-expositie: deze is nog tot en met 21 oktober in de Off Corso te bewonderen. Absoluut de moeite waard om hier nog even naar te gaan kijken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws