Metz on Sunday @ Prinsestheater, 15 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Metz on Sunday


Vorig jaar heeft Metz on Sunday een oude trend nieuw leven ingeblazen. Namelijk de trend van het complete uitgaan op zondag. Natuurlijk zijn er meer gelegenheden en initiafieven waar je op zondag kunt gaan stappen, maar aan Metz is het moeilijk tippen.

Tekst:Patricia
Foto's:Alex


Zoals het afgelopen seizoen al is gebleken, past het concept van loungen, eten en dansen bij veel mensen prima in hun straatje. De mensen die op deze relaxte avond afkomen, zijn verzorgde hippe (niet te hip) 20 plussers, die absoluut al het een en ander hebben meegemaakt in het uitgaansleven. Metz is toch een ander concept, waardoor ook de mensen die alles al gezien hebben, zich hier helemaal thuis voelen. Hier kom je geen kids van net 16 tegen en ook geen 'kijk mij ik ben nog hipper dan jij'-publiek. Hier komen de mensen die goed in hun vel zitten en willen genieten van hun avondje uit. Bij het lezen van de reviews van het afgelopen seizoen, en de reakties daarop, las ik het volgende: 'Ik hoop dat het prinsestheater niet al te bekend gaat worden, het zou de intieme en knusse sfeer verpesten.' Dit zal echter niet zo snel gebeuren. De sfeer in het Prinsestheater lijkt vooralsnog onaantastbaar. Is het niet dankzij de lekkere tunes van de gast-DJ's, dan wel het lekkere eten en de mooie aankleding. Metz on Sunday is een absolute aanrader voor alle mensen die zijn bijgekomen van de zomer en willen gaan genieten van zomerse sferen in de winter!De (mid)dag begon thuis met een heerlijke zonnetje op het terras. Met de zomerse tunes van DJ Ed-r op de achtergrond, werd er al druk over gebabbeld: 'Ga jij vanavond ook naar Metz?' Iedereen had er duidelijk zin in. Logisch ook na de laatste editie van Metz on Sunday op 16 juni met gast DJ Marcello. Na een zomer die bol heeft gestaan van de outdoor evenementen, gaat het nu allemaal weer binnen gebeuren. Er is dus een plek in Nederland waar de zomer doorgaat en wel in het Princestheater in hartje Rotterdam.De organisatie heeft voor het nieuwe seizoen een aantal gerespecteerde DJ's geboekt. Een aantal oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten zullen dit nieuwe seizoen de revue passeren. Afgelopen zondag begon gelijk goed met Rogier van Bueren, beter bekend als DJ Roog. Voor Roog is het podium in het Prinsestheater geen onbekende plek. Hij heeft er al eerder gestaan, hij kent het publiek, en dat voel je in zijn set. Helaas arriveerden wij iets later dan gepland, waardoor we de opwarmende dj hebben gemist. Dit betekende wel dat we gelijk in een ontzettend lekkere set van Roog terechtkwamen. Roog heeft het nieuwe seizoen geopend met niet de zomerhits die we allemaal al kennen, maar met, naar mijn idee, een koffer vol nieuwe platen. Deze platen zorgden voor een lekker onbezorgd gevoel. Na zijn set van twee uur, veel te kort als er zo lekker gedraaid wordt, neemt hij afscheid....en laat een euforisch gevoel achter bij het publiek.

Afgelopen seizoen was er na de hoofdact altijd een saxofonist te bewonderen. Deze keer werd het publiek getrakteerd op een optreden van twee drummers. De twee heren begonnen met een lekkere drumsessie, waardoor de voetjes al snel helemaal van de vloer kwamen. Toen daar de muzikale noten van de huis-DJ Franco Rollini daar bij kwamen, ging het dak er helemaal af. De ritmes van de drummers zorgden werkelijk waar voor kippenvel, heerlijk...Na deze ritmische uitspatting, kruipt DJ Frank achter de tafels. Zoals verwacht, knalt de eerste zomerhit door de zaal: "It Just Won't Do" van Tim DeLuxe. Deze DJ draait alles wat hij zelf leuk vindt, en gek genoeg is dat precies waar het Metz publiek ook van houdt. DJ Frank zorgt ervoor dat er tot 24:00 uur aan een stuk wordt geswingd. Daarna zet men met een tevreden gevoel de aftocht in naar huis. Het is immers toch zondagavond en er moet maandag gewoon weer worden gewerkt. Terwijl we het Prinses Theater uitlopen, dwalen onze gedachten alweer af naar een nieuwe editie van Metz...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws